reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Wracając do tematu pleśniawek...
@karoo-kp dzięki serdeczne za radę! Byłam pewna, że mała ma te pleśniawki, mama w PL już kilka preparatów kupiła... Zaczęłam przecierać język małej wilgotna pieluszka i wychodzi na to, że to był nalot z mleczka 🤗 język nie jest już cały biały!
Jeszcze raz dzięki! 😘
Nie ma za co!!

reklama
Dziewczyny mam pytanie jak to u was z okresem po porodzie🙂 ja nie karmie piersią i trochę podplamiłam ostatnio ale okresem bym tego nie nazwała
Po pierwszym porodzie po 6 miesiącach, a teraz dostałam okres 6 tygodni po porodzie ;) mimo wyłącznego karmienia piersią i bez smoczka 🤷‍♀️
Ale baaaardzo obfity, tak że poleciałam do szpitala po konsultacji telefonicznej z moim ginekologiem... dostałam tabletki przeciwkrwotoczne, bo momentami się lało... ciekawe jaki będzie następny...

Podobno przy różnicy wieku 2,5+ jest ok, przy mojej dwulatce muszę założyć, że pierwsze miesiące będą trudne. Ale mam nadzieję, że później będą mieć super kontakt 😊
U mnie różnica 2lata i 4 miesiące. Momentami trzeba się rozdwoić jak młodsza chce noszenia, a starszy idzie na nocnik albo kibelek... z zadroscią póki co nie ma problemu, ale pewnie się pojawi ;) czekam z niecierpliwością na wrzesień jak starszy pojdzie do przedszkola ;)

Hej dziewczyny, nie odzywałam się długo, miałam wypadek tz. Mój pies pogryzł się z innym, byłam na, spacerze z małą w wózku i moja suczka Jack Russell terier i była bez smyczy niestety, na chwilę ja puściłam i pech że spotkałyśmy psa z, którym się nie cierpi.
Z 3 razy większy od mojej (która waży 6,8kg) .tam ta suka chwyciła moja za szyję a ja nie patrząc na nic chwyciłam za paszcze tam tej i otworzyłam ja żeby puściła moja.
Masakra, mam zerwane ścięgno kciuka prawej ręki.
Mojej suczce nic się nie stało z ran krwawych tylko w środku obolała na szyi,nie wiem jakby się skończyło jakby tak nie zrobiła.
Ja mam kciuka szytego w środku sciagno, i usztywnionego,a szkoda gadać ale dobrze ze nie skończyło się to gorzej.
To było 10dniu temu już, bralam tydzień amokcycyline a karmie😩oprócz tego szczepionka na tężec.
Dziewczyny mam pytanie szczepicie się karmiac ba Covid?.
Bo ma termin 24.05 (Pfizera) i karmie nie już nie wiem?

O rety, współczuję stresu i bólu!

Ja mam w piątek szczepienie, mój mąż już zaszczepiony pierwsza dawka więc teraz moja kolej. Też Pfizer 😉

U mnie różnica 2lata i 4 miesiące. Momentami trzeba się rozdwoić jak młodsza chce noszenia, a starszy idzie na nocnik albo kibelek... z zadroscią póki co nie ma problemu, ale pewnie się pojawi ;) czekam z niecierpliwością na wrzesień jak starszy pojdzie do przedszkola ;)

Może was ominie zazdrość skoro jeszcze nic nie było.
U nas zazdrość jest tylko w nocy, w dzień jest ok, nawet starsza wybiera ubranka dla dzidziusia. Nie wiem czy ta zazdrość nie jest o cycka, bo ja starsza karmiłam do końca 5 miesiąca ciąży a potem ona jak usypiala to musiała trzymać mnie za cycka. I cały czas powtarzała, że 'cycy jest do nocy'... Eh, mam nadzieję że szybko to minie 😉

Dziewczyny mam pytanie jak to u was z okresem po porodzie🙂 ja nie karmie piersią i trochę podplamiłam ostatnio ale okresem bym tego nie nazwała
Ja dostałam równo po 8 tyg normalny okres tyle, że bardziej obfity. Teraz już czuję, że mam owulację i jestem przed kolejnym okresem, czyli szybko wszystko wróciło do normy.

Ja nie narzekam syn 3,5 lat córka 2 lata 1 kwietnia skończyła i teraz syn 9 tyg i w ogóle zazdrości nie ma z chęcią pomagają a jak młody daje czadu to idą do swojego pokoju bo ich uszy bolą 😁 lubią się razem bawić i ja mogę skoncentrować się nad najmłodszym wtedy 😁

Rozumiem, że z małą się tyle nabiegasz po specjalistach, że o sobie zapomniałaś 😅😉
Dokładnie tak, nie miałam na to za dużo czasu a też jestem uzależniona od narzeczonego, bo jak ma zmiany od 10-18 to nie mam kiedy iść w ciągu dnia bo nie mam jak małej i z kim zostawić, bo reszta też pracuje, a jak się kp to też za długo nie mogę, bo w każdej chwili może zacząć jej się chcieć jeść i będzie płacz i co ja zrobię 😅

Dziewczyny, jakie jesteście w stanie polecić Pampersy oprócz pampersa, aby były szczelne? Obecnie używamy pampers premium care i przez nogawki wszystko przeleci. Miałam zwykłe active baby to one też przepuszczają plus jak dziecko narobi to śmierdzą. Najlepsze były sleep&play. Lecz zależałoby mi by były mega szczelne bo pampers niestety taki nie jest. (Dada niestety córkę odparzyła)

reklama
O rety, współczuję stresu i bólu!

Ja mam w piątek szczepienie, mój mąż już zaszczepiony pierwsza dawka więc teraz moja kolej. Też Pfizer 😉

Może was ominie zazdrość skoro jeszcze nic nie było.
U nas zazdrość jest tylko w nocy, w dzień jest ok, nawet starsza wybiera ubranka dla dzidziusia. Nie wiem czy ta zazdrość nie jest o cycka, bo ja starsza karmiłam do końca 5 miesiąca ciąży a potem ona jak usypiala to musiała trzymać mnie za cycka. I cały czas powtarzała, że 'cycy jest do nocy'... Eh, mam nadzieję że szybko to minie 😉
A karmisz piersią?????

Do góry