reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziękuję za zrozumienie i że żadna z Was mnie nie wyśmiała 😁
Też tak sobie myślę, że trzeba powoli przyzwyczajać się, że te ruchy będą zmieniały swój charakter, bo to prawie 32t i robi się w brzuchu coraz ciaśniej.
Też tak spanikowałam, a tu faktycznie ruchy się u takiego malca zmieniają. Wcześniej w nocy miałam ciągłe pobudki a teraz śpi chyba równo ze mną, jedynie się przebudzi jak wezmę łyka wody i się położę. Ale jednak lepiej zrobić z siebie czasem idiotkę np w szpitalu niż później płakać że nic się nie zrobiło.

reklama
Dziękuję za zrozumienie i że żadna z Was mnie nie wyśmiała 😁
Też tak sobie myślę, że trzeba powoli przyzwyczajać się, że te ruchy będą zmieniały swój charakter, bo to prawie 32t i robi się w brzuchu coraz ciaśniej.
Dokładnie, ja w środę zaczynam 31 tydzień i póki dziecko ma miejsce to czuć mocne ruchy, ale z czasem będzie miało coraz mniej miejsca i już te ruchy nie będą takie wyczuwalne 🙂 a szkoda, bo to cudowne uczucie 🥰

Też tak spanikowałam, a tu faktycznie ruchy się u takiego malca zmieniają. Wcześniej w nocy miałam ciągłe pobudki a teraz śpi chyba równo ze mną, jedynie się przebudzi jak wezmę łyka wody i się położę. Ale jednak lepiej zrobić z siebie czasem idiotkę np w szpitalu niż później płakać że nic się nie zrobiło.
Masz rację, lepiej z siebie zrobić debila niż płakać, że się nie poszło sprawdzić..

Boże mój słodki, wszystko raczej jest dobrze, mały w końcu zaczął szturchać tak jak powinien, a już byłam przygotowana do wyjścia na IP. Pomógł obiad, deser w postaci wielkiego monte i przepite coca colą, myślałam że pęknę od ilości jedzenia i ilości cukru. Aż się popłakałam z radości 🙈
Wcale się nie dziwię, że się stresowałaś. Chyba każda z nas przeżyła takie dni. Ja czuję ruchy od 15 czy 16 tygodnia i około 20 spanikowałam, bo przestałam czuć na dwa dni cokolwiek, ale akurat miałam wizytę i się okazało, że młoda się odwróciła tak, że nic nie czułam. Teraz na bank bym panikowała 😘

Wcale się nie dziwię, że się stresowałaś. Chyba każda z nas przeżyła takie dni. Ja czuję ruchy od 15 czy 16 tygodnia i około 20 spanikowałam, bo przestałam czuć na dwa dni cokolwiek, ale akurat miałam wizytę i się okazało, że młoda się odwróciła tak, że nic nie czułam. Teraz na bank bym panikowała 😘
Wiem o czym mówisz-czasami czuję, że mały jest głową w dół i odwrócony plecami do mojego pępka, bo czuje jego ruchy bardzo głeboko we w środku mnie 🙈

Dziewczyny ja mam takie pytanko, czy urządzacie może takie jakby mini baby shower ? Ja chyba muszę, bo mi troszeczkę nie wypada nie zrobić, bo byłam już u moich koleżanek na takim przyjęciu. Nie wiem co robić, bo w sumie mogę w każdej chwili zacząć rodzić. Co o tym myślicie ?

Dziewczyny ja mam takie pytanko, czy urządzacie może takie jakby mini baby shower ? Ja chyba muszę, bo mi troszeczkę nie wypada nie zrobić, bo byłam już u moich koleżanek na takim przyjęciu. Nie wiem co robić, bo w sumie mogę w każdej chwili zacząć rodzić. Co o tym myślicie ?
Ja nie organizuję bo nawet bym już nie miała siły wszystkiego organizować 😂 juz 33tc i myślę tylko o tym by jak najwięcej leżeć 😂 Sama idea imprezy jest fajna, ale kochana też musisz się czuć by takie rzeczy zorganizować, no chyba że masz przyjaciółkę która stanie na wysokości zadania i ogarnie wszystko za Ciebie 😊

Ja nie robię, chociaż też bywałam i fajnie by było mieć taką imprezę, ale czasy są takie jakie są, nie ma co spędzać grupy ludzi w jedno miejsce. Szczególnie musimy na siebie uważać.

Może namiastką byłoby takie party przez zooma/skype :D

Ja nie organizuję. Ale też żadna z moich znajomych, która rodziła nie robiła i sama nie byłam na czymś takim. Imprezka sama w sobie fajna 🙂 Ale nie robiłabym jej tylko ze względu na to, że Twoje koleżanki robiły i " wypada" 😉 To Twoja sprawa czy zrobisz czy nie i nic nie musisz 🙂 Tym bardziej jak mówisz, że możesz w każdej chwili rodzić, a zorganizowanie takiej imprezy troszkę Cię czasu, nerwów i pieniędzy zeżre 😝

reklama
Mi koleżanki proponowały taką imprezę, ale odmówiłam z obawy przed Covidem. Jednak zbyt mocno boję się zachorować przed porodem.. 😱 Jak pomyślę o odseparowaniu dziecka albo szukaniu szpitala covidowego, to wolę nie ryzykować ☺️ dziewczyny się nie obraziły 😉

Do góry