reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
A ja mam problem i nie wiem jak do niego podejść...

Od 2.3h mam twardy brzuch jak kamień cały czas... wzięłam nospe magnez i nic do tego mała się nie chcę za bardzo ruszać :/

I zastanawiam się co jest grane...
Na razie leżę a mój do roboty pojechal

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Ja bym wolała szczerze mówiąc naturalnie rodzic, ale przy pierwszym porodzie z córa miałam juz problemy, ważyła 3900 i nie mogłam jej wypchnąć, lekarz musiał mi sie kłaść na brzuchu żeby ja wycisnąć i niestety zakończyło sie wylewem u córci.
Na szczęście wszystko teraz jest dobrze, ale drugi raz wolałabym tego nie przechodzić, boje sie cesarki jak cholera, ale dobro dziecka najważniejsze wiec jak będzie ponad 4 kg i lekarz zaproponuje to chyba sie zdecyduje.

Dziewczyny jak Jest z dochodzeniem do siebie po cesarce, kiedy można zacząć ćwiczyć brzuch i czy można nosić pas poporodowy?

Młoda ja się nie wypowiadam bo nie bardzo wiem co Ci radzić. Ja bym czekala ale może niech powiedzą dziewczyny co miały już problemy ze skurczami.
Musisz się liczyć z tym że jak pojedziesz to Cię zostawią więc ....

No właśnie Fanti :) ja też chyba wszystko pierdziele i nie rodze... przynajmniej nie w lutym :)
Co idę na usg to myślę, że mnie zostawia... dzisiaj jak widziałam minę lekarki to mówię do niej, żeby mi dała chociaż dwie godziny i wrócę do nich z powrotem... ale ona mówi mi, że jak mysli to zawsze ma taką minę... a ja już miałam czarną wizję przed oczami... kto mi odbierze Zuzke, że nawet nie mam torby spakowanej... we wtorek ta sama laska ma mi robić usg co dzisiaj... ale na wtorek to już się spakuje... tak na wszelki wypadek :/

Młoda mam, ja tak miałam we wtorek do tego ostry ból brzucha jak na okres, wzięłam magnez, nospe, ciepła kąpiel i nic, pojechałam nawet na IP bo bałam sie, ze coś złego sie dzieje, ale okazało sie, ze wszystko ok tylko trochę przesadziłam ze sprzątaniem, lekarz kazał brać nospe 3 razy dziennie i magnez i przeszło, ale dopiero po kilku godZinach odpoczynku niestety.

Poziomka pas to po tygodniu można nosić Ale u mnie akurat z zapałem jest było do D.
Ćwiczyć po 6 tygodniach Ale wiadomo intensywność dostosowuje się do stanu blizny i mięśni.

To w takim bądź razie idę spać :D

Ale dzisiaj na ktg podobno.miałam skurcze ale ja nic nie czulam

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
MlodaMama masz ten komfort, że nie masz dzieci w domu więc może lepiej to sprawdzić. Zawsze możesz się wypisać na własne żądanie. Albo nie zgodzić się na hospitalizacje... a zbadać Cie muszą...

Do góry