reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

a co Ci doradził ortopeda? byliście jest na usg bioderek? - ciekawa jestem może masz jakąś inną opinie
my po ortopedzie wczoraj więc pytałam 😜o ten temat nie poleca ani jednego ani drugiego do skończenia 4-6 ms cyt. dziecko powinno być noszone na rękach jak najwięcej leżeć na twardym i na brzuszku. po tym okresie jak bardzo się chce to trzeba się umówić do specjalisty od chust i nosideł aby odpowiedni dobrać albo zaryzykować kupno wtedy on podpowie czy jest dobrze dobrane (raczej nie będę ryzykować😉)
jeszcze mi morał strzelił pt że to jest wygodnictwo rodziców, kasa producentów itd i potem jęczą że problem zamiast słuchać wcześniej...😡(mógł se darować-poczułam się jako wyrodna matka która nie chce zajmować się dzieckiem)
podjęłam jednak decyzję że nie kupuje.
szukać teraz dobrego Doradcy w czasach jak wszystko pozamykane i na telefon taaa🙄 szkoda bo już miałam nadzieję ☹️mój waga nie grzeszy więc przeżyje.
Uważam jednak że Każdy robi jak uważa🤪
Mam wrażenie, że ten ortopeda nie ma pojęcia w temacie. Dobrze zawiązana chusta robi robotę i nie uszkadza w żaden sposób stawów biodrowych. Ostatnio mam wrażenie, że lekarze radzą "na odpierdol".

By the way cały czas myślę, że to fejk, bo zapisałam się na 6 maja na szczepienie przeciwko covid ❤❤

reklama
Mam wrażenie, że ten ortopeda nie ma pojęcia w temacie. Dobrze zawiązana chusta robi robotę i nie uszkadza w żaden sposób stawów biodrowych. Ostatnio mam wrażenie, że lekarze radzą "na odpierdol".

By the way cały czas myślę, że to fejk, bo zapisałam się na 6 maja na szczepienie przeciwko covid ❤❤

Czekam też aż będzie możliwość szczepienia dla wszystkich i idziemy z mężem bo też jesteśmy za tym

a co Ci doradził ortopeda? byliście jest na usg bioderek? - ciekawa jestem może masz jakąś inną opinie
my po ortopedzie wczoraj więc pytałam 😜o ten temat nie poleca ani jednego ani drugiego do skończenia 4-6 ms cyt. dziecko powinno być noszone na rękach jak najwięcej leżeć na twardym i na brzuszku. po tym okresie jak bardzo się chce to trzeba się umówić do specjalisty od chust i nosideł aby odpowiedni dobrać albo zaryzykować kupno wtedy on podpowie czy jest dobrze dobrane (raczej nie będę ryzykować😉)
jeszcze mi morał strzelił pt że to jest wygodnictwo rodziców, kasa producentów itd i potem jęczą że problem zamiast słuchać wcześniej...😡(mógł se darować-poczułam się jako wyrodna matka która nie chce zajmować się dzieckiem)
szukać teraz dobrego Doradcy w czasach jak wszystko pozamykane i na telefon taaa🙄 szkoda bo już miałam nadzieję ☹️mój waga nie grzeszy więc przeżyje.

Mój ortopeda przy starszej córce zalecał chuste ale z nauką wiązania pod okiem specjalisty. Za to zdecydowanie odradzał nosidełko dopóki dziecko samo nie usiądzie (u nas to było na 8 miesięcy), to samo przy przejściu na spacerówkę. Dziecko posadzone a dziecko, które samo siada to są dwie zupełnie inne umiejętności i mówił, że często rodzice to mylą.

Wow! Zakładam, że nie jesteś seniorem 😂
Od którego rocznika są otwarte zapisy?

Czekam też aż będzie możliwość szczepienia dla wszystkich i idziemy z mężem bo też jesteśmy za tym

Mój ortopeda przy starszej córce zalecał chuste ale z nauką wiązania pod okiem specjalisty. Za to zdecydowanie odradzał nosidełko dopóki dziecko samo nie usiądzie (u nas to było na 8 miesięcy), to samo przy przejściu na spacerówkę. Dziecko posadzone a dziecko, które samo siada to są dwie zupełnie inne umiejętności i mówił, że często rodzice to mylą.

Wow! Zakładam, że nie jesteś seniorem 😂
Od którego rocznika są otwarte zapisy?
My zapisywaliśmy się jako chętni już w styczniu i właśnie uruchomili zapisy dla tych, co deklarowali chęć szczepienia, dla wszystkich w wieku 40+. My się łapiemy 😉

Normalnie zazdroszczę tym z was, które karMią jednym sposobem tzn. Kp lub mm😂 bo u nas mieszane i zwariować można 😂😉 mam trochę mleka w piersiach ale za mało, żeby się najadł.😬 czekamy juz dwa tygodnie na rozkręcenie laktacji i gdyby mały tak nie kochał ich ssać i nie miało to na niego dobrego wpływu to już bym zakończyła tą drogę mleczną 😂😂😉

pewnie masz rację 😜 ale i tak sobie daruje nie znajdę teraz nikogo profesjo żeby nie nauczył a nie chce kombinować sama i tak mam dość problemów z wcześniakiem 😕
szukamy neurologa bo tamtą mnie tak wk🤬🤬 tym że go nie będzie nawet badać że aż skargę na nią napisałam 😬 czego zazwyczaj nie robię.

co do covid 😱 omg jak to zrobiłaś i jak to możliwe? też już bym chciała żyć w normalności w takiej codziennej już nawet wyjazd mi się nie marzy tylko np odwiedziny rodziców 😂😍

Normalnie zazdroszczę tym z was, które karMią jednym sposobem tzn. Kp lub mm😂 bo u nas mieszane i zwariować można 😂😉 mam trochę mleka w piersiach ale za mało, żeby się najadł.😬 czekamy juz dwa tygodnie na rozkręcenie laktacji i gdyby mały tak nie kochał ich ssać i nie miało to na niego dobrego wpływu to już bym zakończyła tą drogę mleczną 😂😂😉
wiem co czujesz ja tak ponad ms się męczyłam.
dałam spokój laktacja się nie rozkręciła wręcz zanikała (mimo odciągania co 3h) ale u mnie mały brodawki nie łapał za duża,przez kapturek też nie dawał rady 😞
więc u mnie łatwa decyzja była bo już wszyscy byli wyczerpani mały też bo za każdym razem go męczyłam przystawianiem był rozdrażnieniony i wogole nie wyspany.
pamiętaj też nic na siłę moja siostra ma hipoalergiczke cały czas na mm była teraz 10 lat już i taka bystrzaka że daj spokój i nie choruje.
oczywiście łatwo mi teraz mówić bo jeszcze 2 tyg temu nie mogłam się z tym pogodzić 😂
ale u Ciebie inna bajka trzymam za Was kciuki 👍 🤪

reklama
Nie byliśmy jeszcze u specjalisty od bioderek. Większość osób nosi w chustach i chciałam się doradzić. Ale poczekam w takim razie na wizytę Indie dopytam. Czy to ułatwienie dla rodziców tak ale co w tym złego ze chce zrobić obiad a jednocześnie chce córkę niec przy sobie

Do góry