reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Nie mam pojęcia z tym cukrem. Może przez to, że na przykład przy okazji za mało jadłaś. Może dla spokoju skonsultuj się z diabetologiem.
Hej dziewczyny. Byłam dzisiaj na wizycie. Na usg wyszło nam że mały waży 2445g w 33 tyg 1 dzien. Boję się że to za dużo. Powiedzcie ile waża masze maleństwa.

reklama
Hej dziewczyny. Byłam dzisiaj na wizycie. Na usg wyszło nam że mały waży 2445g w 33 tyg 1 dzien. Boję się że to za dużo. Powiedzcie ile waża masze maleństwa.
Ja byłam wczoraj na wizycie i mała waży 1554 gram, 29+5. Moja idealnie waży, o 3 dni za mało, ale to prawie żadna różnica bo dzieci różne się rodzą 🙂 Od poprzedniej wizyty minęło 5 tygodni i w tym czasie przybrała na wadze tylko o 800 gram, nie wiem czy to mało czy prawidłowo.
Pamiętaj, że chłopcy są przeważnie więksi, nie zawsze ale jednak może być większy po prostu 😉

Ja byłam wczoraj na wizycie i mała waży 1554 gram, 29+5. Moja idealnie waży, o 3 dni za mało, ale to prawie żadna różnica bo dzieci różne się rodzą 🙂 Od poprzedniej wizyty minęło 5 tygodni i w tym czasie przybrała na wadze tylko o 800 gram, nie wiem czy to mało czy prawidłowo.
Pamiętaj, że chłopcy są przeważnie więksi, nie zawsze ale jednak może być większy po prostu 😉
Ja w 29 tyg 2 dzień jak byłam to ważył 1274g a tu po miesiącu już ma 2445g 😱

33+0, 2280g, dziewczynka.

Też lekarka sygnalizowała, że może być dużo, ale zobaczysz, dzieci różnie rosną i zaproponują odpowiednie rozwiązanie.

Ja mialam wizyte w tamtym tygodniu, 32+3 wtedy bylo i synek ważył około 2300. Lekarz mówił, ze bedzie wiekszy niż pierwszy mój chlopczyk, bo juz od 20 tyg byl powyzej 50centyla 😉

reklama
Dam znać w poniedziałek po wizycie, będę 33+2 i się dowiem. Nasz chłopczyk też podobno duży, w 30+1 ważył prawie 1600gram. Dużo więcej niż Jego siostra w tym samym czasie...
Myślę, że nie ma co się martwić na zapas. Usg też ma jakieś tam granice błędu, więc w rzeczywistości może być troszkę mniej :) jeśli u lekarza dana waga nie wzbudza podejrzeń to nie ma się czym martwić :)

Do góry