reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny co myślicie o czujnikach oddechu?
Czy któraś z Was kupiła i zamierza używać?

Bardzo dobra rzecz, pozwala spać spokojnie. My mamy jednak łóżeczko dostawne i do tego się nie nadaje, bo wyłapuje mój oddech i moje ruchy.

Witajcie mam problem z maluchem. Zachowuje się, jakby coś mu zalegało w gardełko, chciał to wypluć. Jakby próbował odkrztuszać. Do tego dziwnie charczy.
Byliśmy u pediatry osłuchała go, zaglądała do gardełka, noska, uszu i nic że wszystko ok. A mnie coraz bardziej to nie pokoi. Miałyście coś takiego u swoich dzieci?

A to nie jest czasem sapka dziecięca, jest to tylko przy spaniu czy w trakcie czuwania też?

Narazie czekam. Już dzwoniłam do męża. Za jakieś 15 minut powinien być w domu. Będę liczyć skurcze

Powodzenia! ✊✊✊

reklama
Witajcie mam problem z maluchem. Zachowuje się, jakby coś mu zalegało w gardełko, chciał to wypluć. Jakby próbował odkrztuszać. Do tego dziwnie charczy.
Byliśmy u pediatry osłuchała go, zaglądała do gardełka, noska, uszu i nic że wszystko ok. A mnie coraz bardziej to nie pokoi. Miałyście coś takiego u swoich dzieci?
Nie miałam, nie dziwię się, że się niepokoisz. Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło.

Dziewczyny chyba coś zaczyna się dziać. Czop mi odszedł i czuje skurcze
Super, obejdzie się bez wywoływania. Powodzenia!!

Ja dzisiaj byłam na wizycie mała tak się kręciła że ktg zwariowało 😜ale skurczy brak. Rozwarcie na dwa palce wiec narazie spokój. Mała wazy 3300 niecałe i ze względu na cukrzyce w piątek za tydzień jedziemy do szpitala🙂będziemy wywoływać to będzie wtedy 39+4 wiec już wiem kiedy się spotkamy 😍 a powiedzcie mi czy te wywoływanie gorzej boli jest jakaś różnica?
To że wywoływać będą 39+4 nie znaczy, że od razu mała będzie na świecie. Z moją 15latką byłam tydzień, z 3latką 1 dzień. Teraz nastawiam się na 3-4 dni na patologii. Jeśli chodzi o ból to i tak i tak boli 😉
Niektóre dziewczyny twierdzą, że przy wywoływaniu boli bardziej, ale jak to ocenić jeśli każdy poród jest inny? U mnie dwa wywoływania a doświadczenia skrajnie różne 🤷‍♀️🤷‍♀️
Ogólnie uważam, że nie ma czego się bać. Wywoływanie prowadzi do spotkania z naszymi maluszkami, będzie dobrze!!

A to nie jest czasem sapka dziecięca, jest to tylko przy spaniu czy w trakcie czuwania też?
No właśnie po obudzeniu też ma przez chwilę dopóki się nie rozkręci i nie zapłacze. Tak jakby mu coś zalegalo. Do nosa wpuszczam po kropolce soli bo jakoś przestał kicgać a nawilżenie to 55% więc idealnie, temp 23 ale to wczesniak szybko się wyziębia więc też ok. Już sama nie wiem 🤷🏻‍♀️😔

Czy Was swędzi skóra na brzuchu i piersiach? Ja dziś właśnie w nocy czuję swędzenie i lekkie zaczerwienienie u mnie 36tc plus 2.

W 1 ciąży mialam cholestaze ale był to świąd dłoni i stóp.
Zostało 2,5 tyg. Do cc.
W środę powiem lekarce bo mam wizytę.
Nie wiem czy to po prostu od tego że mój brzuch rosnie w oczach dosłownie i skóra się rozciąga (rozstępów nie mam)
Ale ja to świństwo cholestaza to masakra to była taki świąd, dobrze się cc już 17.03.

Czy Was swędzi skóra na brzuchu i piersiach? Ja dziś właśnie w nocy czuję swędzenie i lekkie zaczerwienienie u mnie 36tc plus 2.

Zostało 2,5 tyg. Do cc.
Nie wiem czy to po prostu od tego że mój brzuch rosnie w oczach dosłownie i skóra się rozciąga (rozstępów nie mam)
Ale ja to świństwo cholestaza to masakra to była taki świąd, dobrze się cc już 17.03
Brzuch bardzo rzadko i to tylko trochę podrapię i jest ok. Wiec to chyba od rozciągnia, smaruje co drugi dzień olejkiem i tez nie mam rozstępów. Piersi wogole mnie nie swedzą. Jednak ostatnio zaczęły mnie swedzieć dłonie i właśnie pomyślałam o tym jak pisałaś o cholestazie😬ale zauważyłam pomiędzy palcami takie małe pryszczyki i to raczej uczulenie na krem do rąk, ale też jestem zdziwiona bo nigdy na kremy nie miałam😉

Zostało 2,5 tyg. Do cc.
Ale ja to świństwo cholestaza to masakra to była taki świąd, dobrze się cc już 17.03.
Mnie swędzi tylko pępek 🙃🙂

Brzuch bardzo rzadko i to tylko trochę podrapię i jest ok. Wiec to chyba od rozciągnia, smaruje co drugi dzień olejkiem i tez nie mam rozstępów. Piersi wogole mnie nie swedzą. Jednak ostatnio zaczęły mnie swedzieć dłonie i właśnie pomyślałam o tym jak pisałaś o cholestazie😬ale zauważyłam pomiędzy palcami takie małe pryszczyki i to raczej uczulenie na krem do rąk, ale też jestem zdziwiona bo nigdy na kremy nie miałam😉
No mnie przestało, ale zobaczymy dalej, w nocy skóra brzucha i piersi aż czerwone😬takie pryszczyki też już miałam na brzuchu teraz niedawno zeszły.
Takze w ciąży też przeróżne alergie sa😱
No ja powiem w środę mojej lekarce bo. Miałam w 1 ciąży ta cholestaze może zrobi mi próby wątrobowe, dobrze że to końcówka 2,5 tyg do cc więc nie jest źle, w 1 ciąży to od 8miesiaca miałam dużo wcześniej, wtedy do dłonie i stopy świąd oraz podniesione próby wątrobowe, dieta wątrobowa wtedy i. Tyle, po porodzie to jak ręka odjął.
Mój brzuch w oczach rośnie skóra na nim się mega rozciąga, wrażenie że peknie🙉🙉🙉🙉

reklama
Do góry