reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Cocosh jak dziś nastroje? Lepiej ciut? Spokojniej?
Trzymam kciuki za was!
Ja dziś po wieczornej rozmowie z mężem mam większy spokój. Obudziło mnie takie przekonanie że musi być dobrze. Inna opcja nie wchodzi w grę!
Moje nerwy, płacz nie wchodzą mi na dobre. Głowa od wczoraj cały czas boli. No i wystraszyłam się wcześniejszym porodem.

Isia o czym ty mówisz? Czy to jest forum dla modelek? Wiadomo że każda z nas zmienia się w tym czasie. Ty masz ponad 20 cm mniej w "pasie" niż ja. Masz 22 kg więcej a ja w ciąży fakt na razie jestem na 0 ale mam ponad 40 kg do zrzucenia i niestety nie pomoże sam ruch dieta bo to jest wynik choroby. A mimo to daje swoje zdjęcia. Czy któraś z dziewczyn śmiała się że mnie czy wytykała mi że nie mam figury jak manka? No niech by spróbowała ;) po to mamy zamknięty wątek że nie dajemy osobom postronnym do nas zaglądać ani nas komentować!
No! To się wymadrzyłam!

reklama
Witam się po przerwie, czytam was na bieżąco ale jakoś brak weny na pisanie, bo staramy się z mężem o kredyt i trochę problemów jest. Zdolność mąż ma za małą i brat męża musi z nami wziąć kredyt, musimy się z tym wyrobić do końca lutego zanim urodzi się synek bo wtedy to już w ogóle nie będziemy mieć zdolności. Dodatkowo musimy sprzedać działkę na szybko żeby mieć na wykończenie mieszkania. Więc u nas Bardzo napięty grafik.

Serduszko trzymam mocno kciuki za synka, dużo zdrówka dla niego i na pewno wszystko się ułoży. Domyślam się jak ci ciężko bo moja mama miała podobnie z moją siostrą, ciągły strach o jej zdrowie, milion wizyt u lekarzy i ciągłe pobyty w szpitalach po kilka tygodni a nawet miesięcy. Wyrokowali że nie dożyje 15 lat a ma już 30 i nigdzie się nie wybiera :)

Fanti i Cocosh trzymam kciuki za waszych mężów, nie martwcie się wszystko będzie dobrze. Cocosh oczywiście trzymam mocno kciuki za badanie Marysi &&&

Jeśli chodzi o wagę to ja już na pewno mam ponad 10 na plusie, ale w domu się nie ważę, bo wolę się nie denerwować i ważę się tylko na wizycie. U mnie już jest za dużo na plusie, bo ja przed ciążą miałam nadwagę i pewnie po porodzie to będę musiała zrzucić minimum 25 kg. Mam nadzieje, że przy dwójce szybko mi poleci :)

Miłego dnia dla wszystkich i samych dobrych wieści :)

Dzień Dobry :-D
Ja wczoraj poszłam spać o pierwszej w nocy, bo zachciało mi się znowu piec rurki z kremem:unsure: Ale przespałam całą noc, a jak się położę ok. 23 to najpierw nie mogę zasnąć, a później jak mnie coś obudzi to się kręcę do rana...no cóż trzeba się przyzwyczajać do nieprzespanych nocy:-p

Siemka

Fanti, Cocosh zdrówka dla Waszych mężów.

Fanti ja mam 1,8 kg na plusie od wagi wyjściowej. A ze ja do grubych należę, to się cieszę że za dużo nie tyje, ale to zasługa diety.

Pierwsza partia do prasowania, a dwie lub trzy takie do wyprania jeszcze.

Załączniki

• 1452762053302.jpg
    1452762053302.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 64
A ja ogłaszam ogólną mobilizację.. kobiety zamieszczamy zdjęcia brzuchów.. zwłaszcza te które dawno tego nie robiły (oczywiście doceniam te które na bieżąco nam się pokazują! :) ). Chrobek coś dawno Cię nie widziałam na wątku zdjęciowym.. Izik.. to samo.. Siwa.. przy tylu sprawach poważnych znajdź chwilkę na relaksujące zdjęcie :)
Dzasti.. a ty? Ociągasz się kochana.. I reszta dziewczyn.. Isia nie będziesz miała wyjścia teraz.. Twoje zdjęcie mamy tylko jedno..
Ja właśnie się zbieram na prenatalne. Mam na 12 ale musimy dojechać do innego miasta ok godz drogi. Jeszcze makijaż, włosy itd..

Musze jakies foty porobic :) wpierw ide do fryzjera ;P
U mnie mandarynki, pomarancze na tapecie, wczoraj te jablka, banany znikaja w tempie ekspresowym- bo i m lubi, no i Emilka moze jesc ciagle.

Kamilaasami może spróbuj otworzyć inną przeglądarką?

Fanti mi z wczoraj na dziś przełożyli prenatalne, więc będziemy razem podglądać :D a z tym nastrojem masz rację. Musi być dobrze i koniec. Nastawienie też jest ważne. Ja umieszczę w weekend zdjęcie brzuszka :)

Z tą wagą nie ma co się przejmować. Ja za to chciałabym przytyć i d... wyglądam jak szczypiorek. Przy karmieniu córki doszłam do 42 kg przy 167 cm. Teraz staram się jeść dużo i co? Tylko 7 kg na plusie. Nie ma co się przejmować, założymy potem wątek dietetyczny i sportowy :D może się zmobilizujemy.

Ja mam pytanie nie związane z dziećmi. Mam w planach w tym roku kupić sobie suszarkę do ubrań. Chciałabym taką, dzięki której nie będę mieć góry brań do prasowania. Ma któraś z Was taką, którą poleca?

Moja córka dziś ma balik karnawałowy i przebrałam ją za słoneczko. Ciekawe jak sobie radzi :D

reklama
Dziewczyny &&& za wizyty! Fanti, może zasugeruj też, że plecy Cię bolą i spojenie, będzie musiała Cię do ortopedy skierować, a ten może Ci wystawi to wskazanie do cc bez problemu? Bo też przecież miałaś z tym kręgosłupem? Mogę dać Ci namiar na mojego ortopedę:)

Do góry