reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Mam pytanie do rozpakowanych lub co mają starsze dzieciaczki? Mialyscie coś takiego jak tęsknota za ciąża? Gdzieś czytałam, ze nieoficjalnie to syndrom pustego brzucha. Nie wiem co się ze mną dzieje, ale mam wrażenie że mój noworodek to nie mój płód i ten płód przepadł:/ Czy powinnam się z tym do psychiatry udać?(pewnie przez koronawirusa i tak teraz mie przyjmują lekarze) Do tego moja mała ulewa po kp i nie wiem czy to normalne.

reklama
Osobiście tak nie miałam, bo miałam dużo stresu w ciąży czy będzie wszystko ok i cieszyłam się jak Mała była już out, ale mam koleżanki, które o tym mi dużo mówiły i same tez tak miewały, wiec jeżeli to nie przekształca w jakaś niechęć do Dzidzi, to jest jak najbardziej normatywne, głowa do góry, trzymaj się ciepło. Moja tez ulewa trochę, trzymam ją chwile u góry i potem kładę na boczku z jakaś maskotka na plecach żeby się nie obracała, ale to tylko w nocy, w dzień tylko dogladam czy ok. A jak już to do psychologa, nie psychiatry, sama bym się udała, bo pol ciąży przeleżałam, a teraz „kwarantanna”🤦‍♀️

Tak kochana, już trochę o tym pisalysmy, prawie każda tak ma. To minie, spokojnie😘 Ja po pierwszym porodzie też swoje przeplakalam, bo przeżywa się szok przede wszystkim psychiczny a i fizyczny do tego. Z dnia na dzień będzie lepiej, nauczycie się siebie nawzajem a to najważniejsze. Ja pamiętam, że wszystko brałam do siebie, mama mi mówiła jedno, teściowa też swoje 5 groszy i tak się nakrecalam. Trzeba pamiętać, że to my jesteśmy matkami, jesteśmy najbardziej swoich maluszków i my decydujemy jak sobie radzić w danej sytuacji, wiadomo czasem trzeba spytać. Wspieramy się dziewczyny, zawsze sobie pomożemy 😘

Jej, dzięki za odzew ;) Naprawdę lepiej jak ktoś ma podobne odczucia !❤
Która i ile dziewczyn jeszcze w dwupaku?
Ja wciąż czekam na rozwój sytuacji :) termin na 24 marca. Ostatnio skurcze bardzo często, a wieczorami gdy Mały harcuje to prawie non stop. Do tego kłucia w pochwie i ból podbrzusza. Pewnie już niedługo..

reklama
Do góry