reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Cześć dziewczyny 🙂 Jestem po wizycie u ginekologa. Dziś mam 37+0, z malutką wszystko w porządku, waży sobie już 3050 gram, na tydzień przybiera 250 gram 🥰 Więc do terminu na pewno dobije do 3500 gram, waga idealna 😍😄
Szyjka krótka, ale zamknięta. Gin powiedział, że na razie na pewno nie rodzę, ale w każdej chwili może się to zmienić, także czekamy na spokojnie 😁

reklama
Ja też świeżo po wizycie, 37 TC, na ktg wszystko w normie, mały waży już 3550+/- 450g (tak powiedział lekarz), waga jak na 39 tc. Szyjka miękka, krótka, przepuszcza palec.
Już nie mam wizyty u lekarza, jedynie ktg i krótka konsultacja z wynikiem.

Ja też świeżo po wizycie, 37 TC, na ktg wszystko w normie, mały waży już 3550+/- 450g (tak powiedział lekarz), waga jak na 39 tc. Szyjka miękka, krótka, przepuszcza palec.
Już nie mam wizyty u lekarza, jedynie ktg i krótka konsultacja z wynikiem.

To trzymam kciuki za rozwiązanie szybkie :-)
Ja się zastanawiam ile moja teraz waży bo ostatnio było 3,5. A coś czuję że będzie 4 🙈

Cześć dziewczyny 🙂 Jestem po wizycie u ginekologa. Dziś mam 37+0, z malutką wszystko w porządku, waży sobie już 3050 gram, na tydzień przybiera 250 gram 🥰 Więc do terminu na pewno dobije do 3500 gram, waga idealna 😍😄
Szyjka krótka, ale zamknięta. Gin powiedział, że na razie na pewno nie rodzę, ale w każdej chwili może się to zmienić, także czekamy na spokojnie 😁
To super 😀a co powiedział na tą cukrzyce?

To super 😀a co powiedział na tą cukrzyce?
A co do cukrzycy to są jaja, opowiem Wam. W poniedziałek miałam dietetyka, powiedziała co jeść i jak jeść. Wczoraj miałam diabetologa, generalnie mówiła, że cukry brzydkie i na czczo codziennie za wysokie więc mi dała insulinę na noc. Dziwiła się, że z badań krwi glukoza wychodzi super, a z palca źle wyniki, więc dali mi nowy glukometr, ten popularny teraz Contour plus one, z wysoką dokładnością i kompatybilny z aplikacja na telefon ( generalnie taki full wypas w porównaniu do tego co ja mam, bo dostałam go z przychodni Examedin Fast). No i wczoraj przez cały dzień mierzyłam sobie cukier przed posiłkiem i po posiłku dwoma glukometrami i wyobrażacie sobie, że z tego nowego glukometru miałam wszystkie wyniki idealne w normie, a z tego starego wszystkie podwyższone o 15-25, jednostek i powyżej normy ? 😖 Dzisiaj to samo, rano na czczo cukier dobry, w starym powyżej normy. I okazuje się, że ja prawdopodobnie wcale nie mam cukrzycy, tylko miałam do dupy glukometr, który jest nie miarodajny... 🤦‍♀️ I nie brałam wczoraj insuliny, dziś też nie będę brała, bo po co jak mam wszystko w normie.. A jutro zadzwonię do diabetolog i jej o tym powiem..

A co do cukrzycy to są jaja, opowiem Wam. W poniedziałek miałam dietetyka, powiedziała co jeść i jak jeść. Wczoraj miałam diabetologa, generalnie mówiła, że cukry brzydkie i na czczo codziennie za wysokie więc mi dała insulinę na noc. Dziwiła się, że z badań krwi glukoza wychodzi super, a z palca źle wyniki, więc dali mi nowy glukometr, ten popularny teraz Contour plus one, z wysoką dokładnością i kompatybilny z aplikacja na telefon ( generalnie taki full wypas w porównaniu do tego co ja mam, bo dostałam go z przychodni Examedin Fast). No i wczoraj przez cały dzień mierzyłam sobie cukier przed posiłkiem i po posiłku dwoma glukometrami i wyobrażacie sobie, że z tego nowego glukometru miałam wszystkie wyniki idealne w normie, a z tego starego wszystkie podwyższone o 15-25, jednostek i powyżej normy ? 😖 Dzisiaj to samo, rano na czczo cukier dobry, w starym powyżej normy. I okazuje się, że ja prawdopodobnie wcale nie mam cukrzycy, tylko miałam do dupy glukometr, który jest nie miarodajny... 🤦‍♀️ I nie brałam wczoraj insuliny, dziś też nie będę brała, bo po co jak mam wszystko w normie.. A jutro zadzwonię do diabetolog i jej o tym powiem..
A to dobre😅szkoda, że tak długo się tym stresowalas pewnie, że nie bierz tej insuliny.

Z tą wage z usg to ja coraz bardziej nie jestem przekonana. Coraz częściej słyszę ze spore błędy nawet 500-/+.
Takze ja się tym nie sugeruje wcale.
No mi lekarz powiedział +/-450 , bo taka jest tolerancja, ale u mnie jak już to bardziej na + niż -, bo syna rodziłam w 38 TC i ważył 3800, było tak jak wychodziło z pomiarów 😊

reklama
Moja w 35plus 4 ważyła 2950gr.tez chyba sporo😱😱😱a ja sama waga 55kg przed i 62kg ostatnio😱w ciąży.
Nie wiem jak to możliwe że mam wielki brzuch i nic poza tym.
Każda ciąża, zupełnie inna, w 1 przytylam z 12kg.
Cieszę się w każdym razie z cc to taki brzuch mam duży że nie wyobrażam jeszcze sobie naturalnie rodzic, nie na moje stare kości to🤣🤣🤣🤣🤣

Do góry