reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Pytanie do @karoo-kp, jak wyglądało u Ciebie szczepienie na Covid i czy normalnie karmiłaś piersią? Bo zapisałam się na szczepienie Moderną i chyba nie ma przeciwwskazań abym dalej karmiła.
Hej dziewczyny, nie odzywałam się długo, miałam wypadek tz. Mój pies pogryzł się z innym, byłam na, spacerze z małą w wózku i moja suczka Jack Russell terier i była bez smyczy niestety, na chwilę ja puściłam i pech że spotkałyśmy psa z, którym się nie cierpi.
Z 3 razy większy od mojej (która waży 6,8kg) .tam ta suka chwyciła moja za szyję a ja nie patrząc na nic chwyciłam za paszcze tam tej i otworzyłam ja żeby puściła moja.
Masakra, mam zerwane ścięgno kciuka prawej ręki.
Mojej suczce nic się nie stało z ran krwawych tylko w środku obolała na szyi,nie wiem jakby się skończyło jakby tak nie zrobiła.
Ja mam kciuka szytego w środku sciagno, i usztywnionego,a szkoda gadać ale dobrze ze nie skończyło się to gorzej.
To było 10dniu temu już, bralam tydzień amokcycyline a karmie😩oprócz tego szczepionka na tężec.
Dziewczyny mam pytanie szczepicie się karmiac ba Covid?.
Bo ma termin 24.05 (Pfizera) i karmie nie już nie wiem?

Hej dziewczyny, nie odzywałam się długo, miałam wypadek tz. Mój pies pogryzł się z innym, byłam na, spacerze z małą w wózku i moja suczka Jack Russell terier i była bez smyczy niestety, na chwilę ja puściłam i pech że spotkałyśmy psa z, którym się nie cierpi.
Z 3 razy większy od mojej (która waży 6,8kg) .tam ta suka chwyciła moja za szyję a ja nie patrząc na nic chwyciłam za paszcze tam tej i otworzyłam ja żeby puściła moja.
Mojej suczce nic się nie stało z ran krwawych tylko w środku obolała na szyi,nie wiem jakby się skończyło jakby tak nie zrobiła.
Ja mam kciuka szytego w środku sciagno, i usztywnionego,a szkoda gadać ale dobrze ze nie skończyło się to gorzej.
To było 10dniu temu już, bralam tydzień amokcycyline a karmie😩oprócz tego szczepionka na tężec.
O kurczę, to miałaś przejścia z sunią! Mam nadzieję, że niedługo zapomnisz o tym kciuku, bo wszystko się zagoi.

Ja się szczepiłam Moderną, jestem po ponad 3 tygodnie, 27go maja druga dawka. Nie ma przeciwwskazań co do szczepienia przy karmieniu piersią. Wklejam Ci linki, miałam je zapisane w telefonie jak szłam na swoje szczepienie.

reklama

Matko jedyna. Rozumiem Cie doskonale bo sama bym swoją psinę ratowała bo jednak zwierzę jak członek rodziny i znam temat bo mamy tutaj na osiedlu rudą która rzuca się na wszystkich - na zwierzęta i ludzi, ale właścicielce Ciężko wytłumaczyć do czego smycz służy aż raz mój mąż się wściekł jak pies podbiegł do naszej to kopa zasądził. Palec się zagoi i będzie dobrze, tylko się cieszyć ze psina jest nadal na tym świecie. U nas były cyrki ostatnio ze musieliśmy naszą pilnie wysterylizować bo zaczęło się ropomacicze i miała powiększoną wątrobę. Po usunięciu macicy sobie ubzdurała że ma ciążę urojoną i tak kontrolę u Wenta przeciągnęły się nam do 2 tygodni. A mieliśmy ją tylko oddać na czyszczenie kamienia z zębów a tu wyszły takie kwiatki.

Do góry