reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Kuźwa, nigdy i pod żadnym pozorem nie daj sobie wmówić, że jesteś zła matka!! Wiem, że nie dajesz, ale jakbys miała kiedys taki dzień to zawsze pamiętaj, że co byś nie robiła, to robiłaś dla dobra dziecka, i że jesteś bardzo mega dzielna, że dajesz radę odciągać i coś maleństwu dawać. A nawet jakbyś tego nie robiła, to też nic w tym złego, bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko! Strasznie mnie wkurza pytanie - karmisz? - nie k..wa, głodzę.
Co kogo obchodzi jak i co robisz? Dopóki ktoś nie przejdzie kawała drogi w Twoich butach to może się w dupę pocałować.

Sorry, ulało mi się 🤣🤣🤣 ale zawsze uważałam i uwazam, że kobieta powinna kobietę wspierać a nie dołować i oceniać, a tego drugiego jest znacznie więcej. Także ja również pozdrawiam mamy karmiące cycem, mlekiem modyfikowanym, systemem mieszanym i zawsze i wszędzie chciałabym krzyczeć do zdołowanych dziewczyn przez inne złośliwe babska: JESTEŚ CUDOWNĄ MATKĄ DLA SWOJEGO DZIECKA!

O!
👏👏👏

reklama
A co pediatra powiedzial na ten bezdech? Można jakoś temu zapobiec, czy to niezależne od sposobu kładzenia dziecka/ubierania/odbijania?
I co zrobiliście w momencie tego bezdechu, jakoś próbowaliście przywrócić oddychanie, czy poradził sobie sam?
Generalnie u wcześniaków wszystkich może wystąpić ze względu na niedojrzały układ nerwowy. Mamy obserwować. Pojawiły mu się potówki na twarzy więc to może być od niewłaściwej temperatury zalecila max 23 ale też od zbyt dużych moich dawek magnezu (biorę forte 4 Tab, i rano czułam że moje łydki są jak kłody. A podobno gin tak mi mówił że nie da się przedawkować muszę zrobić badanie jutro) tak z wywiadu wywnioskowała..
Jak wpadlam do sypialni od razu go wzięłam na ręke położyłam na brzuszku i głowa do dołu i klepałam po plecach jak przy zakrztuszeniu. Nie wiem czemu tak mi do głowy przyszło 🤷🏻‍♀️. Dzisiaj powiedziała że delikatnie posmyrac dziecko i sprawdzic czynność oddechową dopiero jak nie oddycha to to co zrobiłam. Zleciła mu badanie krwi. Osłuchała serducho niby ok. I zleciła neurologa na za tydz więc on jeszcze będzie badał. Narazie mamy obserwować jak się zdarzy znowu dzwonić.

Kuźwa, nigdy i pod żadnym pozorem nie daj sobie wmówić, że jesteś zła matka!! Wiem, że nie dajesz, ale jakbys miała kiedys taki dzień to zawsze pamiętaj, że co byś nie robiła, to robiłaś dla dobra dziecka, i że jesteś bardzo mega dzielna, że dajesz radę odciągać i coś maleństwu dawać. A nawet jakbyś tego nie robiła, to też nic w tym złego, bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko! Strasznie mnie wkurza pytanie - karmisz? - nie k..wa, głodzę.
Co kogo obchodzi jak i co robisz? Dopóki ktoś nie przejdzie kawała drogi w Twoich butach to może się w dupę pocałować.

Sorry, ulało mi się 🤣🤣🤣 ale zawsze uważałam i uwazam, że kobieta powinna kobietę wspierać a nie dołować i oceniać, a tego drugiego jest znacznie więcej. Także ja również pozdrawiam mamy karmiące cycem, mlekiem modyfikowanym, systemem mieszanym i zawsze i wszędzie chciałabym krzyczeć do zdołowanych dziewczyn przez inne złośliwe babska: JESTEŚ CUDOWNĄ MATKĄ DLA SWOJEGO DZIECKA!

