reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2020

Gratulacje! Jak wrazenia po slubie? Masz jakies zdjecia? ;););)

Duzo bedzie marcowych chlopcow :)

Dlaczego nie chcesz przechodzic przez bramke? Ja lecialam wczoraj i normalnie przechodzilam. W poprzedniej ciazy w 25 tygodniu tez.

Mozliwa wysylka do Holandii????? Ale mi kiszki skreca na sam widok. Ja uwielbiam ostre ze smietana.
Kochana z chęcią się podzielę[emoji6] nasmazylam jak dla całej armi gorzej będzie z dostawą [emoji848]

reklama
Dzięki dziewczyny,
ja też staram się myśleć pozytywnie. U mnie krwiak powstał po 9 tygodniu. Pod koniec 8 tygodnia miałam krwotok, byłam w szpitalu i wtedy jeszcze krwiaka nie było. Zdaniem lekarzy jest zbyt duży aby mógł się wchłonąć, ale o wiele bardziej martwi ich, że może się powiększać. Co do zaleceń, to od początku ciąży biorę progesteron dopochwowo, heparynę w zastrzykach, acard 150, folian metylowany (mam mutację MTHFR), magnez 4 tabletki dziennie, wit. D, kwas omega 3, urosept na nawracające zapalenia dróg moczowych i żelazo na anemię po ostatnim krwotoku....zatem wyczerpałam już chyba wszystkie limity tego, co jeszcze można mi przepisać :)) więc mam się oszczędzać, nie stresować, nie podnosić nic ciężkiego i dużo odpoczywać.
Nie jestem już najmłodsza, bo skończyłam 40 lat i mam trzech synów, więc jest to dla mnie taka ciąża "ostatniej szansy". Fajnie tu u Was na forum, muszę cofnąć się o 831 stron i wszystko przeczytać ;))

Dzień Dobry kochane Ja dziś trochę bardziej wyspana, młoda aż tak często się nie budziła więc piękna noc. Naszło mnie nocą że chcem placków ziemniaczanych i od 7 rano w kuchni mniam [emoji14]
Nie wiem ja wy ale Ja uwielbiam je poprostu z chlebkiem (smaki dzieciństwa) [emoji6]Zobacz załącznik 1019848
Ja też jem placki ziemniaczane z chlebem, ale tylko te które już postoja i są zimne. Ciepłe jem ze śmietaną albo robię placki po wegiersku mniam.

Pozdrawiam z moim brzuszkiem 12+6. W środku prawdopodobnie jest Zosia;) mam nadzieję, że już nic jej nie urośnie między nogami.

Załączniki

• 20190908_192915.jpg
    20190908_192915.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 119
Nie jestem już najmłodsza, bo skończyłam 40 lat i mam trzech synów, więc jest to dla mnie taka ciąża "ostatniej szansy". Fajnie tu u Was na forum, muszę cofnąć się o 831 stron i wszystko przeczytać ;))

Ja mam 36 lat i też 3 dzieci.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Mnie się trochę trudno leży, bo najmłodszy ma 1,5 roku. Łatwiej było w wakacje jak starszaki nie chodziły do szkoły, ale wyciskam z kanapy ile się da ;)

Ja też jem placki ziemniaczane z chlebem, ale tylko te które już postoja i są zimne. Ciepłe jem ze śmietaną albo robię placki po wegiersku mniam.

Pozdrawiam z moim brzuszkiem 12+6. W środku prawdopodobnie jest Zosia;) mam nadzieję, że już nic jej nie urośnie między nogami.
Jejki jaki piekny brzuch :) u mnie 11t3d i jeszcze nie bardzo widac, a to juz druga ciaza.

Ja mam 36 lat i też 3 dzieci.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Mnie się trochę trudno leży, bo najmłodszy ma 1,5 roku. Łatwiej było w wakacje jak starszaki nie chodziły do szkoły, ale wyciskam z kanapy ile się da ;)
Masz bezwzględny nakaz leżenia? i jakiej wielkości krwiak?
My mieszkamy w Hiszpanii i rok szkolny zaczyna się we wtorek, tyle że u mnie 18 lat, 13 i 3...i lekarz nic nie mówił o leżeniu, choć dopytywałam...

reklama
Dzięki dziewczyny,
ja też staram się myśleć pozytywnie. U mnie krwiak powstał po 9 tygodniu. Pod koniec 8 tygodnia miałam krwotok, byłam w szpitalu i wtedy jeszcze krwiaka nie było. Zdaniem lekarzy jest zbyt duży aby mógł się wchłonąć, ale o wiele bardziej martwi ich, że może się powiększać. Co do zaleceń, to od początku ciąży biorę progesteron dopochwowo, heparynę w zastrzykach, acard 150, folian metylowany (mam mutację MTHFR), magnez 4 tabletki dziennie, wit. D, kwas omega 3, urosept na nawracające zapalenia dróg moczowych i żelazo na anemię po ostatnim krwotoku....zatem wyczerpałam już chyba wszystkie limity tego, co jeszcze można mi przepisać :)) więc mam się oszczędzać, nie stresować, nie podnosić nic ciężkiego i dużo odpoczywać.
Jaką masz mutacje Mthfr? Ja 1298 A-C, do tego czynnik V5(R 2) i P-1. Lekarz średnio się zaopatruje nawet na akard mimo tego że przecież u niektórych dają profilaktycznie bez badań... Przepływy średnie a to 13 tydzień dopiero. W piątek będę jeszcze rozmawiała z lekarzem, ale chyba poradzę się genetyka

Do góry