reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

No to ja z starym glukometrem ( tym do dupy 🙊) miałam codziennie rano ponad 90, nawet ponad 100, a na nowym bo zawsze poniżej 90, także cukry zawsze mialam w normie okazuje się, tylko glukometr chiński 😋 A ja się tak stresowałam tymi cukrami..
Niezle😱😱😱😱😱😱🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️Ja mam nadzieję dobry glukometr mam🤣🤣🤣🤣🤣ale chyba tak bo cały czas ten sam i były wysokie cukry teraz są niskie.

reklama
Mam do Was pytanie dziewczyny 🙂może głupie ale trudno😜 jak mam stawić się coś szpitala w piątek na wywołanie to zastanawiam się czy mogę do porodu chodzić w normalnych ciuchach tzn. leginsach i koszulce czy trzeba od razu w koszuli ? Bo jak będą mnie podłączać do ktg to wszystko będzie na wierzchu 😜
Ewentualnie koszula do rodzenia i bielizna i w razie draki nie bedziesz musiala sie za duzo przebierać lub rozbierać 😉

Dziewczyny mam skurcze nie z tej ziemi ale akcja porodowa się nie rozkręca. Boje się jak nie wiem co. Prawdopodobnie przez mój strach zatrzymał się poród bo miałam już skurcze co 2 minuty ale jak się zdenerwowałam to wszystko minęło.
Nie bój się kochana, wokół Ciebie są specjaliści, którzy takie akcje mają jako chleb powszedni. Miliony kobiet dały rade więc i Ty dasz 💪
Coś czuje, że Twóje maleństwo się szykuje na spotkanie!
Dzisiaj pełnia więc kto wie, może Księżyc Ci pomoże 😉

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam skurcze nie z tej ziemi ale akcja porodowa się nie rozkręca. Boje się jak nie wiem co. Prawdopodobnie przez mój strach zatrzymał się poród bo miałam już skurcze co 2 minuty ale jak się zdenerwowałam to wszystko minęło.

Może córeczka cały czas się z Tobą droczy. Nie dziwię Ci się, ja staram się nie myśleć o jutrze bo nie wiem czego się spodziewać i nie chce się nakręcać.

Może córeczka cały czas się z Tobą droczy. Nie dziwię Ci się, ja staram się nie myśleć o jutrze bo nie wiem czego się spodziewać i nie chce się nakręcać.
Oj tak, zdecydowanie się ze mną droczy. Jejku jak ja się cieszę, że mąż może być przy mnie cały czas

daj znać jak już będziesz coś wiedziała

No właśnie po obudzeniu też ma przez chwilę dopóki się nie rozkręci i nie zapłacze. Tak jakby mu coś zalegalo. Do nosa wpuszczam po kropolce soli bo jakoś przestał kicgać a nawilżenie to 55% więc idealnie, temp 23 ale to wczesniak szybko się wyziębia więc też ok. Już sama nie wiem 🤷🏻‍♀️😔

A próbowałaś sprawdzać aspiratorkiem czy coś jest w nosku?
Z tego co słyszę wśród znajomych to dużo maluszków tak ma, że przed snem muszą czyścić nos aspiratorem

A próbowałaś sprawdzać aspiratorkiem czy coś jest w nosku?
Z tego co słyszę wśród znajomych to dużo maluszków tak ma, że przed snem muszą czyścić nos aspiratorem
Tak sprawdzałam nic nie ma ale wpuszczam profilaktycznie po jednej kropli soli fizjo żeby nawilżyć. Trochę się wsłuchałam kiedy tak się dzieje i teraz wiem że po podaniu żelaza w płynie gdzie 15 min musi odczekać aż coś mu podam do jedzenia . Porozmawiam z lekarka bo może to żelazo w płynie mu nie odpowiada😟

reklama
Do góry