reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

Jakiej firmy kupiliście monitor oddechu? Ja cały czas się zastanawiam czy przenośny czy na stałe?

Używanego angelcare ac300,
Starszy model ale nie zbyt skomplikowany w obsłudze. Nie wiem jak babysense bo się zastanawiałam nad tym i nad tym, ale padło na angelcare. Testowalam jak działa na podstawie włożonego kokona w łóżeczko i jest czuły ( czułość musialam ustawić na max bo mam bardzo gruby materac w łóżeczku)

reklama
Wszedł temat o zwierzętach i na forum cisza 😅 Jak sobota minęła Wam? Jakie plany na niedzielę? 😊
Ja wczoraj to odpoczywałam cały dzień, narzeczony wysprzątał całe mieszkanko i nawet podłogi umył 😍❤️ Popołudniu graliśmy sobie w gry na kompie i laptopie a wieczorem oglądaliśmy Dirty Dancing 2 😁 W czwartek naszła mnie ochota i oglądałam pierwsza część, którą kocham 🥰
A dzisiaj w planach znów odpoczynek 😅 Co jak co ale chce wytrzymać jeszcze 4 tyg by utrzymać małą i nie chce ryzykować.
Jutro ginekolog, więc dziś czas na golenie! 😅 I mój facet zaproponował, że może to zrobić 😮 boje się tego, ale wierzę, że mi krzywdy nie zrobi 😂
Dzisiaj mój Mężuś spakował walizkę no miał już strasznego stracha i śniły mu się glupoty😂
Tłumaczyłam mu oczywiście co jest co pajacyki, kaftaniki itd
Niestety wyszło nam że na jedną się nie spakujemy mamy tam być 5 dni we trójkę 😜.
W nocy mieliśmy takiego stracha ze hej dostałam drgawek + ciśnienie 150/94 + bieg do łazienki koszmarek nie spaliśmy do 4 nad ranem więc odsypialiśmy do 11 😂. Na szczęście okazało się że mieliśmy za niska temp w sypialni 19 stopni i mój organizm tak zareagował już się baliśmy że to rzucawka 🥶 (oczywiście lekarz mi nie podziękuję bo o 1 nad ranem go budziliśmy) ale co tam nie mam wyrzutów 😜.
A teraz nudzimy się zajadjac szarlotkę zdrowa bez cukru😉

Dzisiaj mój Mężuś spakował walizkę no miał już strasznego stracha i śniły mu się glupoty😂
Tłumaczyłam mu oczywiście co jest co pajacyki, kaftaniki itd
Niestety wyszło nam że na jedną się nie spakujemy mamy tam być 5 dni we trójkę 😜.
W nocy mieliśmy takiego stracha ze hej dostałam drgawek + ciśnienie 150/94 + bieg do łazienki koszmarek nie spaliśmy do 4 nad ranem więc odsypialiśmy do 11 😂. Na szczęście okazało się że mieliśmy za niska temp w sypialni 19 stopni i mój organizm tak zareagował już się baliśmy że to rzucawka 🥶 (oczywiście lekarz mi nie podziękuję bo o 1 nad ranem go budziliśmy) ale co tam nie mam wyrzutów 😜.
A teraz nudzimy się zajadjac szarlotkę zdrowa bez cukru😉
No to niezłego stresa zaliczyliście w nocy! Ale i mi się w nocy zdarza potworna telepka, której nie mogę uspokoić, wtedy męża budzę i mnie musi długo przytulać, z każdej strony, a ja się tylko przekręcam 😁🤣🤣
Z tą rzucawką to słabo, ja miałam przy przyjęciu do szpitala do porodu z Dobrusią stwierdzony stan przedrzucawkowy. 220x110 ciśnienie, za wysoka kreatynina, pielęgniarka na izbie przyjęć zbladła i od razu dostałam straszną ilość dopegytu, lekarka (zresztą ta, do której teraz chodzę) mnie opieprzyła, czemu tak późno się zgłaszam i że powinnam 2 tygodnie wcześniej... potem mi powiedziała, że nie mnie powinna opieprzyć a mojego lekarza, a moja ówczesna lekarka w ogóle olała temat...

No to niezłego stresa zaliczyliście w nocy! Ale i mi się w nocy zdarza potworna telepka, której nie mogę uspokoić, wtedy męża budzę i mnie musi długo przytulać, z każdej strony, a ja się tylko przekręcam 😁🤣🤣
Z tą rzucawką to słabo, ja miałam przy przyjęciu do szpitala do porodu z Dobrusią stwierdzony stan przedrzucawkowy. 220x110 ciśnienie, za wysoka kreatynina, pielęgniarka na izbie przyjęć zbladła i od razu dostałam straszną ilość dopegytu, lekarka (zresztą ta, do której teraz chodzę) mnie opieprzyła, czemu tak późno się zgłaszam i że powinnam 2 tygodnie wcześniej... potem mi powiedziała, że nie mnie powinna opieprzyć a mojego lekarza, a moja ówczesna lekarka w ogóle olała temat...

Masakra, dobrze ze sie wszystko wtedy pomyślnie skończyło. I dobrze bo opieprz to lekarz powinien zgarnąć za olewanie. Czasami właśnie wkurzające to jest jak lekarze mają w ...

A jeżeli chodzi o nocki ja się budzę mokra jakby ktoś mnie zlał z wiadra i to codziennie, tak się makabrycznej poce i gorąco mi ( gdzie przed ciążą zmarzluch ze mnie byl) wiem ze hormony robią swoje.

Ja mam termin tak jak Ty, ale poprane i poprasowane już mam dawno, od połowy stycznia 😁 I już mam spokój z tym, teraz tylko zostało spakować się, bo za niedługo połowa lutego, a mała może będzie chciała wyjść 2 tyg wcześniej, na początku marca więc muszę być przygotowana 😁
Rany to ja od jutra piorę i prasuje.
Mało tego moi rodzice w Polsce mają część rzeczy, mimo tych obostrzeń będą musieli mi przywieść w lutym te rzeczy do Berlina, jakby co to połowy rzeczy nie mam, więc moja mała musi siedzieć jeszczs do cc w brzuszku🤷‍♀️

reklama
Masakra, dobrze ze sie wszystko wtedy pomyślnie skończyło. I dobrze bo opieprz to lekarz powinien zgarnąć za olewanie. Czasami właśnie wkurzające to jest jak lekarze mają w ...

A jeżeli chodzi o nocki ja się budzę mokra jakby ktoś mnie zlał z wiadra i to codziennie, tak się makabrycznej poce i gorąco mi ( gdzie przed ciążą zmarzluch ze mnie byl) wiem ze hormony robią swoje.
Lekarce powiedziałam jaka była sytuacja, wzruszyla ramionami i olała.

Ja w nie kupiłam wcale, czy ktoś też odpuszcza ten zakup?
Ja się zastanawiam, bo mam monitor oddechu z nianią, ale słuchawka jest uszkodzona. Więc trzy opcje - nowy monitor z nianią, porządną nianię albo wysłać słuchawkę do naprawy. No nie wiem sama 🤣🤣

Do góry