reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dołączam się i też poproszę o linki lub nazwy 😊 a macie pewność, że dobrze pokazują temperaturę? Mam na szczęście niezawodny rtęciowy i będę nim sprawdzać ten elektroniczny.
Pewności nie mam bo opinie są różne, nigdy niewiadomo kiedy zacznie zle mierzyc. W zapasie mam jeszcze te klasyczne.

Pewności nie mam bo opinie są różne, nigdy niewiadomo kiedy zacznie zle mierzyc. W zapasie mam jeszcze te klasyczne.
Wogole ostatnio stwierdziłam, że strasznie dużo czasu marnuje na tych poszukiwaniach co jest lepsze wszędzie różne opinie ( nie chodzi mi o nasze forum tylko o internet ksiażki) i juz mi głową pęka od nadmiernego myslenia😂i rozkminiania co będzie lepsze😉

Ja mam do wody osobny, a do ciała dopiero szukam jakiegoś 😊

Jutro jadę na zakupy dla malucha, m.in. po kosmetyki, co myślicie o takich?
- krem na pupe codzienny - zielony linomag, a na odparzenia alantan maść w niebieskim opakowaniu
- oliwka hipp po kąpieli
- do kąpieli głównie będzie przegotowana woda z minimalnym dodatkiem jakiegos mydełka z hipp lub babydream.
W ogole zamierzam małego kąpać nie codziennie, a z 2 lub 3 razy w tygodniu, chyba ze bedzie wymagał jakichś szczególnych smarowań kremami z powodu alergii czy innych zapaleń skóry, to wtedy częściej.
Ja Wam powiem, że jak teraz zaczęłam czytać srokao to się przeraziłam, że dużo kosmetyków, które się super spisują dzieciom od lat, mają świetne opinie tj. Oilatum, Emolium itp. mają nie za ciekawy skład... I teraz weź tu nie zwariuj przy wyborze 😅 Ja myślę, żeby też nie popadać w taką paranoje i sprawdzać dokładnie skład każdego kosmetyku, bo skądś się biorą te dobre opinie 😁 Kiedyś nie było strony ze dokładnym spisem składników i dzieci się w tym kąpało i nic dzieciom nie ma 😁 Ale teraz przez to i tak na nowo zrobię sobie listę z jakiej firmy wybrać 🤦‍♀️😅

Ale planowo mniej wiecej:
- Emulsja do kąpieli Oilatum, albo Vital Pharma Baby Care, albo płyn do mycia i kąpieli Oillan Baby albo Hipp ( dużo tego, trzeba się zastanowić 😝)
- krem na każdą pogodę Nivea Baby, albo Linomag różowy bądź niebieski Cold
- balsam/mleczko/ emolient do ciała Hipp, albo Oillan Baby
- krem przeciw odparzeniom Hipp lub Oillan
- krem na odparzenia Linomag zielony
- płyn do prania z Lovela

A jak już kupię kosmetyki to napisze dokładnie co wybrałam 😁

Ja mam właśnie ten sam 😄 Mierzyłam temp. ciała rtęciowym a potem tym elektrycznym i temp. była taka sama. Tak samo z temp. w pokoju też się poprawnie było 😊

Wogole ostatnio stwierdziłam, że strasznie dużo czasu marnuje na tych poszukiwaniach co jest lepsze wszędzie różne opinie ( nie chodzi mi o nasze forum tylko o internet ksiażki) i juz mi głową pęka od nadmiernego myslenia😂i rozkminiania co będzie lepsze😉
Ja mam dosłownie to samo 😅 Spędziłam teraz dwie godziny na szukaniu kosmetyków o dobrym składzie 🤷‍♀️😂

Ja tam swojego nie polece bo zamawiałam z aliexpress a nim przyjdzie do was to zdążycie urodzić, ale coś takiego jak tutaj Niedługo_mama pokazuje. Mi telefonicznie położna powiedziała o tych kosmetykach żeby za dużo nie kombinować ponieważ dziecko ponoć później ma na wszystko alergie (sama kupiłam emolienty oczywiście by dziecko miało tylko dobry skład) i dostałam opieprz ze stosować np bambino itd.

Ja tam swojego nie polece bo zamawiałam z aliexpress a nim przyjdzie do was to zdążycie urodzić, ale coś takiego jak tutaj Niedługo_mama pokazuje. Mi telefonicznie położna powiedziała o tych kosmetykach żeby za dużo nie kombinować ponieważ dziecko ponoć później ma na wszystko alergie (sama kupiłam emolienty oczywiście by dziecko miało tylko dobry skład) i dostałam opieprz ze stosować np bambino itd.
No dziwne zachowanie że strony położnej.. No ale też nie dajmy się zwariować z tymi kosmetykami, dla jednego dziecka dana marka będzie dobra, a drugiego będzie uczulać i trzeba będzie szukać czegoś innego 😉

reklama
Dziewczyny podpowiedzieć proszę co do materaca do łóżeczka. Jestem na etapie zamawiania łóżeczka, wybrałam z szufladą i funkcja tapczanika, zastanawiam się nad materacem kokos-pianka-kokos czy gryka-pianka-kokos czy lateks-pianka-kokos. Tyle tego jest, że już wariuje, będę wdzięczna za podpowiedzi, co wy wybrałyście😁

Do góry