reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Czy Was swędzi skóra na brzuchu i piersiach? Ja dziś właśnie w nocy czuję swędzenie i lekkie zaczerwienienie u mnie 36tc plus 2.

W 1 ciąży mialam cholestaze ale był to świąd dłoni i stóp.
Zostało 2,5 tyg. Do cc.
W środę powiem lekarce bo mam wizytę.
Nie wiem czy to po prostu od tego że mój brzuch rosnie w oczach dosłownie i skóra się rozciąga (rozstępów nie mam)
Ale ja to świństwo cholestaza to masakra to była taki świąd, dobrze się cc już 17.03.
Swędzi mnie czasami ale smaruję i jest lepiej. Cycki mnie nie swędzą, ale też mam je już wprawione. Niestety rozstępów mam od metra, ale tyle dobrze, że w tej ciąży udało mi się nie mieć żadnego nowego.

Brzuch bardzo rzadko i to tylko trochę podrapię i jest ok. Wiec to chyba od rozciągnia, smaruje co drugi dzień olejkiem i tez nie mam rozstępów. Piersi wogole mnie nie swedzą. Jednak ostatnio zaczęły mnie swedzieć dłonie i właśnie pomyślałam o tym jak pisałaś o cholestazie😬ale zauważyłam pomiędzy palcami takie małe pryszczyki i to raczej uczulenie na krem do rąk, ale też jestem zdziwiona bo nigdy na kremy nie miałam😉
Jeśli masz, to posmaruj te suche miejsca z pryszczykami lanoliną, mega dobrze robi, ale trzeba jej dać chwilę bo się lepi okropnie. Nie lubię tego uczucia, ale ulga potem jest naprawdę duża.

No mnie przestało, ale zobaczymy dalej, w nocy skóra brzucha i piersi aż czerwone😬takie pryszczyki też już miałam na brzuchu teraz niedawno zeszły.
Takze w ciąży też przeróżne alergie sa😱
No ja powiem w środę mojej lekarce bo. Miałam w 1 ciąży ta cholestaze może zrobi mi próby wątrobowe, dobrze że to końcówka 2,5 tyg do cc więc nie jest źle, w 1 ciąży to od 8miesiaca miałam dużo wcześniej, wtedy do dłonie i stopy świąd oraz podniesione próby wątrobowe, dieta wątrobowa wtedy i. Tyle, po porodzie to jak ręka odjął.
Mój brzuch w oczach rośnie skóra na nim się mega rozciąga, wrażenie że peknie🙉🙉🙉🙉
Moja ginekolożka co dwa-trzy miesiące robi mi prłby wątrobowe. Teraz już też mam skierowanie, z tydzień idę na badania. Co śmieszne, drugi raz muszę zrobić przeciwciała na HIV.

Powiem Ci w poniedziałek lub po poniedziałku bo coś czuję że sama nie wyjdzie 😃 miałam ktg przed chwilą to skurczów żadnych sensownych 😃
Ta Twoja mała to straszny uparciuszek 🤣🤣🤣

Wszystko znowu minęło, ale godzinę temu wróciło. Zadzwoniłam po połóżną i już jest ze mną. Zobaczymy co dalej. Mówi żeby jeszcze nie jechać do szpitala. Jesteśmy w kontakcie z moją Panią doktor. Rozwarcie mam na 2 palce
Powodzenia!!

Ja tylko codziennie skurcze do 2 w nocy, przez to jestem cholernie niewyspana.
Dzisiaj mąż zabrał mi młodą po 8 i spałam do 11! Szał, ale dzięki temu trochę odespałam.

reklama
Swędzi mnie czasami ale smaruję i jest lepiej. Cycki mnie nie swędzą, ale też mam je już wprawione. Niestety rozstępów mam od metra, ale tyle dobrze, że w tej ciąży udało mi się nie mieć żadnego nowego.

Jeśli masz, to posmaruj te suche miejsca z pryszczykami lanoliną, mega dobrze robi, ale trzeba jej dać chwilę bo się lepi okropnie. Nie lubię tego uczucia, ale ulga potem jest naprawdę duża.

Moja ginekolożka co dwa-trzy miesiące robi mi prłby wątrobowe. Teraz już też mam skierowanie, z tydzień idę na badania. Co śmieszne, drugi raz muszę zrobić przeciwciała na HIV.

Ta Twoja mała to straszny uparciuszek 🤣🤣🤣

Powodzenia!!

Ja tylko codziennie skurcze do 2 w nocy, przez to jestem cholernie niewyspana.
Dzisiaj mąż zabrał mi młodą po 8 i spałam do 11! Szał, ale dzięki temu trochę odespałam.

Focha walnęła i nie ma wychodzenia. Jeszcze tu po oddziale chodzić nie można, człowiek tylko leży, tak to bym może coś pobudziła. A tak co tu pobudzać 😄

Focha walnęła i nie ma wychodzenia. Jeszcze tu po oddziale chodzić nie można, człowiek tylko leży, tak to bym może coś pobudziła. A tak co tu pobudzać 😄
U nas też tak chyba jest z tego co słyszałam. Przyspieszyć poród leżąc🤔😀 Córę juz dziś nastawiłam, że w poniedziałek będę już w szpitalu.
Tylko siebie nastawić nie umiem brr, 😉😄

Dziewczyny ja tym razem o nas kobietach. Mam okropnie przesuszona skórę po porodzie na twarzy jakby skorupę kwestia odpływu wody czy co? Mój krem zawodzi co stosujecie przy karmieniu?
I druga kwestia brodawki po odciąganiu są też suche z potem bolą macie bezpieczny krem bo podaje małemu pierś również nie chce tego za każdym razem zmywać?

Dziewczyny ja tym razem o nas kobietach. Mam okropnie przesuszona skórę po porodzie na twarzy jakby skorupę kwestia odpływu wody czy co? Mój krem zawodzi co stosujecie przy karmieniu?
I druga kwestia brodawki po odciąganiu są też suche z potem bolą macie bezpieczny krem bo podaje małemu pierś również nie chce tego za każdym razem zmywać?

Jeżeli chodzi o brodawki to ponoć maltan jest taki że możesz posmarować i nie musisz zmywać go właśnie.

Na twarz w związku z doświadczeniami sprzed ciąży wróciłabym do stosowania wody termalnej i kremu nawilżającego. Co do piersi to dziewczyny tu polecały kiedyś lanoline, Maltan, ziaje.

reklama
Do góry