reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Moja w 35plus 4 ważyła 2950gr.tez chyba sporo😱😱😱a ja sama waga 55kg przed i 62kg ostatnio😱w ciąży.
Nie wiem jak to możliwe że mam wielki brzuch i nic poza tym.
Każda ciąża, zupełnie inna, w 1 przytylam z 12kg.
Cieszę się w każdym razie z cc to taki brzuch mam duży że nie wyobrażam jeszcze sobie naturalnie rodzic, nie na moje stare kości to🤣🤣🤣🤣🤣
Ja Cię proszę juz z tą starością😉😂😂😂nie stresuj mnie haha😉😂😂😂 ja tu parę lat od Ciebie młodsza pierwszy poród, pierwsze dziecko, totalna rewolucja życiowa mi się tu niedługo szykuje😆😉
U mnie 49 kg przed ciążą teraz 62 kg troche w tyłek w końcu mi poszło w nogi a reszta to brzuch 😃😉

reklama
Moja w 35plus 4 ważyła 2950gr.tez chyba sporo😱😱😱a ja sama waga 55kg przed i 62kg ostatnio😱w ciąży.
Nie wiem jak to możliwe że mam wielki brzuch i nic poza tym.
Każda ciąża, zupełnie inna, w 1 przytylam z 12kg.
Cieszę się w każdym razie z cc to taki brzuch mam duży że nie wyobrażam jeszcze sobie naturalnie rodzic, nie na moje stare kości to🤣🤣🤣🤣🤣
Ja mam puki co rodzić naturalnie, a brzuch mam mega, dzisiaj to nawet lekarz na mój widok powiedział "o jej jaki brzuch" 🤣🤣, a kości też nie są młode 🤣. W poprzedniej ciąży przytyłam 18 kg, teraz 16 kg🙃🙉

Ja Cię proszę juz z tą starością😉😂😂😂nie stresuj mnie haha😉😂😂😂 ja tu parę lat od Ciebie młodsza pierwszy poród, pierwsze dziecko, totalna rewolucja życiowa mi się tu niedługo szykuje😆😉
U mnie 49 kg przed ciążą teraz 62 kg troche w tyłek w końcu mi poszło w nogi a reszta to brzuch 😃😉

Dokładnie totalna rewolucja się szykuje 😃 trzeba będzie podołać.

Dokładnie totalna rewolucja się szykuje 😃 trzeba będzie podołać.
Dokładnie trzeba będzie 😃wogóle ostatnio to już chyba lekki stres przed tą rewolucją mi się załącza bo mam wrażenie ze coraz mniej wiem jak się zająć dzieckiem itp. 😅😉ale zdrowy rozsądek mówi, że instynkt macierzyński mi podpowie😉

A to dobre😅szkoda, że tak długo się tym stresowalas pewnie, że nie bierz tej insuliny.
No dokładnie, szkoda tylko moich nerwów było. Ogólnie pielęgniarka diabetologiczna taka niemiła, od razu stwierdziła, że cukrzycę typu 2 raczej na pewno będę miała też po porodzie i, że na pewno się będziemy widywać... Co za małpa wstrętna.. A tu się okazuje, że ja wcale cukrzycy nie mam. Dzisiaj też specjalnie nie trzymam diety, pije słodką herbatę, jem jajuszka wielkanocne ( 😂) i co, i cukier przed obiadem 90, po obiedzie 112, także bomba. Niektórzy nie powinni pracować z ludźmi, bo tylko mi zepsuła humor wczoraj i martwiłam się tą cukrzycą po ciąży..

Dokładnie trzeba będzie 😃wogóle ostatnio to już chyba lekki stres przed tą rewolucją mi się załącza bo mam wrażenie ze coraz mniej wiem jak się zająć dzieckiem itp. 😅😉ale zdrowy rozsądek mówi, że instynkt macierzyński mi podpowie😉
Haha, no stresik jest, bo może to być w każdej chwili 😀 Ale instynkt macierzyński to naprawdę będzie gwarantowany, będziemy wiedziały jak się dzieckiem swoim zająć, będziemy to czuły 😊

No dokładnie, szkoda tylko moich nerwów było. Ogólnie pielęgniarka diabetologiczna taka niemiła, od razu stwierdziła, że cukrzycę typu 2 raczej na pewno będę miała też po porodzie i, że na pewno się będziemy widywać... Co za małpa wstrętna.. A tu się okazuje, że ja wcale cukrzycy nie mam. Dzisiaj też specjalnie nie trzymam diety, pije słodką herbatę, jem jajuszka wielkanocne ( 😂) i co, i cukier przed obiadem 90, po obiedzie 112, także bomba. Niektórzy nie powinni pracować z ludźmi, bo tylko mi zepsuła humor wczoraj i martwiłam się tą cukrzycą po ciąży..
Faktycznie jakaś małpa🙊to nawet moja diabetolog mówiła, że po porodzie cukrzyca najczęściej się reguluje, tylko 5 dni badać cukier, nie trzeba już trzymać diety a po 8 tygodniach robić sobie jeszcze raz krzywą cukrową ☺

Haha, no stresik jest, bo może to być w każdej chwili 😀 Ale instynkt macierzyński to naprawdę będzie gwarantowany, będziemy wiedziały jak się dzieckiem swoim zająć, będziemy to czuły 😊
Też się nie boję czy sobie poradzę, bo wiem, że dam radę, aczkolwiek wczoraj w ramach praktyki wyprobowałam na dużym misiu podnoszenie noworodka i nawet mu pampersa założyłam i bodziaka 😂

Też się nie boję czy sobie poradzę, bo wiem, że dam radę, aczkolwiek wczoraj w ramach praktyki wyprobowałam na dużym misiu podnoszenie noworodka i nawet mu pampersa założyłam i bodziaka 😂

Akurat tyłek wiem jak przebrać bo miałam przedbiegi jak się braci dziećmi zajmowałam, ale za każdym razem boje się takiego noworodka wziąć na ręce.

reklama
Do góry