reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2020

Nie wmawiaj sobie toxo. Jestem wetem, tygodniowo przyjmuję setki kotów, które nie raz nafajdały mi na stół, bezdomne, zarobaczone, z nieznaną historią. Do tego nigdy nie myłam owoców z krzaka tylko od razu jadłam, nawet kupne truskawki czy czereśnie zdarzało się jeść prosto z koszyka. I nie mam przeciwciał, nawet tych dawnych czyli nigdy nie przechorowałam toksoplazmozy. Nie denerwuj się, bo wcale nie jest prosto to złapać, a stres szkodzi bardziej [emoji846]
Koszalin. @Arma11 ja już nie mogę. Naprawdę. Jestem teraz pewna, że albo przez maliny z działki rodziców albo przez ten kawałek mięsa złapalam toxo. Nie wiem, jak przeżyć dzień, tydzień, tygodnie w oczekiwaniu na wyniki, usg, prenatalne... Wyjechalismy na urlop, a przez te toxoplazmoze nic nie mogę zrobić. Malin nigdy nie mylam, tych z działki a pytałam rodziców i są tam koty, ale rodzice mówią, że zrywali mi z góry

reklama
Hej Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Termin porodu mam na 26 marca, jednak u mnie sytuacja jest bardzo skomplikowana. Miałam już jeden ogromny krwotok, biorę progesteron i heparynę w zastrzykach, a tydzień temu podczas wizyty kontrolnej dowiedziałam się, że obok dziecka wyrósł wielki krwiak. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń, mając nadzieję, że wszystko ułoży się pomyślnie. W piątek mam termin usg prenatalnego, a dziś 11 tyg. i 3 dni. Poniżej zdjęcie mojego dzidziusia i ....wielkiego krwiaka....Pozdrawiam wszystkie marcowe mamusie!

Załączniki

• Dzidziuś.jpg
    Dzidziuś.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 127
a ja mam jutro swój ślub - rocznica zero :D !!! Dziewczyny trzymajcie kciuki bo stres mnie lapie !
Gratulacje! Jak wrazenia po slubie? Masz jakies zdjecia? ;););)
A u nas oficjalnie po wizycie dzidzia okazała się być chłopcem :D
Duzo bedzie marcowych chlopcow :)
To Maleństwo jest już konkretnych rozmiarów! Gratulacje!
Ja jednak ide na wizytę w poniedziałek przed podróżą, bo zapomniałam, ze i tak miałam wziąć zaświadczenie o ciazy zeby nie przechodzić przez bramkina lotnisku, to mam pretekst zeby zobaczyć co słychać u dzidzi :D
Dlaczego nie chcesz przechodzic przez bramke? Ja lecialam wczoraj i normalnie przechodzilam. W poprzedniej ciazy w 25 tygodniu tez.
Dzień Dobry kochane Ja dziś trochę bardziej wyspana, młoda aż tak często się nie budziła więc piękna noc. Naszło mnie nocą że chcem placków ziemniaczanych i od 7 rano w kuchni mniam [emoji14]
Nie wiem ja wy ale Ja uwielbiam je poprostu z chlebkiem (smaki dzieciństwa) [emoji6]Zobacz załącznik 1019848
Mozliwa wysylka do Holandii????? Ale mi kiszki skreca na sam widok. Ja uwielbiam ostre ze smietana.

Koszalin. @Arma11 ja już nie mogę. Naprawdę. Jestem teraz pewna, że albo przez maliny z działki rodziców albo przez ten kawałek mięsa złapalam toxo. Nie wiem, jak przeżyć dzień, tydzień, tygodnie w oczekiwaniu na wyniki, usg, prenatalne... Wyjechalismy na urlop, a przez te toxoplazmoze nic nie mogę zrobić. Malin nigdy nie mylam, tych z działki a pytałam rodziców i są tam koty, ale rodzice mówią, że zrywali mi z góry
Słuchaj . Ja malin w tym roku też nie lykam. Koty , aż takiego zasięgu nie mają, tak więc spoko.

Placki ziemniaczane tylko cukrem i śmietaną! albo placek węgierski! mniam

Szarofka wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

U mnie też dzisiaj bez mdłości już. Dzisiaj się najadlam pierogów ruskich ❤ i sałatki jarzynowej. Mogłabym jeść ja codziennie.I kanapki z Subwaya

Hej Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Termin porodu mam na 26 marca, jednak u mnie sytuacja jest bardzo skomplikowana. Miałam już jeden ogromny krwotok, biorę progesteron i heparynę w zastrzykach, a tydzień temu podczas wizyty kontrolnej dowiedziałam się, że obok dziecka wyrósł wielki krwiak. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń, mając nadzieję, że wszystko ułoży się pomyślnie. W piątek mam termin usg prenatalnego, a dziś 11 tyg. i 3 dni. Poniżej zdjęcie mojego dzidziusia i ....wielkiego krwiaka....Pozdrawiam wszystkie marcowe mamusie!
No witaj, faktycznie ten krwiak jest spory... wiele z nas tu miało lub ma krwiaki. Ja tez miałam w 11 tc teraz jestem w 15tc i juz krwiaka nie ma. Wchłonął sie całkowicie. Miałam luteinę dopochwowo, zakaz dźwigania i musiałam leżeć. A ty masz jakieś zalecenia w związku z tym krwiakiem?

No witaj, faktycznie ten krwiak jest spory... wiele z nas tu miało lub ma krwiaki. Ja tez miałam w 11 tc teraz jestem w 15tc i juz krwiaka nie ma. Wchłonął sie całkowicie. Miałam luteinę dopochwowo, zakaz dźwigania i musiałam leżeć. A ty masz jakieś zalecenia w związku z tym krwiakiem?

Natka pocieszające dla mnie to co piszesz.
Teraz już nie bierzesz luteiny i zakazy zdjete?

Witaj Limonka.
Też mam termin na 26, też idę w piątek na prenatalne i też mam krwiaka.
To Twoja pierwsza ciąża?

Placki ziemniaczane u mnie wczoraj były ;) Ja z cukrem mąż z sosem czosnkowym.

A teraz właśnie wciagnełam crumble owocowe z lodami waniliowymi :)

Limonka mi 8 tygodniu znaleźli krwiaka, który na tamtym etapie był 2 razy większy od dziecka. A na USG prenatalnym nie było po nim śladu - będzie dobrze, trzymam kciuki :) Tylko dużo odpoczywaj i się oszczędzaj

reklama
Do góry