reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Nie mam pojęcia z tym cukrem. Może przez to, że na przykład przy okazji za mało jadłaś. Może dla spokoju skonsultuj się z diabetologiem.
Hej dziewczyny. Byłam dzisiaj na wizycie. Na usg wyszło nam że mały waży 2445g w 33 tyg 1 dzien. Boję się że to za dużo. Powiedzcie ile waża masze maleństwa.

reklama
Hej dziewczyny. Byłam dzisiaj na wizycie. Na usg wyszło nam że mały waży 2445g w 33 tyg 1 dzien. Boję się że to za dużo. Powiedzcie ile waża masze maleństwa.
Ja byłam wczoraj na wizycie i mała waży 1554 gram, 29+5. Moja idealnie waży, o 3 dni za mało, ale to prawie żadna różnica bo dzieci różne się rodzą 🙂 Od poprzedniej wizyty minęło 5 tygodni i w tym czasie przybrała na wadze tylko o 800 gram, nie wiem czy to mało czy prawidłowo.
Pamiętaj, że chłopcy są przeważnie więksi, nie zawsze ale jednak może być większy po prostu 😉

Ja byłam wczoraj na wizycie i mała waży 1554 gram, 29+5. Moja idealnie waży, o 3 dni za mało, ale to prawie żadna różnica bo dzieci różne się rodzą 🙂 Od poprzedniej wizyty minęło 5 tygodni i w tym czasie przybrała na wadze tylko o 800 gram, nie wiem czy to mało czy prawidłowo.
Pamiętaj, że chłopcy są przeważnie więksi, nie zawsze ale jednak może być większy po prostu 😉
Ja w 29 tyg 2 dzień jak byłam to ważył 1274g a tu po miesiącu już ma 2445g 😱

33+0, 2280g, dziewczynka.

Też lekarka sygnalizowała, że może być dużo, ale zobaczysz, dzieci różnie rosną i zaproponują odpowiednie rozwiązanie.

Ja mialam wizyte w tamtym tygodniu, 32+3 wtedy bylo i synek ważył około 2300. Lekarz mówił, ze bedzie wiekszy niż pierwszy mój chlopczyk, bo juz od 20 tyg byl powyzej 50centyla 😉

reklama
Dam znać w poniedziałek po wizycie, będę 33+2 i się dowiem. Nasz chłopczyk też podobno duży, w 30+1 ważył prawie 1600gram. Dużo więcej niż Jego siostra w tym samym czasie...
Myślę, że nie ma co się martwić na zapas. Usg też ma jakieś tam granice błędu, więc w rzeczywistości może być troszkę mniej :) jeśli u lekarza dana waga nie wzbudza podejrzeń to nie ma się czym martwić :)

Do góry