reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

A gdzie tam!!
Mam część, a jeszcze 3 pralki czekają, plus wełniane ciuszki jeszcze mi przyjdą to będę jeszcze wełenkę prać. Muszę wózek cały wyprać, bo kupowałam używkę (od kumpeli, ale gdzieś tam przybrudzony), plus chciałabym uprać fotelik. Co prawda mam nówkę, ale byłabym spokojniejsza gdyby był w dziecięcym płynie czy proszku wyprany.
Do łóżeczka na razie nic nie piorę, za łóżeczko będzie robić kosz mojżesza przez pierwsze miesiące, a w nocy młoda i tak pewnie będzie z nami spać (specjalnie barierkę do naszego wyrka kupiłam).

No wiem, że tak może być, ale jem produkty odzwierzęce, tylko mięso mi źle robi. Chyba mi dieta cukrzycowa na łeb siada. Mam nadzieję, że w wynikach najbliższych mi nie wyjdzie hemoglobina dramatyczna.
PS: przepisami się dzielę jakby co 😁😁
U mnie hemoglobina ok a okazał się niedobór bo jakimś dokładniejszym badaniu niedobór spory żelaza, ale ja słabo się czułam, nie miałam siły, zadyszka,więc zrobili dokładniej i wyszło. Od razu kroplówka i zelazem. Jak czujesz się ok to na pewno jest ok.
Ja mięso mało sam drób, nie lubię w ciąży mięsa,pokrzywa do picia ma dużo żelaza, pije ja.

reklama
U mnie hemoglobina ok a okazał się niedobór bo jakimś dokładniejszym badaniu niedobór spory żelaza, ale ja słabo się czułam, nie miałam siły, zadyszka,więc zrobili dokładniej i wyszło. Od razu kroplówka i zelazem. Jak czujesz się ok to na pewno jest ok.
Ja mięso mało sam drób, nie lubię w ciąży mięsa,pokrzywa do picia ma dużo żelaza, pije ja.

Ja mam do odbioru we wtorek krew,mocz i gbs a w środę wizyte u ginka wiec jestem ciekawa co w badaniach wyszlo chociaz czuje się ok.
Tylko ruchy teraz dziecka czuje juz niżej az w okolicach pachwin 🤦‍♀️

Wiecie co teraz nie stosuje się już tych ochraniaczy do łóżeczka chyba, ktoś już to chyba pisał, żeby nie blokować powietrza dziecku. Łóżeczko musi mieć przepływ po wietrza.
Ja monitoring oddechu pożyczam od koleżanki, przy starszej córce takich gadżetów nie było.

Wiecie co teraz nie stosuje się już tych ochraniaczy do łóżeczka chyba, ktoś już to chyba pisał, żeby nie blokować powietrza dziecku. Łóżeczko musi mieć przepływ po wietrza.
Ja monitoring oddechu pożyczam od koleżanki, przy starszej córce takich gadżetów nie było.
Tak też czytalam ochraniacze i baldachimy są nie wskazane.

Dokładnie,w łóżeczku powinno być samo prześcieradło, i dziecko w śpiworku bądź otulaczu. Pozniej dopiero jak juz będzie starsze to dołożę ochraniacz na szczebelki i włożę pościel. Teraz tylko będziemy na otulaczach bazować i śpiworkach.

reklama
Do góry