reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Mary2094 jak Ty się miewasz?
Mam do Ciebie głupie może pytanie.
Na izbie przyjęć można być z mężem? I nie wiem czy taskać tę swoją torbę czy poczekać najpierw czy mnie zostawią🤔 ot moje dylematy🙄

Olejki np. z migdałów też nie pomagają?
Ja miałam kilka dobrych lat temu dermatoze wokółustną, taki ala trądzik i oczywiście co? Widzę, że mam znowu wykwit😳🙄 mam nadzieję, że po porodzie minie a jak nie to znowu leczenie, tylko chodź tu teraz po lekarzach🙄🙄

Niestety przed wejściem na izbe mąż musi odstawić i sobie pójść ( u mnie tak było)
@Mary2094 dawaj znać jak tam, pewnie jutro coś się okaże u Ciebie, trzymam kciuki za Was dziewczyny Was, te które w szpitalu są✊✊✊

U mnie trochę znow czop odszedł (tym razem zielonkawy- bo pytałam lekarza na obchodzę i mówił że takie cuda pod koniec się zdarzają jak jeszcze odchodzi częściowo) ale nadal cicho sza 😃

reklama
Twoja cukrzyca ciążowa to dla mnie hit😆😉smarujesz się juz teraz tą maścią z Ziaji?
Dla mnie tak samo 😅 No ale tak to jest jak w przychodni dadzą Ci glukometr za 50 zł, gdzie paski trzeba zamawiać w aptece, bo nie są w sprzedaży na stanie, a pójdziesz do diabetologa i da Ci glukometr za 350-400 zł, gdzie paski normalnie dostępne na stanie w aptece. A potem mierząc cukier 1h po jedzeniu na tanim glukometrze wychodzi 145, a na nowym 120 🤦‍♀️🙉 I weź tu kuźwa bądź mądry, skąd masz wiedzieć jak pierwszy raz to robisz... No wierzy się wynikowi, który się widzi. I dobrze, że dały mi nowy ten glukometr, bo inaczej bym sobie insulinę wstrzykiwała na daremno...

Tak smaruje, nie codziennie, bo zapominam, ale jak sobie przypomnę to sobie smaruje 🙂

Mary2094 jak Ty się miewasz?
Mam do Ciebie głupie może pytanie.
Na izbie przyjęć można być z mężem? I nie wiem czy taskać tę swoją torbę czy poczekać najpierw czy mnie zostawią🤔 ot moje dylematy🙄

Olejki np. z migdałów też nie pomagają?
Ja miałam kilka dobrych lat temu dermatoze wokółustną, taki ala trądzik i oczywiście co? Widzę, że mam znowu wykwit😳🙄 mam nadzieję, że po porodzie minie a jak nie to znowu leczenie, tylko chodź tu teraz po lekarzach🙄🙄
O! Dzięki, że wspomniałaś o dermatozie, bo dzięki temu odkryłam, że chyba też to mam! 😅 z dwa tygodnie temu zrobiło mi się coś takiego właśnie w kąciku nosa, tuż nad ustami i próbuje to smarować jakimiś kremami, które mam w domu, ale niewiele pomaga. Czym to smarować? Dzisiaj zaczęłam clotrimazolem.

Mam do Was pytanie dziewczyny 🙂może głupie ale trudno😜 jak mam stawić się coś szpitala w piątek na wywołanie to zastanawiam się czy mogę do porodu chodzić w normalnych ciuchach tzn. leginsach i koszulce czy trzeba od razu w koszuli ? Bo jak będą mnie podłączać do ktg to wszystko będzie na wierzchu 😜

Dla mnie tak samo 😅 No ale tak to jest jak w przychodni dadzą Ci glukometr za 50 zł, gdzie paski trzeba zamawiać w aptece, bo nie są w sprzedaży na stanie, a pójdziesz do diabetologa i da Ci glukometr za 350-400 zł, gdzie paski normalnie dostępne na stanie w aptece. A potem mierząc cukier 1h po jedzeniu na tanim glukometrze wychodzi 145, a na nowym 120 🤦‍♀️🙉 I weź tu kuźwa bądź mądry, skąd masz wiedzieć jak pierwszy raz to robisz... No wierzy się wynikowi, który się widzi. I dobrze, że dały mi nowy ten glukometr, bo inaczej bym sobie insulinę wstrzykiwała na daremno...

Tak smaruje, nie codziennie, bo zapominam, ale jak sobie przypomnę to sobie smaruje 🙂
Moja cukrzyca też była z tych śmiesznych 😜 teraz to już mam tak idealne cukru że sama się dziwię🙂 Mam wrażenie że czasami są brane nad wyrost

Mam do Was pytanie dziewczyny 🙂może głupie ale trudno😜 jak mam stawić się coś szpitala w piątek na wywołanie to zastanawiam się czy mogę do porodu chodzić w normalnych ciuchach tzn. leginsach i koszulce czy trzeba od razu w koszuli ? Bo jak będą mnie podłączać do ktg to wszystko będzie na wierzchu 😜

Ja chyba dla swojego komfortu przebiorę się w koszulke która kupiłam do porodu

Ja zamierzam w dłuższych koszulkach i legginsach, ale jeśli założą cewnik foleya to nie ma szans na latanie w legginsach.

Moja cukrzyca też była z tych śmiesznych 😜 teraz to już mam tak idealne cukru że sama się dziwię🙂 Mam wrażenie że czasami są brane nad wyrost
Też nie do końca. Pod koniec ciąży zmienia się wydolność łożyska i mogą się cukry zmieniać. Diabetolożka mówiła, że to może iść w dwie strony - albo w stronę normalizacji, albo w stronę szalejących cukrów, wymagających włączenia insuliny doposiłkowej. Ja niestety w tej drugiej grupie, ale jeszcze trzymam je w ryzach, mam nadzieję, że przez te 2 tygodnie nie będzie dramatu.

Ja zamierzam w dłuższych koszulkach i legginsach, ale jeśli założą cewnik foleya to nie ma szans na latanie w legginsach.

Też nie do końca. Pod koniec ciąży zmienia się wydolność łożyska i mogą się cukry zmieniać. Diabetolożka mówiła, że to może iść w dwie strony - albo w stronę normalizacji, albo w stronę szalejących cukrów, wymagających włączenia insuliny doposiłkowej. Ja niestety w tej drugiej grupie, ale jeszcze trzymam je w ryzach, mam nadzieję, że przez te 2 tygodnie nie będzie dramatu.
W leginsach i koszulce będzie najwygodniej to w sumie zabiorę najwyżej się przebiorę😜

reklama
Ja dokładnie też, mierze i idealne jakoś tak po 32tc się uregulowały a miałam na czczo nawet koło 100
No to ja z starym glukometrem ( tym do dupy 🙊) miałam codziennie rano ponad 90, nawet ponad 100, a na nowym bo zawsze poniżej 90, także cukry zawsze mialam w normie okazuje się, tylko glukometr chiński 😋 A ja się tak stresowałam tymi cukrami..

Do góry