reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziękuję za zrozumienie i że żadna z Was mnie nie wyśmiała 😁
Też tak sobie myślę, że trzeba powoli przyzwyczajać się, że te ruchy będą zmieniały swój charakter, bo to prawie 32t i robi się w brzuchu coraz ciaśniej.
Też tak spanikowałam, a tu faktycznie ruchy się u takiego malca zmieniają. Wcześniej w nocy miałam ciągłe pobudki a teraz śpi chyba równo ze mną, jedynie się przebudzi jak wezmę łyka wody i się położę. Ale jednak lepiej zrobić z siebie czasem idiotkę np w szpitalu niż później płakać że nic się nie zrobiło.

reklama
Dziękuję za zrozumienie i że żadna z Was mnie nie wyśmiała 😁
Też tak sobie myślę, że trzeba powoli przyzwyczajać się, że te ruchy będą zmieniały swój charakter, bo to prawie 32t i robi się w brzuchu coraz ciaśniej.
Dokładnie, ja w środę zaczynam 31 tydzień i póki dziecko ma miejsce to czuć mocne ruchy, ale z czasem będzie miało coraz mniej miejsca i już te ruchy nie będą takie wyczuwalne 🙂 a szkoda, bo to cudowne uczucie 🥰

Też tak spanikowałam, a tu faktycznie ruchy się u takiego malca zmieniają. Wcześniej w nocy miałam ciągłe pobudki a teraz śpi chyba równo ze mną, jedynie się przebudzi jak wezmę łyka wody i się położę. Ale jednak lepiej zrobić z siebie czasem idiotkę np w szpitalu niż później płakać że nic się nie zrobiło.
Masz rację, lepiej z siebie zrobić debila niż płakać, że się nie poszło sprawdzić..

Boże mój słodki, wszystko raczej jest dobrze, mały w końcu zaczął szturchać tak jak powinien, a już byłam przygotowana do wyjścia na IP. Pomógł obiad, deser w postaci wielkiego monte i przepite coca colą, myślałam że pęknę od ilości jedzenia i ilości cukru. Aż się popłakałam z radości 🙈
Wcale się nie dziwię, że się stresowałaś. Chyba każda z nas przeżyła takie dni. Ja czuję ruchy od 15 czy 16 tygodnia i około 20 spanikowałam, bo przestałam czuć na dwa dni cokolwiek, ale akurat miałam wizytę i się okazało, że młoda się odwróciła tak, że nic nie czułam. Teraz na bank bym panikowała 😘

Wcale się nie dziwię, że się stresowałaś. Chyba każda z nas przeżyła takie dni. Ja czuję ruchy od 15 czy 16 tygodnia i około 20 spanikowałam, bo przestałam czuć na dwa dni cokolwiek, ale akurat miałam wizytę i się okazało, że młoda się odwróciła tak, że nic nie czułam. Teraz na bank bym panikowała 😘
Wiem o czym mówisz-czasami czuję, że mały jest głową w dół i odwrócony plecami do mojego pępka, bo czuje jego ruchy bardzo głeboko we w środku mnie 🙈

Dziewczyny ja mam takie pytanko, czy urządzacie może takie jakby mini baby shower ? Ja chyba muszę, bo mi troszeczkę nie wypada nie zrobić, bo byłam już u moich koleżanek na takim przyjęciu. Nie wiem co robić, bo w sumie mogę w każdej chwili zacząć rodzić. Co o tym myślicie ?

Dziewczyny ja mam takie pytanko, czy urządzacie może takie jakby mini baby shower ? Ja chyba muszę, bo mi troszeczkę nie wypada nie zrobić, bo byłam już u moich koleżanek na takim przyjęciu. Nie wiem co robić, bo w sumie mogę w każdej chwili zacząć rodzić. Co o tym myślicie ?
Ja nie organizuję bo nawet bym już nie miała siły wszystkiego organizować 😂 juz 33tc i myślę tylko o tym by jak najwięcej leżeć 😂 Sama idea imprezy jest fajna, ale kochana też musisz się czuć by takie rzeczy zorganizować, no chyba że masz przyjaciółkę która stanie na wysokości zadania i ogarnie wszystko za Ciebie 😊

Ja nie robię, chociaż też bywałam i fajnie by było mieć taką imprezę, ale czasy są takie jakie są, nie ma co spędzać grupy ludzi w jedno miejsce. Szczególnie musimy na siebie uważać.

Może namiastką byłoby takie party przez zooma/skype :D

Ja nie organizuję. Ale też żadna z moich znajomych, która rodziła nie robiła i sama nie byłam na czymś takim. Imprezka sama w sobie fajna 🙂 Ale nie robiłabym jej tylko ze względu na to, że Twoje koleżanki robiły i " wypada" 😉 To Twoja sprawa czy zrobisz czy nie i nic nie musisz 🙂 Tym bardziej jak mówisz, że możesz w każdej chwili rodzić, a zorganizowanie takiej imprezy troszkę Cię czasu, nerwów i pieniędzy zeżre 😝

reklama
Mi koleżanki proponowały taką imprezę, ale odmówiłam z obawy przed Covidem. Jednak zbyt mocno boję się zachorować przed porodem.. 😱 Jak pomyślę o odseparowaniu dziecka albo szukaniu szpitala covidowego, to wolę nie ryzykować ☺️ dziewczyny się nie obraziły 😉

Do góry