reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Dzien dobry mamuski:)

Ja rowniez nie spie po nocach, ale ciezko mi pisac ostatnio bo mam problem z palcami :( no i do tego ten remont... :p

Z palcami o tyle problem, zw wszystkie oprocz kciukow odmawiaja posluszenstwa. I nie o dretwienie chodzi co o bol przy zginaniu, ruszaniu.

Fanti- jaki remont planujesz? :)

Isia- mama przegiela. Ale rozumiem doskonale jak sie czujesz. Ja nie pokazujac sie w rodzinnym miescie przez kilka msc dostaje opr od mamy/babci za rzeczy ktore niby zrobilam... Az rece opadaja. Nie dosc, ze skuchaja dzieci to jeszcze obcych ludzi badz glupich plotek.

Na dodatek moja mama jest kilka tys km os Polski....

reklama
Isia-a powiedz jakie objawy ma Twoja córka? Bo piszesz cos o celiakii a ja wlasnie w tym miesiacu ide z swoja ale do poradni genetycznej na badania bo w badaniach z krwi przeciwciala nie wychodza a gastroskopia wykazuje zmiany.Mala u nas od urodzenia ma problemy z brzuszkiem ale to by dlugo opowiadac.

Dopiero co się obudziłam :) gardło mnie jakoś pobolewa, dobrze, że mam jakieś tabletki to się poratuję no i obowiązkowo herbata z cytryną.
Nocka nawet w miarę, raz byłam tylko siku. Młoda jeszcze śpi, a i tak czuję, że mnie z łóżka nie wypuści.

Bursztynek u nas nie wielkie zmiany bo odświeżenie ścian. Miał być jeszcze generalny remont podłogi ale to są wylewki głównie a to oznacza raczej schnać nie będzie chciało. No i ja nie mam sił na to a u nas mąż takie rzeczy sam chce i robi tylko potrzebuje pomocy przy przestawianiu mebli sprzątaniu. Kiedyś wszystko z moim tatą robił teraz nie ma z kim. On jest takim typem że raczej bliskich kolegów poza tymi w pracy nie ma bo nie chce. jest takim towarzyskim samotnikiem. Jest nasz dzięki temu w całości ;)
U młodego chcemy tapetę zmienić jeszcze (tam podłoga już zrobiona) ale nie wiem ile z tego wyjdzie bo był konkretny plan już a tu młody wyskakuje że mu się nie podoba i on chce tylko na jednej ścianie fototapete kosmos. Najlepiej jakby na suficie ale tu już go przekonaliśmy że lepiej na ścianie. Oglądaliśmy w necie takie a dziś chcemy na żywo zobaczyć jeszcze.

Wow kosmos Fanti ... dzieci maja super pomysły :)

Isia współczuje sytuacji z mamą ... sama wiem troszke jak to jest ... mam bardzo trudny charakter po tatusiu ;) i czasem z mamą się nie dogadujemy :( bardzo nie lubie jak ktoś mi mówi że robie coś źle ... a znając życie to po porodzie bedzie mnóstwo takich rzeczy :( bo już teraz słysze ciągle zrób tak ... zrób inaczej, a czemu tak zrobiłas ... itp

Asieńka ja tez chce zobaczyć fotki z sesji :) sama szukam pomysłu :p

Fanti, u nas w sypialni taka fototapeta będzie tzn już jest :) fajna sprawa

Załączniki

• V__D05A.jpeg
    V__D05A.jpeg
    284,9 KB · Wyświetleń: 50
Wow kosmos Fanti ... dzieci maja super pomysły :)

Isia współczuje sytuacji z mamą ... sama wiem troszke jak to jest ... mam bardzo trudny charakter po tatusiu ;) i czasem z mamą się nie dogadujemy :( bardzo nie lubie jak ktoś mi mówi że robie coś źle ... a znając życie to po porodzie bedzie mnóstwo takich rzeczy :( bo już teraz słysze ciągle zrób tak ... zrób inaczej, a czemu tak zrobiłas ... itp

Asieńka ja tez chce zobaczyć fotki z sesji :) sama szukam pomysłu :p
Jak tylko Tato obrobi i mi przyśle to Wam wstawię wielorybka :)

Dzień dobry :-D
Ja wczorajszy dzień spędziłam u mamusi, gdzie byłam ogólnie rozpieszczana ;-) ;) Odwiedziłam koleżankę, która dwa tygodnie temu urodziła synka. I wiecie co? Zapomniałam, że noworodki są takie maleńkie, normalnie bałam się go wziąć na ręce:surprised: Ale jak się już przemogłam to mój Fifi od razu, żebym zostawiła dzidziusia i teraz on chce się przytulać. Będzie ciekawie za dwa miesiące:rofl2: Później niby go głaskał, ale raczej był zdystansowany. Od wczoraj się zastanawiam jak to będzie jak zostanę sama w domu z dwulatkiem i noworodkiem? :baffled:

reklama
hej :)

Fanti jeszcze do marca trochę czasu to spokojnie zdążycie mieszkanie przygotować na Bronka :)

Ja jestem bardzo nerwowym człowiekiem, większość ciąży cały czas się denerwowałam, nic mi nie pasowało, a jak coś pokrzyżowało mi palny to obraza na cały świat, a szczególnie na męża, który z reguły nie miał na to wpływu. Teraz wrzuciłam na luz i tak mi jakoś lepiej :)

asieńkaa będziecie wypoczywać na łonie natury :D:D

Do góry