reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja mam wizytę 11.01 i będę wtedy miała 30 tc (29+5) to też zobaczę ile moja może ważyć mniej więcej 😀

A ile Wasze dzieciaczki ważyły w 25 tygodniu? Oczywiście ten kto miał w tym czasie wizytę 😋
Moja 24tc plus 1 ważyła 712gr.
W 27tc plus 5 ważyła 1280gr.
Teraz dopiero 31tc wizyta będzie czyli za 2 tygodnie.

Dziewczyny, a Wy jaki termometr kupowałyście do temp ciała i wody? Osobno każdy czy elektryczny?
My kupiliśmy elektryczny na podczerwień 3w1, mierzy temperaturę ciała, wody, pomieszczenia i posiłków 🙂

Dziewczyny, a Wy jaki termometr kupowałyście do temp ciała i wody? Osobno każdy czy elektryczny?
My kupiliśmy elektryczny na podczerwień 3w1, mierzy temperaturę ciała, wody, pomieszczenia i posiłków 🙂
Ja mam do wody osobny, a do ciała dopiero szukam jakiegoś 😊

Jutro jadę na zakupy dla malucha, m.in. po kosmetyki, co myślicie o takich?
- krem na pupe codzienny - zielony linomag, a na odparzenia alantan maść w niebieskim opakowaniu
- oliwka hipp po kąpieli
- do kąpieli głównie będzie przegotowana woda z minimalnym dodatkiem jakiegos mydełka z hipp lub babydream.
W ogole zamierzam małego kąpać nie codziennie, a z 2 lub 3 razy w tygodniu, chyba ze bedzie wymagał jakichś szczególnych smarowań kremami z powodu alergii czy innych zapaleń skóry, to wtedy częściej.

- krem na pupe codzienny - zielony linomag, a na odparzenia alantan maść w niebieskim opakowaniu
- oliwka hipp po kąpieli
- do kąpieli głównie będzie przegotowana woda z minimalnym dodatkiem jakiegos mydełka z hipp lub babydream.
W ogole zamierzam małego kąpać nie codziennie, a z 2 lub 3 razy w tygodniu, chyba ze bedzie wymagał jakichś szczególnych smarowań kremami z powodu alergii czy innych zapaleń skóry, to wtedy częściej.

Ja zamówiłam z neta cały zestaw z linomagu dla noworodka do ciała. A jeżeli chodzi o termometr to też kupilam 3 w 1 elektroniczny który mierzy wszystko.

- oliwka hipp po kąpieli
Krem na pupę i oliwkę mam tą samą tylko do kąpieli wybrałam AA I LOVE YOU BABY bo się na czytałam o dobrym składzie ale babydream tez ma dobry skład 😉

Ja mam termometr też taki co zmierzy człowieka, pomieszczenie i wodę ale kupuje też wanienkę z wbudowanym termometrem.
Co do kosmetyków to się zastanawiam, najbardziej co do pupy żeby nie było jakieś bardzo tłuste i nie zapychalo pieluszki

reklama
Też kupiłam taki termometr również z myślą o dorosłych , po czasie pewnie będziemy tak wprawione ze łokciem będziemy badać temperaturę wody😉

Do góry