reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Barbra jak tylko napisalas o tym ze boisz sie o nowy materac to moja corka mi załatwiła moj dwumiesieczny. No i madry polak po szkodzie juz ma podklady pod przescieradlem:sorry:
Co do paznokci kup sobie taki lakier nawierzchniowy seche vite albo preparat na wysychanie lakieru z inglota, 3 minuty i do wszystkiego mozna sie dotknac

Asienka witamine k sie daje jak sie karmi piersia, ale przez ile to nie pamietam. Jak karmisz mm to nie trzeba, bo juz w mleku jest, natomiast wit d kaza suplementowac teraz do 18 roku zycia... Polecam znalezc taka w aerozolu, mniej zachodu i krzyku przy podawaniu ;)

Dziewczyny wam chyba po nocach czegos brakuje jak tu takie tematy lecą :D

Volka- niech zapyta w tej kwestii kadrowej bo: w pzu jest tak, ze jesli podjal prace we wrzesniu i w przeciagu do 90 dni zostal ubezpieczony w firmowym ubezp grupowym to jego nie obejmuje okres karencji, jesli po 90 dniach to macie dopiero 6 msc karencji.

I moja wiedza na ten temat pozwala mi stwierdzic, ze dot. to wszystkich wariantow ubezpieczenia grupowego w pzu :)

Wiecie tak nawet sprawdziłam sobie tego lekarza i to jeden z najlepszych ludzi w kraju. Zastępca kierownika oddziału kardiochirurgii i jest na necie pełno podziękowań za uratowanie życia ludziom.

Może ja po prostu za dużo stresu miałam. Wiecie jak to jest. Człowiek się stara trzymać i nie pokazać nic po sobie dla najbliższych ale w końcu te emocję muszą mieć ujście i sypiemy się przez pierdołę jak złamany paznokieć. :) W normalnych warunkach pewnie doceniłabym jego szczerość a poza tym przybiegł do mnie na 3 minuty między jedną a drugą operacją pogadać chociaż nawet umówiona nie byłam tylko zapytałam pielęgniarki z kim mogę porozmawiać.

W ogóle Panie pielęgniarki są przemiłe i powiem Wam, że jak ktoś taki będzie odbierał mi poród to niczego się nie boję. Wszyscy są bardzo serdeczni i mili i zawsze powiedzą coś dobrego. Wystarczy się do nich uśmiechnąć :). Nawet mi męża przywiozły wcześniej z intensywnej terapii, bo widziały mnie pod oddziałem jak krążę wokół wind i obgryzam paznokcie :)

Isia to Ty już chyba masz więcej ode mnie :) bo ja dalej na wózek czekam :)

Z małą ilością wód właśnie kojarzę i tego 8 lutego właśnie J Co do prania to wiesz jakie mam podejście do prania nowych rzeczy czyli dla mnie masz wszystko J Gratulację !!!

Co do remontów to ja długo miałam problem z wyrzucaniem ale teraz nie mam już po 3 przeprowadzkach żadnych skrupułów i do worów ląduję wszystko co mnie wkurza a szczególnie rzeczy, które jeśli widzę to zastanawiam się „o nie wiedziałam że to mam” – to znaczy, że nigdy się nie przydały :)

Maya25 2700? Noooo powiem Ci, że córa będzie miała, czym oddychać chyba :) ale pamiętaj, że te sprzęty nie są za precyzyjne i często waga jest znaczącą różna od przewidywanej. Po za tym, to że dużo waży nie znaczy wcale że będzie duża. Może mieć wąską budowę i drobne kości. :) Ja podobno ważyłam 3600 a wyglądałam jak wcześniak :).

Fanti ja zawsze tyle o forum opowiadałam mężowi, że zna Was nawet po nickach :) . Pokazywałam Wasze wpisy i pozdrowienia i bardzo było mu miło :)

Fanti idealnie podumowałaś wypowiedź Młodej(dla mnie ksywka Mała :p ). One wszystkie tu tylko o żarciu gadają a tyją po 3 kilo łącznie. Chyba jedynymi osobami, które będą potrzebować diety to będę Ja :). Od kąd misiek w szpitalu to jem sam śmieci bo czasu nie mam a głodna wpadam jak wilk po całym dniu ;).

Nie wiem jak Wy ale ja to już taka opuchnięta jestem, że obrączkę pzrestałam nosić a w niedzielę do męża pojechałam w tramkach i dresie bo butów nie mogła założyć. Jak poleżę do opuchlizna schodzi i znów wszystko w normie ale cały dzień na nogach i czuję się jak ludzik michelin. :)

Brzuch mi opadł kilka dni temu, także mała powolutku się szykuję :). Kręci się strasznie i czasem to mogę ją za nóżke złapać tak wypina się we wszystkie strony J:)

Fanti ja mam taką cegłę białą i powiem Ci, że magicznym jakimś sposobem twierdzę jak Volka, że się nie kurzy. Normalnie to wszystko przecieram co kilka dni, jak tylko zauważę kurz, a łazienkę i kuchnię muszę mieć wypucowaną non stop ale na tej cegle sama się dziwiłam albo nie widać tego albo odpycha kurz :)
W każdym razie nie odkurzałam ani razu :)

U mnie w ubezpieczeniu grupowym też jest karencja tylko nie pamiętam czy 3 czy 6 miesięcy więc nie ma tak łatwo nikt tak łatwo nie daje kasy niestety :(
Dziewczyny wytrwałości podczas remontu :D
Ja w sumie to martwie się odejścia wód w nocy na nowy materac hehe więc jak wyjma mi krążek to muszę coś podłożyć hihi :)

Dokładnie !!! Co tam supermarket :p Przestańcie. Kto by się ludźmi obcymi poprzejmował. Ale jak zaleję nowy materac to będę taka zła jechać do porodu że chyba pozabijam wszystkich :)

O ja kręcę... Normalnie kobiety spac poszly aż niemożliwe :)
Ale Wy macie tematy nocne.... Ewidentnie macie jakies braki :D

Fanti jak noc z aparacikiem?? Kuba spal jak zabity. Nawet pompowanie go nie budzilo. Niedługo jedziemy odczytać wyniki i od razu do lekarza...
Meczy mnie to spojenie i wydaje mi się ze brzuch mi opadl. Szybka kawusia i trzeba jechac... Normalnie sily nie mam... Najchętniej bym poszła spac

Serduszko trzymam &&& żeby było po Waszej myśli, to dobrze, że Kubie udało się spać z tym cholerstwem, też mnie tym kiedyś raczyli to sapanie było niemożliwe. .. Cień może Ci nie zapisywał bo jak to pompuje to trzeba usiąść spokojnie, rozluznić rękę i wtedy zmierzy, a jak coś robisz i nie możesz to error. .. Isia jeszcze nie pisała? :)

reklama
Cocosh pozdrowienia dla męża... Teraz juz będzie lepiej najgorsze za Wami...

Co do lekarza no mogl miec więcej wyczucia... Dobrze ze Tobie nic sie nie stalo ani dziecku... Ja tez jeszcze na wózek czekam...
Co do witamin to Wit K to podaje sie ja tylko w okresie karmienia. A Wit D caly czas. Najlepsze są właśnie w kapsulkach choc przy podawaniu trzeba uważać by nie wpadla dziecku do buźki.... Moja siostra taka sytuacje miała... Na szczęście szybko wyjela i nic się nie stało.

Ja musze jeszcze listę do apteki zrobić dzis Wit dla Kubusia... Powoli sie wszystko kończy...

Do góry