Ja mogę powiedzieć tylko jak u mojego maluszka ponieważ bardzo długo na niego czekałam chuchać i dmucham na zimne. Wiem też że to moje jedyne dziecko Ja przy każdej wizycie mojego wczesniaczka dostaje listę SIDS na co zwracać uwagę i to jest zakazane, tak jak spanie z nim.Mam może trochę głupie pytanie - będziecie na noc przykrywać swoje maluchy jakimś kocykiem, czy po prostu będziecie grubiej ubierać i kłaść bez przykrycia? Miałam mieć od samego początku śpiworek, ale wyszło tak, że pewno dostanę go dopiero za 2-3 lub 4 tygodnie, więc do tego czasu jak się mały urodzi muszę poradzić sobie bez niego. Niby mówi się, że przykrywanie kocykiem jest złe, bo dziecko może się przypadkiem przykryć i zadusić, ale o wielu rzeczach tak mówią i nie wiem już sama, czy faktycznie to tak szalenie niebezpieczne.
Z otulacza wolałabym nie korzystać, żeby nie krępować małemu nóżek na długie godziny. Zastanawiam się nad rożkiem, ale czy nie będzie miał za miekko pod pleckami?
Rożek lub kocyk zawiniety w rożek, otulacz przez 1 ms nic się nie stanie albo zainwestuj w taki bez rękawów tulik.pl ja mam obie wersje sprawdza się super narazie wersja z bo mój wcześniak.
Do tego mam monitor oddechu i kamere już sprawdzony bo mały miał jeden bezzdech 20s rano jedliśmy sobie śniadanie a tu dzwoni byliśmy tak zdezorientowani że ja po cesarce przefrunęłam dosłownie z kuchni do sypialni a nie blisko, na kamerę to nawet nie spojrzeliśmy więc tak polecam bardzo!