U mnie z ruchami bywa różnie raz kręci się i czuje wyraźnie raz potrafię większość dnia nic nie poczuć . Ale mam wrażenie ze to zależy od wielu rzeczy. Zawsze miałam większy brzuszek , mam łożysko na przedniej ścianie to wszystko tłumi ruchy. Lekarka mi tez mówiła ze niektóre dzieci są mniej ruchliwe i to nie jest niepokojąceWiem o czym mówisz-czasami czuję, że mały jest głową w dół i odwrócony plecami do mojego pępka, bo czuje jego ruchy bardzo głeboko we w środku mnie
reklama
PałkaZapałka
Fanka BB :)
Nie urządzam tego typu zabawy, nie widzę sensuDziewczyny ja mam takie pytanko, czy urządzacie może takie jakby mini baby shower ? Ja chyba muszę, bo mi troszeczkę nie wypada nie zrobić, bo byłam już u moich koleżanek na takim przyjęciu. Nie wiem co robić, bo w sumie mogę w każdej chwili zacząć rodzić. Co o tym myślicie ?
W sumie wszystko zależy od tego, jaki będzie marzec. W zeszłym roku było naprawdę zimno, a dwa lata temu było kilka dni prawie wiosennych. Myślę jednak, że bardziej prawdopodobne są jednak chłodniejsze dni, zresztą w marcu jak w garncu Na pewno jakiś śpiworek był przygotowała, a drugi zestaw to ciepłe body i kocyk minky. Jeżeli chodzi o koce, to one też mają różne grubości, wybrałabym jednak jakiś grubszy. My już od kilku lat mamy i bardzo sobie chwalimy kocyk ze sklepu Antex, nie wiem czy któraś z Was ma taki, ale my go uwielbiamy
Niedługo mama
Oooo masz rację mi też by się nie chciało, raz covid a dwa przygotowania a też ostatnio uwielbiam leżeć a nie zabawiać gościJa nie organizuję bo nawet bym już nie miała siły wszystkiego organizować juz 33tc i myślę tylko o tym by jak najwięcej leżeć Sama idea imprezy jest fajna, ale kochana też musisz się czuć by takie rzeczy zorganizować, no chyba że masz przyjaciółkę która stanie na wysokości zadania i ogarnie wszystko za Ciebie
Mary2094
Dokładnie. Jak nie byłam w ciąży to co innego bym mogła zrobić imprezę, a teraz to mi się nie chceOooo masz rację mi też by się nie chciało, raz covid a dwa przygotowania a też ostatnio uwielbiam leżeć a nie zabawiać gości
Niedługo mama
I jeszcze może słuchać opowieści porodowych i jak to ciezko z małym dzieckiem o nieeee chociaż właściwie to już coraz mniej słyszę tych opowieści o porodach bo juz wiedzą że coraz bliżej i chyba nie chcą mnie denerwować haha oczywiście mówię to pół żartem pół serio ale naprawdę uwielbiam teraz spokojDokładnie. Jak nie byłam w ciąży to co innego bym mogła zrobić imprezę, a teraz to mi się nie chce
Patii26
Cześć dziewczyny Doczekałam się w końcu dzısiejszej wizyty prenatalnej i w końcu po 5 tygodniach przerwy zobaczyłam małą aktualnie mam 29tc + 5, ale z usg wychodzi 30tc + 4, teoretycznie pierwsza wersja ważniejsza Malutka cała zdrowa, waży sobie 1554 gram Wszystkie parametry i narządy w normie I to dla mnie najważniejsze, bo stresowałam się tym moim cukrem, który tak skacze.. Ale mała rozwija się prawidłowo Ile Wasze dzieci ważyły w 30 tyg ciąży?
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Ja nie miałam i nie planuję, zwłaszcza teraz w czasie Covida.Dziewczyny ja mam takie pytanko, czy urządzacie może takie jakby mini baby shower ? Ja chyba muszę, bo mi troszeczkę nie wypada nie zrobić, bo byłam już u moich koleżanek na takim przyjęciu. Nie wiem co robić, bo w sumie mogę w każdej chwili zacząć rodzić. Co o tym myślicie ?
Powiem Ci w piątek o ile pójdę, bo jakaś infekcja mnie dopadła, raczej zwykły wirus, ale moja gin mi powiedziała, że z Covidem też by mnie przyjęła, bo sama już przeszła i jest zaszczepiona, a ze zwykłą wirusówką tym bardziej, bo wolałaby mnie osłuchać.Cześć dziewczyny Doczekałam się w końcu dzısiejszej wizyty prenatalnej i w końcu po 5 tygodniach przerwy zobaczyłam małą aktualnie mam 29tc + 5, ale z usg wychodzi 30tc + 4, teoretycznie pierwsza wersja ważniejsza Malutka cała zdrowa, waży sobie 1554 gram Wszystkie parametry i narządy w normie I to dla mnie najważniejsze, bo stresowałam się tym moim cukrem, który tak skacze.. Ale mała rozwija się prawidłowo Ile Wasze dzieci ważyły w 30 tyg ciąży?
agudia050686
Zaciekawiona BB
Witam kobietki, czy i ja mogę dołączyć tak późno do Waszego forum? Dopiero zaczynam Was czytać.
U mnie termin na 1 marca
Pozdrawiam
U mnie termin na 1 marca
Pozdrawiam
Ostatnia edycja:
reklama
Patii26
Jasne, witaj w gronieWitam kobietki, czy i ja mogę dołączyć tak późno do Waszego forum? Dopiero zaczynam Was czytać.
U mnie termin na 1 marca
Pozdrawiam