reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja 34 tydzień i plus 11 kg :) ale przez cała ciąże czuje się rewelacyjnie i gdyby nie rosnący brzuch i potwierdzenie usg to mogłabym śmiało powiedzieć ,ze jakbym nie była w ciąży . Zero objawów ! No chyba ,ze przy końcówce będzie inaczej albo poród mi da popalić za to ! Troszkę się zaczynam już bać 😬
To tak jak u mnie 😁 gdyby nie rosnący brzuch i w sumie objawy takie jak zmęczenie, w 1 trymestrze mdłości itp., ruchy dziecka to jakbym w ciąży nie była 😁 Jedynie wiadomo, że jak przeholuje z chodzeniem czy staniem przez kilka dni to potem brzuch ciągnie. Ale nie czuje się ani ociężała, ani kręgosłup nie boli, ani nogi, no bomba 😁 ale jutro a właściwie już dziś ( środa) zaczynam 33 tydzień, więc może przy końcówce będę się gorzej czuła.

reklama
34 tc i 10 kg na plus.
Po wczorajszej wizycie - Mały waży 2400, szyjka ok więc prawdopodobnie moje bóle podbrzusza to przepowiadające. Jak coś to nospa i odpoczynek. Wizyta za 2 tyg.
Mam nadzieję rodzić sn, oby nie było niespodzianek ✊ jak się napatrzyłam na dziewczyny po cesarkach w szpitalu, to cieszyłam się, że moja gin była tak uparta. Ale wiadomo, nie ma reguły.
Jestem dobrej myśli.
Ja to chcę już być w domu, ten pobyt mnie przeraża 🙄🙄

34 tc i 10 kg na plus.
Po wczorajszej wizycie - Mały waży 2400, szyjka ok więc prawdopodobnie moje bóle podbrzusza to przepowiadające. Jak coś to nospa i odpoczynek. Wizyta za 2 tyg.
Mam nadzieję rodzić sn, oby nie było niespodzianek ✊ jak się napatrzyłam na dziewczyny po cesarkach w szpitalu, to cieszyłam się, że moja gin była tak uparta. Ale wiadomo, nie ma reguły.
Jestem dobrej myśli.
Ja to chcę już być w domu, ten pobyt mnie przeraża 🙄🙄
To prawie tak jak u mnie. To dobrze, że wszystko ok. Nie wiem jak u Ciebie ale ja mam wrażenie , że szpital wyjaławia człowieka 😂 cc to jednak operacja, potem to spanie na plecach, uwazanie żeby czasem nie dźwigać, zastrzyki itp no jest trochę minusów 😅osobiście miałam cięty brzuch i powiem szczerze, że nie umialabym teraz iść do lekarza i poprosić o cc chociaż z jednej strony wiem mniej więcej co by mnie czekało. Oczywiście jeśli lekarz by powiedział mi ze są wskazania do cc to bez wahania wyrażę zgodę. W przeciwnym wypadku spróbuję sn🙈😉

Ostatnia edycja:
To prawie tak jak u mnie. To dobrze, że wszystko ok. Nie wiem jak u Ciebie ale ja mam wrażenie , że szpital wyjaławia człowieka 😂 cc to jednak operacja, potem to spanie na plecach, uwazanie żeby czasem nie dźwigać, zastrzyki itp no jest trochę minusów 😅osobiście miałam cięty brzuch i powiem szczerze, że nie umialabym teraz iść do lekarza i poprosić o cc chociaż z jednej strony wiem mniej więcej co by mnie czekało. Oczywiście jeśli lekarz by powiedział mi ze są wskazania do cc to bez wahania wyrażę zgodę. W przeciwnym wypadku spróbuję sn🙈😉
Oczywiście, jeśli byłoby wskazanie do cc to bez dyskusji.
Generalnie mam nieciekawe doświadczenie po pobycie na oddziale neonatologii z Córką. Panie z oddziału zachowywały się jakby każdy musiał być alfą i omegą, a już poprosić o coś? 🙄
Dziękuję, ja też się uspokoiłam po tej wizycie, Mały grzecznie już obrócony 😁

A teraz takie pytanko, ile przytyłyście od początku ciąży ?
Od początku 13,5 kg (nie miałam mdłości, zero wymiotów). W pierwszej ciąży przytyłam 15 kg, a 1,5 miesiąca po ciąży ważyłam mniej niż przed ciążą i z rozmiaru 38 weszłam w 34😊 teraz też tak bym chciała, ale to chyba będzie nierealne🙈 bo w drugiej ciąży przytyłam 18 kg i niestety 5 kg zostało 🙁 wiek, Nie ta przemiana materii, ale nie ma co się stresować aby energia i zdrowie było 😀

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Ja to już czekam na rozwiązanie bo nigdy w życiu tyle nie wylezalam po szpitalach jak w tej ciąży. I mam nadzieję ze po ciąży już nigdzie leżeć nie będę musiała 😀
Znowu w nocy się obudziłam z przerażeniem i myślą "a jak to będzie jak się zacznie?" I sobie wkręcam znów to różne rzeczy. Masakra 🙈

Ja to już czekam na rozwiązanie bo nigdy w życiu tyle nie wylezalam po szpitalach jak w tej ciąży. I mam nadzieję ze po ciąży już nigdzie leżeć nie będę musiała 😀
Znowu w nocy się obudziłam z przerażeniem i myślą "a jak to będzie jak się zacznie?" I sobie wkręcam znów to różne rzeczy. Masakra 🙈
Ja sie kiedyś w nocy obudzilam przerażona bo śniło mi się wyjscie ze szpitala, wszystko było ok tylko nie mieliśmy fotelika dla maluszka i w moim śnie nie mogliśmy wrócić do domu 😂😂😂

reklama
Dziewczyny po cc napiszcie mi czego się spodziewać?
Ja chce to cc bo jestem 1977r boje się ze nie da rady sn, pierwszy poród sn Cholernie ciezki. (cofanie akcji i od nowa) straszny ból, dodam jestem wąska w biodrach, szczupła i wszyscy mówili że to przez to odczuwalam mega ból.
Jutro idę do psychologa do cc tu w niemczech tego wymagają.
Po naturalnym na krażku siedzenie z 3 dni, źle zszyte, no same źle wspomnienia, poza tym że nie mam blizny po cięciu.
Sex to długo po porodzie zapomnij.
Nie wiem czy to tylko ja tak miałam.
Dlatego teraz cc chce, ale oczywiście też wątpliwości są ze Operacja ciężka.
Idzie oszaleć.

Do góry