reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
22.03 przyszedł na świat mój synek-3150gram wagi i 53cm długości😍ostatecznie wyszło, że przez cesarskie cięcie zamiast sn z powodu braku postępu w porodzie😒
Jest absolutnie cudny❤
Karmię go od początku wyłącznie piersią😁 Ma bardzo silny odruch ssania, a ja ponoć mam bardzo dobre warunki do karmienia-pokarm mi się pojawił bezpośrednio po porodzie i to w ilościach wystarczających dla maluszka😀 Młody to taki typowy noworodek-lubi głównie albo wisieć na cycu albo spać😀

Gratulacje mamusiu!!!
Super, że wam się udaje mleczna droga 😊

Codziennie w tych samych godzinach to też jakaś regularność. 😀
U mnie cisza. Dziś ostatnia wizyta u gina. Ciekawe czy zaleci szpital przed świętami czy już po.

O to daj znać co ci powie. Ja już mam skierowanie do szpitala, nam się zgłosić 7 dni po terminie, to wypada w poniedziałek wielkanocny ale spytałam go czy jak pójdę we wtorek to będzie ok to mi powiedział, że jak wszystko jest dobrze i czuję ruchy to mogę we wtorek.

O to daj znać co ci powie. Ja już mam skierowanie do szpitala, nam się zgłosić 7 dni po terminie, to wypada w poniedziałek wielkanocny ale spytałam go czy jak pójdę we wtorek to będzie ok to mi powiedział, że jak wszystko jest dobrze i czuję ruchy to mogę we wtorek.

Już po wizycie. Dostałam ten sam scenariusz. Jak się samo nie zacznie wcześniej, to we wtorek po świętach o 8 rano mam być na oddziale.

I po kolejnej teleporadzie. Katar u dzieci występuje zaleceni tylko sól do noska 4 razy dziennie i potem odciągać. Nie można za często odciągać bo to powoduje ze jeszcze większy katar się robi. I na spacerki mamy wychodzić i wietrzyć pokój i tyle. Niczego nowego się nie dowiedziałam a mała wieczorem znowu się meczy i spac nie może. Ehh a lekarze każą wszystko przeczekiwać.

I po kolejnej teleporadzie. Katar u dzieci występuje zaleceni tylko sól do noska 4 razy dziennie i potem odciągać. Nie można za często odciągać bo to powoduje ze jeszcze większy katar się robi. I na spacerki mamy wychodzić i wietrzyć pokój i tyle. Niczego nowego się nie dowiedziałam a mała wieczorem znowu się meczy i spac nie może. Ehh a lekarze każą wszystko przeczekiwać.

I bądź tu mądry, ja dostałam zalecenia ze właśnie jak najwięcej odciągać byle żeby nie poszło na oskrzela 🤷‍♀️ i teraz nie wiem ile razy tu odciągać

reklama
Jakie chusty czy nosidełka polecacie dla takich maluchów?
Nosidełek nie polecam bo można maluszkowi zafundować wady postawy.
Co do katarku to u nas też jest, my całymi dniami na dworzu teraz siedzimy, pogoda cudna. A dzieci muszą dojrzeć. Jeśli czujesz się niespokojna to poproś o wizytę osobiście. Zgodnie z przepisami po zmianie dzieciom do 6 lat nie można odmówić chyba że to covid.

Jutro będę nadrabiać, wróciłam od mamy. Ile Wasze dzieci przybierają? Moje słoneczko w środę tuż przed wyjazdem zważyłam i było 3340, teraz 3840, więc robi się "grubo" 🤣🤣🤣 a wcale już nie wisi ciągle na cycu, bo je co 2-3 godziny 🙈🙈🙈 z części ubranek już wyrosła 🤣🤣

Do góry