reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Nailie to sen proroczy chyba, przyjezdzaj u mnie pełno ładnych placów zabaw, mieszkamy na nowym osiedlu i jest tego w pip.

reklama
alio spokojnie, kilka moich znajomych miało cc planowane przed terminem, gdzie żadna akcja się samoczynnie nie rozkręcała, a pokarm miały normalnie. Jest dużo prawdy w tym o czym mówi nailie, że laktacja siedzi w głowie, nierzadko matkom już niekarmiącym mleko napływa do piersi na sam widok "obcego" niemowlaka :laugh2:

Co do nietolerancji laktozy to nie ma się czemu dziwić, że człowiek genetycznie ne toleruje mleka nieswojego gatunku. Cielak pije krowie, jagnię owcze, kociak kocie, a człowiek jest stworzony do kobiecego. Owszem można kota nakarmić krowim ale na zdrowie mu to nie wyjdzie, tak nas natura zaprogramowała. A że dopiero niedawno nauczyli się w badaniach wykrywać tą nietolerancję to zbierają żniwa, u mnie w pracy babki z laboratorium mówią, że często test kerrego wykonują dwa razy częściej niż zwykłą morfologię :errr:

Hej dziewczyny. Wstaje dopiero. Moj do pracy poszedł. Lekarz mi przepisal dicoflor do lykania od dziś i kazał ograniczyc nabial. Niby zeby dziecko miało mniejsze prawdopodobienstwo alergii

Witam się i ja..
Serduszko zmarwiłaś mnie tymi errorami.. u mnie nic nie pisze a jeszcze jednej doby z tym gów... nie wytrzymam..
U mnie nic nie pokazuje po zmierzeniu.. same kreski..
A w nocy tak jak Kubuś- nie wiele czułam.. Przespałam pompowanie :p

Jeszcze się nie zebrałam za robotę.. muszę okno umyć w pokoju- oczywiście P stwierdził, że po co będe myła jak przed świętami myłam.. :/ faceci..
I mamy plan zabrać się za młodego pokój.. ale muszę jechać pozbyć się tego holtera, przy okazji młodego na lekcję muzyki, i odebrać ten komp koleżanki..
A potem pewnie będę zmęczona i nic mi się nie będzie chciało.. :/

My dziś z Hanią siedzimy w domku, tak u nas wieje, że nawet pewnie mnie z brzuchem by przewróciło

Wróciłam oskrzela czyste. Pan lekarz stwierdził że muszę być silna bo w moim stanie to on nic mi nie przepisze. Brawo zdycham dalej. Alio mi niestety miody mega podnoszą cukier ostatnio po takiej herbatce z kanapeczką miałam cukier 170 i myślałam ze zejdę. Moja diabetolog podniosła mi insulinę i jakoś panujemy nad tymi cukrami ale było niewesoło. Ty chyba wcześniej pisałaś że u ciebie cukrzyca jest wskazaniem do cc. No więc moja pani dr stwierdziła że cukrzyca jeżeli dziecko nie przekracza 4,5 kg nie jest żadnym wskazaniem do cc. Poza tym ja również miałam pierwszą cc i teraz chcę SN i moja pani dr nie widzi żadnych przeciwskazań.
Herbatkę na laktację możesz zacząć pić od 36 tyg. Ja teraz jak popatrzę na synka to od razu czuję mrowienie w cyckach i stanik mokry. Znowu muszę z wkładkami chodzić.

Missoni biedna Ty. Ja jak byłam chora to mi sok z aronii pomógł i cytryna. U mnie cukrzyca też nie jest wskazaniem do cc z czego się cieszę bo wolę rodzic SN.

Serduszko trzymam &&& żeby było po Waszej myśli, to dobrze, że Kubie udało się spać z tym cholerstwem, też mnie tym kiedyś raczyli to sapanie było niemożliwe. .. Cień może Ci nie zapisywał bo jak to pompuje to trzeba usiąść spokojnie, rozluznić rękę i wtedy zmierzy, a jak coś robisz i nie możesz to error. .. Isia jeszcze nie pisała? :)

Wlasnie lezalam w wiekszosci w szpitalu jak mierzylo...Nic kompletnie nie zapisalo ,pielegniarki mowily ze cos nie tak z bateriami chyba bylo i tyle...Tylko sie czlowiek niepotrzebnie meczyl caly dzien...

Witam się i ja :D wstałam o 12 nadrobilam wpisy...
Wogole to mój nademna stał rano i mówił coś... że gdzieś jedzie i czy Będę w domu bo on kluczy nie bierze bo będą mu przeszkadzać i nie wiem :D tyle razy mu mówiłam żeby nie gadał do mnie jak śpię bo ja później nie pamiętam :D

Zamienilismy się stronami łóżka i nie mogłam spać :/ a na siłę dałam radę
Wstaje zjem płatki z mlekiem i właściwie nie mam planów na dzisiaj konkretnych wczoraj wywalilam (nie do kosza na smieci) tylko do tego z ubraniami z 5 reklamowek ubranek które mi nie pasowały i teraz jestem zadowolona :D
Wogole nad ranem wydawało mi się ze coś dupnego łazi mi po suficie i zaś nie moglam spać!

Kciuki za wizyty! :)

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja ucielam sobie godzinna drzemke a teraz leżę w łóżku. Musiałabym puścić pranie i rozpalić w piecu ale mam wszystko w d... i nic mi się nie chce :/

Do góry