reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Dziewczyny współczuję nieciekawych przeżyć i trzymam kciuki żeby wszystko było ok. W moim przypadku ciąże pozwoliły mi łatwiej przetrwać trudne chwile bo wiedziałam że nie mogę się za mocno stresować i muszę być silna dla malucha. A trochę tego było, w ciąży z Hanią przeżyłam operację mamy i śmierć babci męża. Teraz mama znowu była operowana - miała oponiaka i mąż drugą operację - poprawkę właśnie po zastawce.
Cocosh jesteś pewna że mąż od razu po szpitalu ma mieć sanatorium? Pamiętam jak mój się czuł po wyjściu ze szpitala i nadawał się tylko do leżenia w łóżku przez dłuższy czas. Po operacji po trochę ponad 2 miesiącach wrócił do pracy.
Wiecie jaką metodą będzie operowany i jaką zastawkę dostanie- w sensie sztuczną czy organiczną?

Juana my narazie tyle wiemy, że metodą klasyczną i i zastawka sztuczna czyli mechaniczna. Organiczne trzeba wymieniać więc dla niego lepiej mechaniczną aczkolwiek operacja jest większym ryzykiem wtedy.
Powiedzieli nam, że w szpitalu 7-10 dni i od razu do sanatorium na około 3 tygodnie. Wszystko będzie zależeć od jego stanu. Szpital zapewnia transport jeśli nie będzie mógł samochodem jechać.
Jutro będzie próbować więcej się dowiedzieć bo dzisiaj profesor miał operację.
Mój ma dodatkowo nadciśnienie i leczy je od małego.
Jak wyglądało dochodzenie do siebie Twojego męża?
Co do rekonwalescencji to w karcie do szpitala mamy napisane, że od 3 do 6 miesięcy.

Wow Fanti,jak Ty to zrobilas? :p
Ja mam dużą nadwagę niestety więc każdy kg mniej do zrzucania po ciąży to dla mnie bardzo ważne. Lecząc się przed ciążą zaczęłam chudnąć i na początku ciąży także chudłam. Potem zaczęłam tyć. Ta teraz znów 2 kg spadło.
Gin wczoraj mówi że widać że bardzo pilnuje diety i zasad żywienia dla IO Ale gdyby wiedziała że poza pilnowaniem pór posiłków nic więcej to by ręce załamała.

Isia a jak Ty sobie wyobrażasz bez fryzjera i kosmetyczki na egzamin iść? Toż to obowiązek bo wystarczy że brzuchem będziesz straszyć;)
I męża masz w domu więc żadnych wkrętów po fryzjerze koniecznie zdjęcie na odpowiednim wątku proszę obowiązkowo zamieścić !!!!!!

Bursztyenk znalazłam Ci taki ładny pokoik z dominującym szarym i skosami:

szarosc.JPG

Wpisz sobie w google po prostu "szary pokój dla niemowlaka" a pomysłów na ściany będzie multum

Załączniki

• szarosc.JPG
    szarosc.JPG
    70,2 KB · Wyświetleń: 60
Cocosh wszystko się ulozy :tak: trzymam kciuki za jutrzejsze echo

Alabamka zdrowka dla synka. U nas tez cora chora, niby zapalenie oskrzeli a kaszlu tyle co nic

Marcowa korzystaj ile wlezie, za chwile nie bedzie kiedy sie nudzic:rofl2:

Lilith moze i sie bedzie dluzylo, ale za to wszystko zaplanujesz, zapniesz na ostatni guzik ;)

Ona jestes juz w domu? Uch grzybicy współczuję

Volka a Twoje chlopaki mialy wspolne pory snu i ruszania sie w brzuchu, czy balet byl non stop? ;)

Fanti wow 0 kg!

Cien a u nas dopiero co lalo, a nagle zrobilo sie bialo

&& dla wszystkich za jutrzejszy dzien.
Wlasnie zjadlam sama całą pizzę, ale mi z tym dobrze :sorry:

Ostatnia edycja:
Cocosh w szpitalu był chyba ok 2 tygodni, potem mi w domu zalegał. Był osłabiony, wszystko go bolało, do tego dochodziły kwestie psychologiczne bo niestety w szpitalu napatrzył się na nieciekawe przypadki.
Grunt że wybraliście dobrego lekarza, teraz takie zabiegi wykonywane są codziennie, lekarze mają duże doświadczenie. Będzie dobrze. Myślę że lepiej teraz niż jakby mała była już na świecie. Przynajmniej na zwolnieniu będzie miał dużo czasu dla Was :)
Fanti, niezły wagowy wynik :)
U mnie +6 kg więc też ok.
Isia przypomniałaś mi tym fryzjerem że w ciąży z Hanią jak mi wody odeszły to moja pierwsza myśl była że nie jestem gotowa bo włosy jeszcze miałam sobie zrobić ;)

Nailie - dziękuję, też dużo zdrowia dla córci!
Fanti - 0 kg, to jest coś, u mnie 14 kg na plusie jak na razie:( pocieszam się, że w pierwszej ciąży utyłam dokładnie tyle samo i w miarę szybko straciłam wagę, więc może tym razem też szybko stracę te kilogramy.
Cocosh - mąż będzie w najlepszych rękach, musi być dobrze!

reklama
A ja mam znow mega zgage.
Nigdy nie mialam
Dwie poprzednie ciaze tez bez a teraz to masakra jakas .Codziennie od poznego popoludnia mnie meczy .Wczoraj przez ta zgage nie spalam do 1 chyba jak nie lepoej.

Do góry