W piątek mam wizytę to zobaczymy co tam z małą. Ostatnio 1100 ważyła zobaczymy ile tym razem 4 tygodnie minęły z cukrami to po posiłkach mam idealne nawet za bardzo nie muszę patrzeć co jem ważne żeby z porcjami nie przesadzać. Rano zauważyłam ze od 89 do 92 zależy od tego o której wstanę. Jak dłużej poleże i jest za długa przerwa to jest zawsze więcej. W tym czasie jak ciemno na dworze to w sumie ciężko jest wstać o 6 wiec myśle ze te moje wyniki nie są najgorsze zobaczę co mi ginekolog powie. Bo u diabetologa byłam prywatnie to jak ze strony ginekologa zastrzeżeń nie będzie to nie będę szła.Trzeba wytrwać tylko do końca ciąży, z tym cukrem w miarę unormowanym, kontrolować gin musi czy dziecko rośnie prawidłowo, nie za mało albo za dużo i będzie dobrze
reklama
Patii26
Fanka BB :)
A no to jak nie ma źle to nie ma się co za bardzo przejmować Ja miałam ostatnio rano wysokie wyniki powyżej 95, ale to dlatego, że późno wstawałam więc późno mierzyłam i różnica między ostatnim posiłkiem to 11-12h więc dlatego był wysoki No ale zawsze po 1h po posiłku mam w normie ok. 115-125, 130 to maks. No wczoraj miałam po śniadaniu 146 ale wypiłam słodkie capuucino do śniadania i stąd ten wynik teraz będę bardziej kontrolować częstotliwość posiłków, by nie robić długich przerw i mniejsze porcje. A co do diabetologa to dostałam skierowanie od mojego ginekologa, ale nie umówiłam się, bo to prywatnie, a wiadomo w grudniu tyle wydatków, że głowa boli rodzinny miał mi dać skierowanie na NFZ do diabetologa, to się pomylił i mi dał do ginekologa Ale dał mi glukometr więc tyle dobrzeW piątek mam wizytę to zobaczymy co tam z małą. Ostatnio 1100 ważyła zobaczymy ile tym razem 4 tygodnie minęły z cukrami to po posiłkach mam idealne nawet za bardzo nie muszę patrzeć co jem ważne żeby z porcjami nie przesadzać. Rano zauważyłam ze od 89 do 92 zależy od tego o której wstanę. Jak dłużej poleże i jest za długa przerwa to jest zawsze więcej. W tym czasie jak ciemno na dworze to w sumie ciężko jest wstać o 6 wiec myśle ze te moje wyniki nie są najgorsze zobaczę co mi ginekolog powie. Bo u diabetologa byłam prywatnie to jak ze strony ginekologa zastrzeżeń nie będzie to nie będę szła.
PałkaZapałka
A który masz obecnie TC?W piątek mam wizytę to zobaczymy co tam z małą. Ostatnio 1100 ważyła zobaczymy ile tym razem 4 tygodnie minęły z cukrami to po posiłkach mam idealne nawet za bardzo nie muszę patrzeć co jem ważne żeby z porcjami nie przesadzać. Rano zauważyłam ze od 89 do 92 zależy od tego o której wstanę. Jak dłużej poleże i jest za długa przerwa to jest zawsze więcej. W tym czasie jak ciemno na dworze to w sumie ciężko jest wstać o 6 wiec myśle ze te moje wyniki nie są najgorsze zobaczę co mi ginekolog powie. Bo u diabetologa byłam prywatnie to jak ze strony ginekologa zastrzeżeń nie będzie to nie będę szła.
Niedługo mama
Masz rację ja się też muszę zapytać mojego ginekologa czy jeszxze mam chodzić na te wizyty do diabetologa bo cukier mi się juz unormował a sama diabetolog mi mówiła że do ok 32 tygodnia najgorzej. Ja teraz jestem w 30 tygodniu i jest ok. A do diabetologa oczywiście chodzę prywatnie bo na NFZ oczywiście nie dało rady, prędzej bym urodziłaW piątek mam wizytę to zobaczymy co tam z małą. Ostatnio 1100 ważyła zobaczymy ile tym razem 4 tygodnie minęły z cukrami to po posiłkach mam idealne nawet za bardzo nie muszę patrzeć co jem ważne żeby z porcjami nie przesadzać. Rano zauważyłam ze od 89 do 92 zależy od tego o której wstanę. Jak dłużej poleże i jest za długa przerwa to jest zawsze więcej. W tym czasie jak ciemno na dworze to w sumie ciężko jest wstać o 6 wiec myśle ze te moje wyniki nie są najgorsze zobaczę co mi ginekolog powie. Bo u diabetologa byłam prywatnie to jak ze strony ginekologa zastrzeżeń nie będzie to nie będę szła.
No rano najgorzej opanować wstałam miałam 91 ale pojechałam oddać krew musiałam być na czczo i cukier wzrósł bo za długa przerwa . A po śniadanku ok.A no to jak nie ma źle to nie ma się co za bardzo przejmować Ja miałam ostatnio rano wysokie wyniki powyżej 95, ale to dlatego, że późno wstawałam więc późno mierzyłam i różnica między ostatnim posiłkiem to 11-12h więc dlatego był wysoki No ale zawsze po 1h po posiłku mam w normie ok. 115-125, 130 to maks. No wczoraj miałam po śniadaniu 146 ale wypiłam słodkie capuucino do śniadania i stąd ten wynik teraz będę bardziej kontrolować częstotliwość posiłków, by nie robić długich przerw i mniejsze porcje. A co do diabetologa to dostałam skierowanie od mojego ginekologa, ale nie umówiłam się, bo to prywatnie, a wiadomo w grudniu tyle wydatków, że głowa boli rodzinny miał mi dać skierowanie na NFZ do diabetologa, to się pomylił i mi dał do ginekologa Ale dał mi glukometr więc tyle dobrze
31A który masz obecnie TC?
Patii26
No ja dziś rano miałam 92, 1h po śniadaniu 143 ( dramat), a 2h po śniadaniu 108 więc super, także już nie wiem samaNo rano najgorzej opanować wstałam miałam 91 ale pojechałam oddać krew musiałam być na czczo i cukier wzrósł bo za długa przerwa . A po śniadanku ok.
PałkaZapałka
O to daj znać jak waży mija w 27+3 ważyła podobnie do twojej to będę miała rozeznanie mniej więcej ile moja może ważyć w 31
Patii26
Ja mam wizytę 11.01 i będę wtedy miała 30 tc (29+5) to też zobaczę ile moja może ważyć mniej więcejO to daj znać jak waży mija w 27+3 ważyła podobnie do twojej to będę miała rozeznanie mniej więcej ile moja może ważyć w 31
A ile Wasze dzieciaczki ważyły w 25 tygodniu? Oczywiście ten kto miał w tym czasie wizytę
reklama
PałkaZapałka
24+3 ważyła 650g.Ja mam wizytę 11.01 i będę wtedy miała 30 tc (29+5) to też zobaczę ile moja może ważyć mniej więcej
A ile Wasze dzieciaczki ważyły w 25 tygodniu? Oczywiście ten kto miał w tym czasie wizytę