reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Asienka ja się właśnie obawiam o te wyniki bo Kuba mial wczoraj dużo razy error.... No ale pojedziemy zobaczymy...

reklama
Asienka to powiedz mi kobieto dlaczego Ty juz na nogach???
Ja to mogłabym spać ciągle... Jestem przemęczona i mogę spać caly czas.

To daj znać później jak tam :) ja się w takim razie optymistycznie wyposażę w k i d:) czy lepiej poczekać? Isia wstawaj znawczyni! :D
Cocosh jak tam po nocy? Ze mnie też chyba woda w nocy schodzi bo nic nie piję, a latam sikać. ..

Hej mamuski:)

Cocosh- zazwyczaj jest tak, ze dobry lekarz jest chamem jakich malo. Najwazniejsze, ze zarowno Ty z Marysia jak i Michal dzielnie sie trzymacie. Nawet nie wiesz jak Twoje posty wywoluja euforie. :) trzymam z rodzinka dalej kciuki za Wasza trojke.

Witam

Jak zwykle nie nadrobie Was, za dużo piszecie hehe.

Co do witamin to tak jak piszecie, wit K przy karmieniu piersią bodajże do końca 3 miesiąca, a wit D to nawet dożywotnie zalecają.

Bursztynek no wysle meza jeszcze raz,chociaz on twierdzi,ze juz byl sie tam pytac i mu nic nie przysluguje.

Witajcie z rana.Ja już po śniadaniu,Emila jeszcze dosypia a synek w przedszkolu,w końcu mam chwilę dla siebie☺Nawet dzisiaj się wyspalam,to dobrze bo dzisiaj mam wiele planów,głównie sprzątanie góry,muszę to w końcu skonczyc☺

Ale dam dziewczyny w nocy humoru dopisuje,he he jest z czego się pośmiać rano☺
Naillie dzieci wazyly podobnie, waga urodzeniowa ok.3300 czyli tak w sam raz tyle tylko że rodzeni równo w 37 tygodniu ciąży, więc jakbym donosiła to byłoby już sporo☺

Cocosh no powiem Ci że stresa trochę mam z tą wagą ale nie przejmuje się tym że będzie w życiu duża dziewczynka bo tak jak pisałam wyżej Emilka ważyła podobnie a teraz ma niedowage i jest niejadkiem i mamy z tego powodu rozne problemy,bardziej mnie martwi sam porod, bo do 40 tygodnia trochę dociagnie jeszcze z waga...Wczesniejsze ciąże były zagrożone i spodziewałam się wcześniejszego porodu, ta ciaza jest wyjątkowa ogolnie wszystko jest ok więc nie wiem czy mogę liczyć na porod w 37 tygodniu a bardzo bym chciala☺

No ja od rana sprawdzam a tu zero postów :) aż sprawdziłam na telefonie też i podejrzewałam, że aplikacja siadła.
Serduszko nie wiem o co chodzi z Twoim spojeniem ale mnie też boli często. Szczególnie jak poleżę chwilę to później ból przy wstawaniu i dopiero jak chwilę pochodzę to przechodzi.

Ja to żadnych witamin nie kupuję. Poczekam aż mnie lekarz uświadomi bo sama nie chcę eksperymentować. Wiem, że dziecku podaję się coś zaraz po urodzeniu ale to już lekarze dają więc wiedzą co robić.

Ja dzisiaj pierwszy raz od kilku dni miałam pobudkę w nocy od 2 do 4 jakoś więc jak asienkakk zauważyła nadrobiłam Wasze skrobanie wieczorne :)
Dobrze - znaczy że troszkę odpoczęłam skoro się sama obudziłam :)
Misiek właśnie prysznic bierzę i ja też śmigam :) zrobię sobie maseczkę itp i dzisiaj będę odpoczywać :) Tylko walizkę muszę spakować na jutro miśkowi na nowy oddział ale tata mi prasuję a ja tylko poukładam więc jest git :)

Bursztynek On nie był jakimś w sumie chamem. Miły był tylko szczery do bólu i może nie zdaję sobie do końca sprawy, że skoro nie idę do niego z płaczem to też przeżywam. :)
My z miśkiem to takie wesołki jesteśmy i mało pokazujemy. Ja najbardziej wybuchłam na następny dzień jak Pani wyszła z intensywnej terapii i powiedziała, że go będą zaraz zwozić.
Wszyscy są strasznie mili dla nas - może też dlatego, że Misiek jedyny w tym wieku na oddziale i z dzieckiem w drodze a tak to wszyscy powyżej 50-60 lat.
Dawno nie doznałam tyle serdeczności od obcych osób. Zaczynam wierzyć w człowieka z powrotem. :)
Bursztyenk kiedy wrzucisz foty z remontu?

Czy ktoś jest w szpitalu od Nas czy wszystkie w domku?

reklama
A co do witaminek to tak jak już było pisane, D i K jak sie karmi piersia przez 3 miesiące, później sama d. A na Mleczku modyfikowanym sama d wystarczy☺

Do góry