reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Cześć dziewczyny 🙂 Nela urodziła się dzisiaj o 15:15, 3888gram i 58 cm, także duża dziewczynka, bo rodzice oboje wysocy 😀 Jest prześliczna 🥰
Co do porodu i tego jak to wszystko się potoczyło napiszę na dniach, bo poród miałam bardzo ciężki i jak dla mnie traumatyczny. A ja idę odpoczywać, bo jestem bardzo słaba i muszę się wyspać. Małą dostanę dopiero jutro ale to napisze innym razem.
Pozdrawiam 😊
Gratulacje kochana

reklama
Cześć dziewczyny 🙂 Nela urodziła się dzisiaj o 15:15, 3888gram i 58 cm, także duża dziewczynka, bo rodzice oboje wysocy 😀 Jest prześliczna 🥰
Co do porodu i tego jak to wszystko się potoczyło napiszę na dniach, bo poród miałam bardzo ciężki i jak dla mnie traumatyczny. A ja idę odpoczywać, bo jestem bardzo słaba i muszę się wyspać. Małą dostanę dopiero jutro ale to napisze innym razem.
Pozdrawiam 😊

Gratulacje mamusiu!!! Super, że Nela jest już z Tobą!!!
Odpoczywaj, nabieraj sił i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! 🥳 Takie prezenty są najlepsze 😁

A my nadal w szpitalu. Zajrzałam tu na chwile. Jest godzina 2:10 a my nadal na nogach. Mała popłakuje

Oj, a co lekarze mówią, kiedy planują was wypisać? Jak się malutka czuje?

Cześć dziewczyny :) Dawno mnie tu nie było a to za sprawą tego sze Synuś zrobił psikusa i wyskoczył miesiąc przed terminem 🙈 tak że zostałam lutową mamą 😁 Szymuś urodził się 5 lutego w 36t :) z wagą 2790kg i 51cm :) Jutro kończymy 7 tydz z wagą 4kg 💪 pozdrawiamy Was i ślemy buziaki :*
Gratulacje 😍
myślałam że mój to jedyny tutaj wczesniak też 36 tc ale waga skromna 2090g 😕 teraz już 7 tc ale też bez rewelacji 3,4 kg chyba będzie szczupłym chłopcem. martwię się jednak bo to na rozwój może wpłynąć. mieliście już szczepienia 2 ms?
my właśnie dzisiaj mieliśmy mieć ale lekarka odwołała szkoda że do nas nie zadzwonili przynajmniej byśmy nie jechali 😡Ahhh ten nfz...

Super, dzięki za odpowiedź! Ja się zastanawiam właśnie nad meblami firmy Forte Link do: Meble Forte - jakie meble proponuje producent mebli? - Porady Meblobranie.pl, wyglądają ładnie, a taki komplet mebli dziecięcych powinien być ustawny. Tylko pytanie co z łóżkiem? Czy kupować dla malucha około dwuletniego takie typowe dziecięco-młodzieżowe łóżko, czy poszukać czegoś niższego? Widziałam fajne łóżka, w których materac był praktycznie przy ziemi, więc nie ma ryzyka, że dziecko w nocy spadnie.
ja jestem zawsze za kompaktowym rozwiązaniami 😜 dlatego bazę łóżeczko jest również dla starszaka tzw rosnące 🤪
na Twoim miejscu jednak bym nie przepłacała no chyba że chcesz 😉 bo dzieci to szybko zdanie zmieniają moja siostra ma co prawda trzy latka kupili mu wypasione łóżko samochód a teraz nie minął ms i on już chce inne weź zrozum dziecko 🤷🏻‍♀️

Super, dzięki za odpowiedź! Ja się zastanawiam właśnie nad meblami firmy Forte Link do: Meble Forte - jakie meble proponuje producent mebli? - Porady Meblobranie.pl, wyglądają ładnie, a taki komplet mebli dziecięcych powinien być ustawny. Tylko pytanie co z łóżkiem? Czy kupować dla malucha około dwuletniego takie typowe dziecięco-młodzieżowe łóżko, czy poszukać czegoś niższego? Widziałam fajne łóżka, w których materac był praktycznie przy ziemi, więc nie ma ryzyka, że dziecko w nocy spadnie.

Też jestem na etapie planowania pokoju dla mojej dwulatki, wybieram łóżko tipi z materacem przy ziemi. Moja tak się kręci i wierci, że to kwestia czasu kiedy spadnie. Są takie łóżka, do których potem można zamontować dodatkowo nóżki, więc jak dziecko będzie większe to można o tym pomyśleć, a te łóżka typu domki/tipi już od jakiegoś czasu bardzo mi się podobają 😊

Gratulacje 😍
myślałam że mój to jedyny tutaj wczesniak też 36 tc ale waga skromna 2090g 😕 teraz już 7 tc ale też bez rewelacji 3,4 kg chyba będzie szczupłym chłopcem. martwię się jednak bo to na rozwój może wpłynąć. mieliście już szczepienia 2 ms?
my właśnie dzisiaj mieliśmy mieć ale lekarka odwołała szkoda że do nas nie zadzwonili przynajmniej byśmy nie jechali 😡Ahhh ten nfz...
Kochana chyba z wagą nie jest tak źle 😊 nie ma się czym przejmować :) U nas dzisiaj 7tyg i 4kg więc przybrał od wagi urodzeniowej 1.200 🙈 od wyjścia że szpitala 1.500kg 😊 i nasza lekarka bardzo zadowolona z jego wagi 😊 U Was bardzo podobnie 🙃 w środę mieliśmy pierwsze szczepienie 😊

reklama
Do góry