reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Cocosh nowe rzecz mają taki specyficzny zapach nowości. jeśli go nie ma to lipa.
Ale ja dużo spraw na zapach biorę ;) ostatnio Oliwiera uczyłam na zapach i coraz częściej widzę że najpierw pod nos leci z piciem czy jedzeniem . Ale zboczona analitycznie matka nie jedno nauczy go jeszcze wąchać :p

reklama
Nie zgodzę się z tobą. Każda nieprawidłowość nawet delikatna to nieprawidłowość. Nie można gdybać że może zniknie. A jeżeli nie zniknie co wtedy lekarz winny bo nie zdiagnozował dalej. Jakie miałaś ryzyko urodzenia dziecka z wadą?
Urodzilabym dziecko z wada i tyle. Nie zrobilam amniopunkcji po to, by jesli okazalo sie, ze dziecko jest chore je usunac-bo taka mozliwosc wtedy by byla.
Nieprawidlowosc, nawet najmniejsza, jest nieprawidlowoscia, obawą,
a co ma byc, to juz Bog z gory ma zapisane.
Gdyby sie okazalo, że dzidzia jest chora to przygotowalabym sie na to wczesniej... psychicznie etc. a co dalej?
Gdybym nie zrobiła amniopunkcji a nie daj Boże dziecko urodziloby sie chore/ z wada, to nie moglabym miec pretencji do lekarza. Bo co by zaradzil w takiej sytuacji?
Jak juz wspomnialam-o usunieciu mojej dzidzi nie byloby mowy. Chocby nie wiem co.

Nie zgodzę się z tobą. Każda nieprawidłowość nawet delikatna to nieprawidłowość. Nie można gdybać że może zniknie. A jeżeli nie zniknie co wtedy lekarz winny bo nie zdiagnozował dalej. Jakie miałaś ryzyko urodzenia dziecka z wadą?
nie robilam ani zadnych badan z krwi, ani tesu Pappa ani innych badan dodatkowych. po usg i wykryciu tych sof markerow zostalam od razu skierowana do genetyka, bo wg prof.Preisa bylo juz za pozno na jakiekolwiek testy z krwi i tylko amnio byla mi pisana.

Bursztynek powiem Ci że podziwiam jeśli udaje się sprzedawcą robić tak że nie widać śladu na cichach jak ktoś je wcześniej tak "potraktował" ale jak dla mnie to zawsze widać na dobrych materiałach. Nie da się wywietrzyć śladów potu z jedwabiu :) nie da się też wtedy zetrzeć plamy tylko trzeba całość przepłukać.

Sweter z dobrej wełny czy kaszmiru też się zaciąga łatwo i jeśli "wycierał podłogę" to raczej łatwo to dostrzec :)
Nie wiem o jakim butiku mówisz ale powiem szczerzę, że ciężko mi sobie wyobrazić coś takiego bo pzrecież tam nie ma tłumów tylko max 2 osoby coś przymierzają i zawsze ktoś wtedy pomaga i podaje rozmiary czy odbiera od Ciebie jeśli jednak nie podoba Ci się. Raczej rzadko są sytuację, że wchodzisz idziesz do przymierzalni i wychodzisz "niezauważony" :)

Ja rownież wolałabym mieć świadomość niepełnosprawności lub choroby dziecka, zeby moc sie do tego psychicznie i fizycznie przygotować. Zreszta chciałabym miec wybór, przedstawione wszystkie możliwe opcje, moc zasięgnąć kilku porad specjalistów zeby podjąć odpowiednia decyzję. Zreszta chyba wszystkie wiemy o co chodzi..

Ja mam jakieś dziwne przeczucie na 29 lutego :rofl2: ale to chyba dlatego, że jak z m postanowiliśmy, że chcemy drugie bobo to pierwsze co nam przyszło do głowy, to to, że jest rok przestępny i śmiesznie by było jakby urodziło się właśnie ostatniego lutego.

Cocosh nowe rzecz mają taki specyficzny zapach nowości. jeśli go nie ma to lipa.
Ale ja dużo spraw na zapach biorę ;) ostatnio Oliwiera uczyłam na zapach i coraz częściej widzę że najpierw pod nos leci z piciem czy jedzeniem . Ale zboczona analitycznie matka nie jedno nauczy go jeszcze wąchać :p

Fantii taaakkkk i właśnie ten zapach uwielbiam :p mąż twierdzi że jestem szalona ale co on może wiedzieć skoro uważa, że naraz kobiecie wystarczy jedna torebka albo że jak masz już jedne szpilki to więcej Ci nie potrzeba :D

reklama
Lucy współczuję przeżyć... Ale super ze wszystko dobrze!!!!

Fanti ja tez naczczo na wtorek mam mieć badania i jutro jade na kłucie :D

Isia Ale twoja corcie zlapalo :(

Ja wszystkie ubranka dla malej wypralam ! A mialam je od osob ktore nie wzbudzaja ppdejrzen ze cos z nimi moze byc ale to moj nowy maluszej i bym jej nie ubrala tego ja nie jestem pewna ile to lezakowalo [emoji14] Bo mnie jakoś tak brzydzi ubranie czegoś ,nowego' jak pomyślę ile ludzi przymierzalo to przedemna jeszcze niedajboze było to spocone czy osoba przedemna miała jakąś chorobę skóry fuuuj!!!!! :/

Fanti a Ty jadlas tego gofra?

Moja mama była i przywiozła mi kwiatka w fajnej doniczce! W załączniku wysyłam!

Ja pracowałam w sklepie z bielizną szlafrokami pizamami itp. I nie raz jak baba przymiezyla szlafrok a on później tak walil potem...ŻE się nie dało! Tego smrodu ogarnac to na zapalecze i też sobie tak wisiał...
Muszę wstać o 5:30 żeby być przed 7 na badaniach a pewnie NIKT mnie nie wpusci więc wolę wcześniej kolejkę zająć...

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Do góry