reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Ja jestem nauczycielem pracującym w 2placowkcach w jednej mam nadgodziny stałe 9h ale płatne tylko za przepracowane. Jeśli pójdę na l4 to nie dolicza mi nadgodzin wiec jeśli będzie płatne z podstawy to stracę na tym koło 1000zl miesięcznie. Jeśli zaś liczą ze średniej to dolicza mi 13 i socjal święteczny i wakacyjny wtedy zyskam :)
Liczą że średniej :) ja mam w pracy premie i są one "ozuzowane" więc ja dostałam w pierwszej ciąży 600 zł więcej będąc na l4 niż bym chodziła do pracy i np w miesiąc gdzie nie mam premii miała tylko podstawę :)

reklama
No to w tym momencie by mi się opłacało pójdź wcześniej. Ale teraz i tak do września siedzę w domu wiec w sumie miałoby było popracować 3miesiace żeby nie oszalec. Poza tym miałam od września brać 1 klasę i wypadałoby mi pociągnąć ich chociaż semestr. A powiedz mi jak mam 2 stosunki pracy to z obydwu mi się należy l4 i macierzyński?

Ps. Wymiotów ciąg dalszy :/

No to w tym momencie by mi się opłacało pójdź wcześniej. Ale teraz i tak do września siedzę w domu wiec w sumie miałoby było popracować 3miesiace żeby nie oszalec. Poza tym miałam od września brać 1 klasę i wypadałoby mi pociągnąć ich chociaż semestr. A powiedz mi jak mam 2 stosunki pracy to z obydwu mi się należy l4 i macierzyński?

Ps. Wymiotów ciąg dalszy :/
Hmmm tego niestety nie wiem bo nie miałam takiego przypadku nigdy.
A nawet nie mów mnie od rana tak targa żołądek nie chce mi się jeść a muszę bo umrę z głodu zaraz :(

Dziewczyny, a jeśli pracuje 7 miesięcy w jednej firmie to liczą mi średnia z tych 7 tylko czy z 12 czyli dodają 4 miesiace z pensja ze starej firmy? Oby nie, bo tam miałam znacznie nizsze zarobki.
f2w3rjjghb3ibrut.png

Dziewczyny, a jeśli pracuje 7 miesięcy w jednej firmie to liczą mi średnia z tych 7 tylko czy z 12 czyli dodają 4 miesiace z pensja ze starej firmy? Oby nie, bo tam miałam znacznie nizsze zarobki.
f2w3rjjghb3ibrut.png
Wydaje mi się że liczą z ostatnich 12 miesiący. Chyba że byś nie pracowała te 5 to wtedy tylko z 7 :)

Dziewczyn
Hej jak nocka? u mnie z bólem brzucha i pleców.
Robię testy od piątku I widać ze coraz ciemniejsza kreska. Na kolejna betę mam iść w piątek dopiero Zobacz załącznik 995143
Gratuluję!!;););)
Oo to super!! To dobrze zwiastuje, swoją drogą, miło zobaczyć dwie kreski, nawet u kogoś :D ja myślałam, że dziś miesiączkę w nocy dostałam, ale jednak nie, no i plecy mnie bolą na dole, więc pewnie @ jednak przyjdzie :(
Trzymam kciuki :) jeszcze nie przekreślaj szansy!!

A ja kochane.. jestem.wymordowana przez kaszel. Juz mnie brzuch od tego boli... macie jakies spospoby. Robię inhalacje.. jem czosnek.. piję syrop z cebuli... ale to wszystko nie pomaga:(

No nic :( raczej nic z tego. Brązowy śluz się już zaczął a to zwiastuje początek miesiączki. Czyli czekamy do kolejnego cyklu z dzidziusiem

No nic :( raczej nic z tego. Brązowy śluz się już zaczął a to zwiastuje początek miesiączki. Czyli czekamy do kolejnego cyklu z dzidziusiem
Nam się udalo jak kompletnie odpuscilam psychicznie... zaczelam biegac.. skupilam sie na sobie, nawet mialam nie robic testu ale intuicja mnie pchala do sklepu.. chyba cos w tym jest ze psychika blokuje jak sie bardzo chce..:oops:

reklama
Nam się udalo jak kompletnie odpuscilam psychicznie... zaczelam biegac.. skupilam sie na sobie, nawet mialam nie robic testu ale intuicja mnie pchala do sklepu.. chyba cos w tym jest ze psychika blokuje jak sie bardzo chce..:oops:
Dokładnie jestem tego samego zdania , ja zaczęłam jeździć , wzięłam się za siebie żeby schudnąć , ćwiczyłam, dieta , nawet kupiłam smartwach . A jednak przez ból piersi podkusilo mnie żeby zrobić test i bach udało się , ale akurat nie w tym momencie , chciałam do babci pojechać z córką nad morze , chociaż na miesiąc, potem wrócić A we wrześniu mamy wykupiony lot na mazury tam też będzie wesele kolegi mojego męża , teraz wszystko stoi pod znakiem zapytania, odpuściłam i w tym momencie się udało.

Do góry