reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Już po wizycie. Dostałam ten sam scenariusz. Jak się samo nie zacznie wcześniej, to we wtorek po świętach o 8 rano mam być na oddziale.

Hehe, to jest duża szansa, że w tym samym czasie będą nam wywoływać poród 😉 no i jesteśmy kwietnioweczkami 😂

Jakie chusty czy nosidełka polecacie dla takich maluchów?

Chusty lenny lamb. Warto umówić się z doradcą od chustonoszenia na naukę wiązania.
Nosidełka są dla dzieci już siedzących, dając dziecko wcześniej możesz przyczynić się do problemów z bioderkami lub asymetrii.

reklama
Nosidełek nie polecam bo można maluszkowi zafundować wady postawy.
Co do katarku to u nas też jest, my całymi dniami na dworzu teraz siedzimy, pogoda cudna. A dzieci muszą dojrzeć. Jeśli czujesz się niespokojna to poproś o wizytę osobiście. Zgodnie z przepisami po zmianie dzieciom do 6 lat nie można odmówić chyba że to covid.

Jutro będę nadrabiać, wróciłam od mamy. Ile Wasze dzieci przybierają? Moje słoneczko w środę tuż przed wyjazdem zważyłam i było 3340, teraz 3840, więc robi się "grubo" 🤣🤣🤣 a wcale już nie wisi ciągle na cycu, bo je co 2-3 godziny 🙈🙈🙈 z części ubranek już wyrosła 🤣🤣
Czyli musimy się do latarki przyzwyczaić i przeczekać?

Nosidełek nie polecam bo można maluszkowi zafundować wady postawy.
Co do katarku to u nas też jest, my całymi dniami na dworzu teraz siedzimy, pogoda cudna. A dzieci muszą dojrzeć. Jeśli czujesz się niespokojna to poproś o wizytę osobiście. Zgodnie z przepisami po zmianie dzieciom do 6 lat nie można odmówić chyba że to covid.

Jutro będę nadrabiać, wróciłam od mamy. Ile Wasze dzieci przybierają? Moje słoneczko w środę tuż przed wyjazdem zważyłam i było 3340, teraz 3840, więc robi się "grubo" 🤣🤣🤣 a wcale już nie wisi ciągle na cycu, bo je co 2-3 godziny 🙈🙈🙈 z części ubranek już wyrosła 🤣🤣

U nas wczoraj dobiła 4,5kg I powoli ciuchy na 68 zaczynają pasować. I robią się fałdki jak na ludziku Michelin 😂 cały dzień i noc karmie cycem tylko jedno karmienie ok 21 codziennie mamy mm , że względu na to ze nie wiedzieć czemu to jedno karmienie przed snem się nie może najeść i jest kapryśna jak cholera przy piersi.

No, pogoda cudna a przy okazji super zdradliwa. Mały wiaterek na rozgrzane ciało i przeziębienie gotowe.
Moja Mała znowu katar🙄Dobrze, że przedszkola zamknięte bo i tak by znowu siedziała w domu (oczywiście "dobrze" w naszej sytuacji)
Dzisiaj z Synusiem pierwsza patronażowa wizyta u pediatry. Oczywiście pokazał się z najlepszej strony-On będzie jadł tu i teraz i nikt i nic mu nie przeszkodzi 😉😄

U nas wczoraj dobiła 4,5kg I powoli ciuchy na 68 zaczynają pasować. I robią się fałdki jak na ludziku Michelin 😂 cały dzień i noc karmie cycem tylko jedno karmienie ok 21 codziennie mamy mm , że względu na to ze nie wiedzieć czemu to jedno karmienie przed snem się nie może najeść i jest kapryśna jak cholera przy piersi.
U nas to wieczorne karmienie trwa 2 godziny. Norma.

Jakie chusty czy nosidełka polecacie dla takich maluchów?

a co Ci doradził ortopeda? byliście jest na usg bioderek? - ciekawa jestem może masz jakąś inną opinie
my po ortopedzie wczoraj więc pytałam 😜o ten temat nie poleca ani jednego ani drugiego do skończenia 4-6 ms cyt. dziecko powinno być noszone na rękach jak najwięcej leżeć na twardym i na brzuszku. po tym okresie jak bardzo się chce to trzeba się umówić do specjalisty od chust i nosideł aby odpowiedni dobrać albo zaryzykować kupno wtedy on podpowie czy jest dobrze dobrane (raczej nie będę ryzykować😉)
jeszcze mi morał strzelił pt że to jest wygodnictwo rodziców, kasa producentów itd i potem jęczą że problem zamiast słuchać wcześniej...😡(mógł se darować-poczułam się jako wyrodna matka która nie chce zajmować się dzieckiem)
podjęłam jednak decyzję że nie kupuje.
szukać teraz dobrego Doradcy w czasach jak wszystko pozamykane i na telefon taaa🙄 szkoda bo już miałam nadzieję ☹️mój waga nie grzeszy więc przeżyje.
Uważam jednak że Każdy robi jak uważa🤪

reklama
Do góry