O!
Dzięki 😘 muszę powiedzieć że na początku nie byłam smutna ja wyłam 😭i naprawdę myślałam że jestem najgorsza gdyby nie moja mama która urodziła mojego brata w 6ms też cesarka i nie karmiła go KP jako jedynego (a trochę nad jest 😉) to chyba bym w psycholu wyladawala a Maz mówi że silna babka jestem 😁. Więc jak jest spotykasz sąsiadkę z 4 dzieci która już na zew jest herosem to jak słyszysz coś takiego to wątpisz w siebie i swoje możliwości 😩. Ale jak to moja mamcia mówi ❤️🥰 jak ktoś urodził się głupi umrze głupi!
Więc ja też nie zamierzam się nikomu tłumaczyć i dokładnie ukradnę twój tekst jak ktoś mnie zapyta czy karmie to powiem że głodzę nie widać 😂😂😂(wkoncu mój wcześniak, najlepsza odp ever👌)

My też mamy problemy. Cała nocka średnio przespana, bo o ile ja mam pokarm i jest super tak muszę zakładać kapturek i przystawiać z bo młoda ma problemy z ssaniem. Polozna laktacyjna dziś nam pomogła i przed ssaniem dawać mam ok 10ml w strzykawce modyfikowanego i potem 15 min jeden cyc i 15 min drugi. I karmienie co 1,5h bo spadła na wadze.Mam spróbować też odciągnąć mleko laktatorem. Na chwile obecna jej rady działają i mloda spi. Czekamy jeszcze za decyzją co dalej bo gdyby było dobrze ze zdrówkiem małej to byśmy były w domu. A tak czekam za konsultacja odnośnie nerki bo diagnoza po porodzie się nam potwierdziła. Ogólnie trochę się dołuje tym wszystkim ze jest to dla mnie czarna magia, tak bardzo chce jej małej pomóc i tak bardzo chce mi się płakać.

Vanes wiem o czym mówisz, Córę karmiłam mm pomimo moich chęci.
Może, jak już nieraz pisałam, gdybym nie zraziła się już w szpitalu, gdyby ktoś mi pomógł..
Ale dzisiaj nie uważam, że zrobiłam coś źle i nie tak, gorzej jest kiedy hormony buzują i o "dołek" nietrudno.

Ja używałam Bebilon,

My też mamy problemy. Cała nocka średnio przespana, bo o ile ja mam pokarm i jest super tak muszę zakładać kapturek i przystawiać z bo młoda ma problemy z ssaniem. Polozna laktacyjna dziś nam pomogła i przed ssaniem dawać mam ok 10ml w strzykawce modyfikowanego i potem 15 min jeden cyc i 15 min drugi. I karmienie co 1,5h bo spadła na wadze.Mam spróbować też odciągnąć mleko laktatorem. Na chwile obecna jej rady działają i mloda spi. Czekamy jeszcze za decyzją co dalej bo gdyby było dobrze ze zdrówkiem małej to byśmy były w domu. A tak czekam za konsultacja odnośnie nerki bo diagnoza po porodzie się nam potwierdziła. Ogólnie trochę się dołuje tym wszystkim ze jest to dla mnie czarna magia, tak bardzo chce jej małej pomóc i tak bardzo chce mi się płakać.
Trzymam kciuki z całej sily.
A czy kroś sprawdzał małej wędzidełko? Bo może za krótkie i dlatego ma problem, żeby cyca złapać?

Trzymam kciuki z całej sily.
A czy kroś sprawdzał małej wędzidełko? Bo może za krótkie i dlatego ma problem, żeby cyca złapać?

Pani doradca też to stwierdziła że z tym jest problem. Wgl najgorsze jest to ze nikt nie jest w stanie ze mną usiąść i wytłumaczyć co i jak. Położne trochę olewają. Jedynie Pani doradca stanela na wysokości zadania.

reklama
Do góry