Fanti, po naturalnym porodzie, bez interwencji, po upływie 6 tygodni mozna zaczac ćwiczyć, a nawet włączać juz delikatne ćwiczenia na brzuch. Wszystko zależy od samopoczucia i przebycia okresu połogu. Ale ćwiczenia na brzuch po CC po 6 tygodniach? Chyba tylko jesli chcesz nie mieć juz czucia w obrębie założonych szwów albo zapracować sobie na przepuklinę :/
reklama
Poziomka cwiczyc brzuch podobno dopiero mozna po pol roku od cc a co z innymi cwiczeniami to trzeba pytac swojego lekarza.ale ja po pologu powolutku bede wracac do aktywnosci fizycznej. Mloda jak nie przejdzie to moze lepiej jedz? Tymbardziej.ze maluch sie srednio rusza...
Kustronka ja nie będę się upierać.. piszę to co sama przechodziłam bo miałam cc. Wiadomo że nie od razu zabierasz się za mega trening ale nie można też czekać 6 miesięcy bo to jest bardzo długi czas.. Ja po 3 miesiącach nie czułam żadnego bólu w miejscu cięcia, wykonywałam dużo ćwiczeń, rower był już normą, ale może to też zależy od indywidualnych predyspozycji..
Ja osobiście po operacji kości ogonowej do dziś dnia nie robię brzuszków bo nie daję rady ale wszystko co się nie opiera na kości ogonowej robiłam spokojnie z każdym tygodniem coraz więcej.
Ja osobiście po operacji kości ogonowej do dziś dnia nie robię brzuszków bo nie daję rady ale wszystko co się nie opiera na kości ogonowej robiłam spokojnie z każdym tygodniem coraz więcej.
No tylko,ze to nie chodzi o dolegliwosci bolowe tylko chyba o to zeby sie nie porobily w srodku jakies zrosty. Tez slyszalam,ze cwiczenia brzucha pol roku,ale nie wiem jak z innymi. Ja chcialab chociaz mozliwie jak nakszybciej wrocic na kort,ale jak bedzie pewnie zdecyduje lekarz.
Hey Dziewczyny.Ja tylko na krotko melduję że zyje☺Dzisiaj to zdecydowanie nie był mój dzień...Miałam takie nerwy od samego rana ze siebie samej nie poznawalam a do tego M i synek nie ulatwiali...Krzyś od rana zaczął znowu bardzo mocno kaszlec więc zostawiłam go w domu, ale dzisiaj już przechodził samego siebie...Kolo poludnia mialam juz tak dojsc ze zapakowalam Emile i siebie do auta i pojechalam na zakupy sie odstresowac, kupilam pare ubranek dla dziewczynek, trochę pomogło.A popołudniu wzięłam dzieciaki na 2 godzinny spacer i chyba przesadzilam bo po powrocie nie byłam w stanie się ruszać tak brzuch i kręgosłup bolał...Dopiero teraz czuję się trochę lepiej...
Jutro poczytam co tam u Was bo dzisiaj nie miałam natchnienia, uciekam zaraz spać.
Jutro poczytam co tam u Was bo dzisiaj nie miałam natchnienia, uciekam zaraz spać.
reklama