reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Maya25 nie przejmuj się wagą tylko ciesz, że maluszek rośnie jak na drożdżach. Nie będziesz miała żadnych problemów przy porodzie tym bardziej jeśli to nie pierwszy. :) Masz już ciało wyćwiczone i będzie łatwiej a poza tym waga o niczym nie świadczy :) będzie dobrze :)

reklama
Witam sie z rana, calkowicie nieprzytomna. Bezsennosc dala dzisiaj popalic. Od 2 do 7 nic a nic nie spalam. Dobrze, ze synek nalezy do spiochow i spal do 9, to przynajmniej na te 2 godz sie zdrzemnelam;)
Nie wyobrazam sobie miec dzisiaj noworodka w domu. A przeciez juz niedlugo kazda noc bedzie tak wygladala.. ojj bedzie ciezko;)

Ja kupilam wit d+k na sam poczatek. Potem juz tylko D.

Waga Malego sie nie martwie, bo tutaj nikt mi wagi orientacyjnej nie poda. Przed porodem tez nie sprawdza, wiec nawet jak bedzie duzy to bede musiala urodzic:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Ja wstalam o 9 właśnie jem śniadanie i ide pod prysznic potem ubieram się i czekam na mojego bo jedziemy na wizytę a potem się odezwę :) wyjątkowo miałam spokojna noc :)

Dzien dobry :) co do witamin to ja polecam w kroplach...
http://www.aptekagemini.pl/vita-d-aerozol-do-stosowania-w-jamie-ustnej-10ml.html

http://www.aptekagemini.pl/juvit-baby-d3-z-pompka-krople-doustne-10ml.html

Nawet bardziej juvit, czyli te drugie bo dla mnie 'lepsza' firma ;)
Witamina K tez jest w kroplach :)
No i jest jeszcze K+D w kroplach :)) ale moim zdaniem nie ma co szaleć z witaminami. Kupicie je nawet w drodze do domu ze szpitala a lekarze naprawdę każą rożnie używać i rożne dawki :/ juz nie mówiąc o preparatach.... Powie Wam jeden z drugim, ze ten lek jest najlepszy i będziecie myślec czy nie kupic nowej witaminy bo lekarz polecił inna firmę ;)
Ale jeżeli chodzi o formę podania to ja osobiście kupie krople.
Z tego co kojarze w mojej sieci aptek najtaniej wychodził Bioaron D 90 kapsułek ale nie wiem po ile, chyba ok 13 zł... A najlepsze sa zwykle witaminy D w kroplach tj Vigantol bo na receptę wychodzą po 4 zł chyba :) i jest ich aż 10 ml.... Także najlepiej poprosić pediatrę o receptę :)

U nas w ogole nie kaza dawac witamin. Kuba nie dostawal wit k, wit d dopiero po 8 tygodniu w tranie. Dlatego teraz sama zaopatrzylam sie w te witaminy bo wiem, ze moj lekarz o witaminach nawet nie wspomni.

Isia ile takie kropelki moga byc otwarte? Az je zuzyjesz czy jest jakis termin od otwarcia?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Ja zasnelam wczoraj z Zuzka o 19 godzinie :) normalnie podziwiam to moje dziecko, ma 6 lat a zasypia pare minut po godz 19...
Potem sie obudziłam o godz 20 i nie spałam do 24 :/ pobudka o 4 na siku, napisałam M SMSa ze go kocham, on odpisał. Potem jeszcze dwa SMSy wysłaliśmy do siebie i znowu zasnelam. Wstalysmy prżed 7 rano. Do przedszkola, a ja do domku :) na śniadanie zjadłam dwa talerze kremu z cebuli z grzankami bo wczoraj odwiedziłam nalesnikarnie i wzięłam zupy na wynos, na dzisiejszy obiad. Teraz leże w łóżeczku i pójdę chyba spac :)
No i czekam na kuzynkę zeby dalej robiła cosik z tym moim domem....

Po otwarciu rok :) Kubusiowamama jak nie każą dawać witamin to ja bym nie dawała :)
W Polsce odkąd pracuje w aptece dużo sie zmienia.... 10 lat temu kazdy facet miał chora prostatę i leki na nią szły tonami, potem każda kobieta miała monepouze, potem andropauza, osteoporoza itd itp.... Dla mnie Kubusiowamama to zasługa koncernów farmaceutycznych i tyle :)

Po 1 obudziła mnie masakryczna zgaga, dobrze, że jeszcze trochę mleka było to pomogło. Potem młoda się rozszalała i zaczęła się wyginać. W ogóle wczoraj wcisnęła się między żebra, śmiesznie to wyglądało. Nawet m powiedziałam, że jak dalej będzie się tak wiercić to brzuch przesunie mi się na plecy.
A i wzięły go wyrzuty co do auta, szkoda mu sprzedać nasze "stare", i się zastanawia czy podjął dobrą decyzję. A mówią, że to kobieta niezdecydowana jest :)
Miałam taką piłkę do ćwiczeń, dałam chyba 30 zl z przesyłka, trochę poćwiczyłam, poskakałam i stała w rogu. Emi się nią w zeszłym roku bawiła i wykończyła.

Cocosh- to musialam zle odebrac doktorka:) najwazniejsze by Michal szybko wracal do zdrowia! Co do serdecznosci- tylko sie cieszyc:))) zadko sie teraz spotyka usmiech na twarzy u personelu szpitalnego. Zapewne to karma :) co dajesz to dostajesz :)

Zdj pokoju Zuzy wrzuce na dniach jeszcze nie ma co zdj pstrykac bo dalej armagedon. Od kilku dni ciagle bylismy na zakupach wiec nic tam nie ruszylam ale dzis sie juz zabieram do pracy:) cierpliwosci :)))

reklama
Hej dziewczyny ja dalej zdycham. Jadę na kontrol do internisty bo ten kaszel i ból w plecach nie dają mi żyć.
Cocosh przesyłam dużo buziaków i uścisków dla całej waszej trójki. Teraz musi być już dobrze.
Ja do tej pory dla syna podaję wit.D. Pamiętam że jak był noworodkiem to pediatra zaleciła nam większą dawkę ze względu na duże ciemiączko. Wit.d+k podawałam jak karmiłam cycem. Ale wszystkie witaminy podawałam zgodnie z zaleceniami lekarza.
Wiecie co jestem wykończona tą chorobą nic nie mogę wziąść żeby mi ulżyło bo wszystko zawiera cukier. Nawet herbata z miodem odpada. Jeść mi się nie chce, schudłam przez te 4dni kilogram. A na dodatek jestem sama. Dobrze że mój synek jest zdrowy. To najważniejsze.
Bar Bra &&&&za wizytę.
Pozdrawiam wszystkie marcóweczki trzymajcie nóżki razem.

Do góry