reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Cocosh to faktycznie trochę się tego nazbierało... Jakoś myślałam kategoriami "i tak pewnie całymi dniami chodzi się w piżamie i szlafroku to nie ma się co zużywać", no i nie każdy mąż jak mój, że na tygodniowy wyjazd starczą mu i jeansy, 3 t-shirty, 3 pary gaci i skarpetek, a golarki czy szczotki do zębów użyje raz :laugh2:Na szczęście w domu bardziej dba o zmianę garderoby i higienę :p

marcowa no to masz poważny problem :laugh2:Może odwróć kolejność czynności, zawsze jakieś urozmaicenie :-pMój scenariusz dnia wygląda identycznie, ale patrzę na to kategoriami "carpe diem, ciesz się tym i zapamiętaj bo za miesiąc-półtora będziesz za tym tęsknić". Z grafiku na pewno wylecą Ci długie kąpiele, czas na smarowanie się balsamami itp., oby udało się z tym śniadaniem :laugh2:

reklama
Nailie aż się rozesmialam☺no masz rację nie ma teraz odwrotu jakość wyjść musi☺w sumie niektorzy maja gorsze problemy niz duza waga Dzidzi...Ale i tak oby twoje słowa były prorocze bo psychicznie nastawiam się na ten 37 tydzień☺
A jakie robiłaś badania na nietoleracje laktozy?mi kiedyś wyszła nietoleracja kazeiny ale to były takie niekonwencjonalne badania.W każdym razie zaczęłam siebie obserwować i po większej ilości mleka tez mnie brzuch bolał,mała ilość np do kawy mi nie wzbudziła, ale w ciąży wszystko przeszło mogę pić mleko do woli,nie wiem czy to możliwe?

Missoni wspolczuje chorobska, spróbuj może imbir,ponoć jest dużo lepszy niż czosnek, ja też się tak kuruje od 3 tygodni tyle że u mnie miodzik i malinki w uzyciu,ale tez mam uczucie ze ten katar i kaszel nigdy mnie nie opuści ...

Witajcie, jakoś nie miałam ostatnio nastroju do pisania.
Dzisiaj rano byłam na pobraniu krwii i w nagrodę kupiłam sobie na śniadanie 2 pączki. Potem do łóżkz i dopiero się obudziłam.
Pierwszy raz od 2 tygodni na dwór wyszłam :) Trochę wieje ale i tak fajnie. Za to po wejściu na nasze 2gie piętro myślałam że zemdleję.
Powoli widać koniec zakupów wyprawkowych. Czekam na dostawę materaca i rzeczy z pink no more. Jeszcze monitor oddechu i torba do wózka i chyba w miarę wszystko będzie.
Witaminę d+k kupiłam w areozolu bo poprzednio zdarzało się że mi się ta kapsułka wyślizgiwała z palców i miałam stracha że dziecko połknie.

Cocosh Ty to jesteś silna kobietka, podziwiam Cię. Ja bym chyba bez leków na uspokojenie nie dała rady, a jeszcze w ciąży kiedy hormony szaleją to pewnie bez psychologa by sie nie obyło

Aliaolia ja po cc przez tydzień pokarmu nie miałam ale chciałam karmić piersią to przystawiałam dzidzie aż krew leciała po 3 dniach, a te herbatki to można sobie wsadzić bo nic nie dają, trzeba dużo wody pić i dobrze sie odrzywiać. Potem przyszło mleko ale szału nie było tak że dokarmiałam mm i tak do 3,5 miesiąca karmiłam i mleko znikło. A teraz za to od 25 tc mi już cieknie wiec mam nadzieje że bedzie dobrze

Jak ja nie lubie ńieslownych ludzi... Kuzynka miała byc u mńie od rana do godz 22... Jak zadzwoniłam do niej rano o 8, ze jestem juz w domu i moze przyjeżdzać to powiedziała mi, ze bedzie pózniej bo jedzie z chłopem na targ kupic mu spodnie bo przytył i nie ma w czym chodzić... Nie ma jej do tej pory a znaku życia tez ńie daje ehhhhhhhhhhh

Ja zawalu dostanę przez ten śluz... :/ niby wczoraj powiedział że OKEJ a rano jak ze mnie hluslo to całe majtki mokre...

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Cocosh zdrówka dla męża. To wspaniale, że trafiasz na przychylnych ludzi, tak powinno być wszędzie, to przecież nic nie kosztuje. Choć nie powiem - lekarz mógł sobie trochę darować, widząc w jakim jesteś stanie...

Missoni, pozostaje czosnek i imbir. Szkoda, że nie możesz miodu... Ja też mam cukrzycę, ale mi akurat po miodzie gryczanym cukier tak bardzo nie skacze...

Ja z witaminami zaczekam na to co lekarz powie... Boję się, że przez to planowe cc mój organizm nie skapnie się, że należy rozpocząć produkcję mleka... Nie wiecie może od kiedy można zacząć pić herbatki na laktacje? Jak ją pobudzić? Nie wyobrażam sobie nie karmić piersią, bo to najcudowniejsza rzecz jaka spotkała mnie przy Oli. Bardzo mi później tego brakowało... :(
Alia z tego co wiem to nawet przed planowaną cesarską podają oksytocynę, żeby zapoczatkować obkurczanie się macicy, żeby krwotoku nie było. A co do prolaktyny to najlepsza stymulacja to przystawianie dzieciątka:)

Ja po wizycie :) Grzesiu waży ponad 2200 kg :) wszystko ok 15 mam się zgłosić na hbs a 18 wizyta i wyciągamy krążek :)
Mowilam że często boli mnie jak na okres i mój lekarz powiedział że jak wyciągnie krążek to coś może już puścić on tak podejrzewa dlatego tego hbs mi zrobi przed wizyta ew jak nic się nie ruszy to jeszcze raz go zrobimy bliżej terminu :)
Mogę chodzić na spacery więc jest super teraz zjadlam obiadek i po 18 jedziemy na zakupy :)

reklama
Bar bra to super ze wszystko okej :D Ale dobrze by było gdybyś jednak została marcowa mama[emoji14]

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Do góry