reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

No i jestem w domu.
Badania i Ktg, wszystko w porządku więc ordynator nie widział sensu mnie trzymać. Jak coś to do szpitala w poniedziałek. Do porodu nie mam się wogóle na ten moment🥴
Za to lekarka tak mnie zbadała, że w domu cała wkładka zakrwawiona, nieprzyjemna okropnie. Mam nadzieję, że to chwilowe😳

Nie bój się, miałam to samo przecież. Tak zostałam zbadana ze ze mnie poleciało. I później już był spokój.To ty za tydzień w którym tygodniu będziesz??

reklama
No i jestem w domu.
Badania i Ktg, wszystko w porządku więc ordynator nie widział sensu mnie trzymać. Jak coś to do szpitala w poniedziałek. Do porodu nie mam się wogóle na ten moment🥴
Za to lekarka tak mnie zbadała, że w domu cała wkładka zakrwawiona, nieprzyjemna okropnie. Mam nadzieję, że to chwilowe😳
A na kiedy masz termin?

A ile mała już waży z dzisiejszych badań? :)
Nie miałam dziś usg, samo ktg bo wizyta nieplanowana, w środę może będzie usg bo w środę znowu wizyta planowa.
W między czasie zadzwoniłam do hematologa bo też jestem po kontrola i próby wątrobowe mam z czwartku ok, więc może ten świąd to nie cholestaza, jeszcze jutro rano będą wyniki albo dziś po południu od ginekologa i zobaczymy bo świąd mam od soboty a hematolog był w czwartek.
W, każdym razie ja pod kontrolą bo w 1 ciąży cholestaza była, urodziłam spontan 37plus 6 i po porodzie dopiero świąd ustał.
W każdym razie nalatam się teraz na ktg i wizyty, najbliższa w środę potem 9.03 w szpitalu.
Chce chociaz do 38plus 0 dotrwać czyli 11.03.a jak będzie zobaczymy,w czwartek będzie 37plus 0.
A jak waży Twoja? Kiedy wizyta?

Nie miałam dziś usg, samo ktg bo wizyta nieplanowana, w środę może będzie usg bo w środę znowu wizyta planowa.
W między czasie zadzwoniłam do hematologa bo też jestem po kontrola i próby wątrobowe mam z czwartku ok, więc może ten świąd to nie cholestaza, jeszcze jutro rano będą wyniki albo dziś po południu od ginekologa i zobaczymy bo świąd mam od soboty a hematolog był w czwartek.
W, każdym razie ja pod kontrolą bo w 1 ciąży cholestaza była, urodziłam spontan 37plus 6 i po porodzie dopiero świąd ustał.
W każdym razie nalatam się teraz na ktg i wizyty, najbliższa w środę potem 9.03 w szpitalu.
Chce chociaz do 38plus 0 dotrwać czyli 11.03.a jak będzie zobaczymy,w czwartek będzie 37plus 0.
A jak waży Twoja? Kiedy wizyta?
No moja ważyła w czwartek 3050 gram w 37+0, wizytę mam dopiero na 11.03 o ile dotrwam 😅 Na razie powiem Ci nic się nie zapowiada 😅 nawet nie mam tych skurczy przepowiadających, tylko czasem lekkie twardnienie brzucha i lekkie pobolewanie jak na okres, a tak to nic. Jedynie jak stoję i chodzę to czuje jak mała naciska na krocze, pęcherz i odbyt. Na wizycie szyjka krótka ale zamknięta. Może się to zmienić w każdej chwili ale też nie musi, także zobaczymy jak to będzie 😋 Chciałabym by za tydzień już powoli się zaczynało wszystko 😁

No moja ważyła w czwartek 3050 gram w 37+0, wizytę mam dopiero na 11.03 o ile dotrwam 😅 Na razie powiem Ci nic się nie zapowiada 😅 nawet nie mam tych skurczy przepowiadających, tylko czasem lekkie twardnienie brzucha i lekkie pobolewanie jak na okres, a tak to nic. Jedynie jak stoję i chodzę to czuje jak mała naciska na krocze, pęcherz i odbyt. Na wizycie szyjka krótka ale zamknięta. Może się to zmienić w każdej chwili ale też nie musi, także zobaczymy jak to będzie 😋 Chciałabym by za tydzień już powoli się zaczynało wszystko 😁
No ciekawe która z nas pierwsza, się rozpakuje😜ja z cc czy Ty z, naturalnym.
Ale jak czytam dziewczyny to za porodem trzeba się nachodzić 🙉🙉ja to w 1 ciąży od razu czop odszedł 37plus 6 i akcja już mnie nie odsyłali, tylko oksytocyna i poród.
Ale to może przez właśnie mój ówczesny świąd i cholestaze noi też odstawienie leków na skurcze. (wtedy to konkret fenoterol)
U mnie teraz też nic nie zapowiada porodu naturalnego, zero twardnien🙈nawet jak się po stresowałam i dalej stresuje tym swiądem to brzuch się nie napina🙈

U mnie nawet twardnienia nie ma, a w środę już 39 tydzień, mam wrażenie że do końca życia będę chodzić w ciąży i nigdy nie urodzę 😑 dzisiaj mam wizytę to wypytam gina o to, a w piątek zaczynam wędrówki po schodach i dłuuuuugie spacery 😌

reklama
Już powędrowałam na salę przedporodową, wywiad przeprowadzony, tylko na sali cisza jak makiem zasiał. Liczę na to że ten Foley akcje rozkręci i że nie będę musiała zbyt długo się męczyć.
Z cewnikiem za bardzo nie pośpisz, ale jest duża szansa, że pomoże. Moja kumpela mi mówiła, żebym nie brała, bo ona miała i nic, a mi z malutkiego rozwarcia zrobiło się przez noc 5cm.

Jejku, jak czytam, że wy jeszcze bez przepowiadających to w szoku jestem. Ja mam codziennie, takie, że sobie mierzę czas. Czuję napieranie w dół na maksa, choć brzuch wysoko. I tak do 1-2 w nocy codziennie. A i tak czuję, że za szybko nie urodzę 🤷‍♀️

Do góry