reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Mary2094 jak Ty się miewasz?
Mam do Ciebie głupie może pytanie.
Na izbie przyjęć można być z mężem? I nie wiem czy taskać tę swoją torbę czy poczekać najpierw czy mnie zostawią🤔 ot moje dylematy🙄

Olejki np. z migdałów też nie pomagają?
Ja miałam kilka dobrych lat temu dermatoze wokółustną, taki ala trądzik i oczywiście co? Widzę, że mam znowu wykwit😳🙄 mam nadzieję, że po porodzie minie a jak nie to znowu leczenie, tylko chodź tu teraz po lekarzach🙄🙄

Niestety przed wejściem na izbe mąż musi odstawić i sobie pójść ( u mnie tak było)
@Mary2094 dawaj znać jak tam, pewnie jutro coś się okaże u Ciebie, trzymam kciuki za Was dziewczyny Was, te które w szpitalu są✊✊✊

U mnie trochę znow czop odszedł (tym razem zielonkawy- bo pytałam lekarza na obchodzę i mówił że takie cuda pod koniec się zdarzają jak jeszcze odchodzi częściowo) ale nadal cicho sza 😃

reklama
Twoja cukrzyca ciążowa to dla mnie hit😆😉smarujesz się juz teraz tą maścią z Ziaji?
Dla mnie tak samo 😅 No ale tak to jest jak w przychodni dadzą Ci glukometr za 50 zł, gdzie paski trzeba zamawiać w aptece, bo nie są w sprzedaży na stanie, a pójdziesz do diabetologa i da Ci glukometr za 350-400 zł, gdzie paski normalnie dostępne na stanie w aptece. A potem mierząc cukier 1h po jedzeniu na tanim glukometrze wychodzi 145, a na nowym 120 🤦‍♀️🙉 I weź tu kuźwa bądź mądry, skąd masz wiedzieć jak pierwszy raz to robisz... No wierzy się wynikowi, który się widzi. I dobrze, że dały mi nowy ten glukometr, bo inaczej bym sobie insulinę wstrzykiwała na daremno...

Tak smaruje, nie codziennie, bo zapominam, ale jak sobie przypomnę to sobie smaruje 🙂

Mary2094 jak Ty się miewasz?
Mam do Ciebie głupie może pytanie.
Na izbie przyjęć można być z mężem? I nie wiem czy taskać tę swoją torbę czy poczekać najpierw czy mnie zostawią🤔 ot moje dylematy🙄

Olejki np. z migdałów też nie pomagają?
Ja miałam kilka dobrych lat temu dermatoze wokółustną, taki ala trądzik i oczywiście co? Widzę, że mam znowu wykwit😳🙄 mam nadzieję, że po porodzie minie a jak nie to znowu leczenie, tylko chodź tu teraz po lekarzach🙄🙄
O! Dzięki, że wspomniałaś o dermatozie, bo dzięki temu odkryłam, że chyba też to mam! 😅 z dwa tygodnie temu zrobiło mi się coś takiego właśnie w kąciku nosa, tuż nad ustami i próbuje to smarować jakimiś kremami, które mam w domu, ale niewiele pomaga. Czym to smarować? Dzisiaj zaczęłam clotrimazolem.

Mam do Was pytanie dziewczyny 🙂może głupie ale trudno😜 jak mam stawić się coś szpitala w piątek na wywołanie to zastanawiam się czy mogę do porodu chodzić w normalnych ciuchach tzn. leginsach i koszulce czy trzeba od razu w koszuli ? Bo jak będą mnie podłączać do ktg to wszystko będzie na wierzchu 😜

Dla mnie tak samo 😅 No ale tak to jest jak w przychodni dadzą Ci glukometr za 50 zł, gdzie paski trzeba zamawiać w aptece, bo nie są w sprzedaży na stanie, a pójdziesz do diabetologa i da Ci glukometr za 350-400 zł, gdzie paski normalnie dostępne na stanie w aptece. A potem mierząc cukier 1h po jedzeniu na tanim glukometrze wychodzi 145, a na nowym 120 🤦‍♀️🙉 I weź tu kuźwa bądź mądry, skąd masz wiedzieć jak pierwszy raz to robisz... No wierzy się wynikowi, który się widzi. I dobrze, że dały mi nowy ten glukometr, bo inaczej bym sobie insulinę wstrzykiwała na daremno...

Tak smaruje, nie codziennie, bo zapominam, ale jak sobie przypomnę to sobie smaruje 🙂
Moja cukrzyca też była z tych śmiesznych 😜 teraz to już mam tak idealne cukru że sama się dziwię🙂 Mam wrażenie że czasami są brane nad wyrost

Mam do Was pytanie dziewczyny 🙂może głupie ale trudno😜 jak mam stawić się coś szpitala w piątek na wywołanie to zastanawiam się czy mogę do porodu chodzić w normalnych ciuchach tzn. leginsach i koszulce czy trzeba od razu w koszuli ? Bo jak będą mnie podłączać do ktg to wszystko będzie na wierzchu 😜

Ja chyba dla swojego komfortu przebiorę się w koszulke która kupiłam do porodu

Ja zamierzam w dłuższych koszulkach i legginsach, ale jeśli założą cewnik foleya to nie ma szans na latanie w legginsach.

Moja cukrzyca też była z tych śmiesznych 😜 teraz to już mam tak idealne cukru że sama się dziwię🙂 Mam wrażenie że czasami są brane nad wyrost
Też nie do końca. Pod koniec ciąży zmienia się wydolność łożyska i mogą się cukry zmieniać. Diabetolożka mówiła, że to może iść w dwie strony - albo w stronę normalizacji, albo w stronę szalejących cukrów, wymagających włączenia insuliny doposiłkowej. Ja niestety w tej drugiej grupie, ale jeszcze trzymam je w ryzach, mam nadzieję, że przez te 2 tygodnie nie będzie dramatu.

Ja zamierzam w dłuższych koszulkach i legginsach, ale jeśli założą cewnik foleya to nie ma szans na latanie w legginsach.

Też nie do końca. Pod koniec ciąży zmienia się wydolność łożyska i mogą się cukry zmieniać. Diabetolożka mówiła, że to może iść w dwie strony - albo w stronę normalizacji, albo w stronę szalejących cukrów, wymagających włączenia insuliny doposiłkowej. Ja niestety w tej drugiej grupie, ale jeszcze trzymam je w ryzach, mam nadzieję, że przez te 2 tygodnie nie będzie dramatu.
W leginsach i koszulce będzie najwygodniej to w sumie zabiorę najwyżej się przebiorę😜

reklama
Ja dokładnie też, mierze i idealne jakoś tak po 32tc się uregulowały a miałam na czczo nawet koło 100
No to ja z starym glukometrem ( tym do dupy 🙊) miałam codziennie rano ponad 90, nawet ponad 100, a na nowym bo zawsze poniżej 90, także cukry zawsze mialam w normie okazuje się, tylko glukometr chiński 😋 A ja się tak stresowałam tymi cukrami..

Do góry