reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Nic na temat szyjki nie wspominał . Dziękuję, dziecko waży 475g, co do płci to jeszcze jej nie poznałam. Za każdym razem dziecko ma pępowinę między nóżkami. Za dwa tygodnie mam następna wizytę więc mam nadzieję że w końcu poznamy płeć
Moja mała za każdym razem ładnie nóżki rozkłada jakby wiedziała co chcą sprawdzić :D

reklama
Cześć dziewczyny! Dziś wybił nam półmetek ciąży, z tej okazji postanowiłam do Was dołączyć. Jestem czerwcową mamą 2018, teraz będę marcową 2020, termin na koniec miesiąca więc różnie to może być. Pod sercem prawdopodobnie chłopiec, choć była już i wersja z dziewczynką.

No właśnie ja też sobie obiecałam, że będę jeść "lekkie" rzeczy, ale mnie brzuch napina nawet po ziemniakach czy makaronie. Kalafiora się wystrezgam bo gorzej mi robi niż kapusta czy fasolka. U mnie z dwa, trzy tygodnie temu doszły jeszcze zaparcia. Byłam na echo, lekarz powiedział, żeby być umiarkowanym optymistą ponieważ dziecko jest dalej za małe dwa tyg, ma za małą główkę i kończyny, brzuszek jest w sumie ok. Na razie należy Ją kontrolować, w sumie teraz nic nie zrobią. Przepływy wszystkie i mózg okej. Zastawka trójdzielna się domyka. Mała waży ok 437 g, jestem wg usg i OM 22+2 tc. Według pomiarów 20+4. Kontrola u kardiologa za 6 tygodni. Ja nawet nie wiem ile moja szyjka ma cm. Mam podane w normie. Mam nadzieję, że mi się nie skróci i że U Ciebie też się już nie skróci. Aaaa i łożysko też mam okej wg kardiologa. Mój mąż ma 156 cm wzrostu i jego prawie cała rodzina, ja 164 cm więc mam nadzieje, że dziecko będzie małe po prostu i na tym się skończy. Dopóki nie urodzę będę się martwić, ale to chyba normalne. Każda z nas martwi się o dzieciątko :) Miłego dnia dziewczyny :*
Nie martw się że jest małe dziecko, koleżance wmawiali tak w 34 tc, że dziewczynka za mała a urodziła się w normie przez cc bo była pośladkowo, a przybiera o wiele szybciej i kestt większa na wiek co jej starsza siostra 😘

Dziękuję, mam nadzieję, że i u mnie będzie wszystko ok 😀
Oni nie są w stanie wszystko dokładnie zmierzyć do mm, dziecko się rusza, oczywiście są normy, ale dzieci jedne się rodzą jak moja kuzynka 2.6 kg a inne 5kg, lekarz Ci powie przed porodem z usg że małe ma 3.4 kg a później się okazuje 4kg albo na odwrót, więc jak to nie są drastyczne wielkości a 2 tyg to raczej nie są, mocno bym się nie przejmowała pewnie by z tyłu głowy siedziało ale tak to bym się nie zamartwiala, tylko np przerzucila się na zdrowsza dietę, jakieś wartościowe rzeczy czy coś ;)

Dziewczyny, dzisiaj zaczęłam 23tc martwi mnie fakt, że boli mnie podbrzusze taki ciągnący ból trochę jak na miesiączkę i kłucie w pochwie... mam też dużo upławów wodnisto białych... martwię się, ostatnio ginekolog kazał mi się oszczędzać bo szyjka miała 34mm i to tylko 1cm zapasu... nie wiem czy to normalne takie bóle, czy jechać jednak na IP ☹️ Tętno małej w normie bo sprawdzam dedektorem. Latam tez siku cały czas, ma któraś z was podobnie?

Dziewczyny, dzisiaj zaczęłam 23tc martwi mnie fakt, że boli mnie podbrzusze taki ciągnący ból trochę jak na miesiączkę i kłucie w pochwie... mam też dużo upławów wodnisto białych... martwię się, ostatnio ginekolog kazał mi się oszczędzać bo szyjka miała 34mm i to tylko 1cm zapasu... nie wiem czy to normalne takie bóle, czy jechać jednak na IP ☹ Tętno małej w normie bo sprawdzam dedektorem. Latam tez siku cały czas, ma któraś z was podobnie?
Jeśli się martwisz to jedz. To może być normalne, a może być jakaś bakteria, wszystko jeśli się martwisz to jedz. Te bóle by mnie zmartwily. Twardnieje Ci brzuch? Może zadzwoń do swojego lekarza?

Ostatnia edycja:
Jeśli się martwisz to jedz. To może być normalne, a może być jakaś bakteria, wszystko jeśli się martwisz to jedz. Te bóle by mnie zmartwily. Twardnieje Ci brzuch? Może zadzwoń do swojego lekasza?
Właśnie nie twardnieje, prócz bólu i upławów nic się nie dzieje. ☹️ Ale właśnie się zbieram bo i tak przez to mam taki humor, że siedzę i ryczę :(

Właśnie nie twardnieje, prócz bólu i upławów nic się nie dzieje. ☹ Ale właśnie się zbieram bo i tak przez to mam taki humor, że siedzę i ryczę :(
Wiesz co mi się wydawało, że mam upławy a na posiewie wyszło że ok, chyba po prostu ten śluz się nasila, kłuję mnie czasem w pochwie ale to czasem, ale bólów brzucha nigdy nie miałam, czasem zakluje mnie po boku ale nigdy nie boli l. 3 mam kciuki żeby wszystko było okej. Daj koniecznie znać :))

reklama
Do góry