reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Chodziło mi bardziej o to że kwalifikacja miedzy innymi jest wiek i właśnie też chodzi o to szkoda że lekarz właśnie nie zaproponował nie inwazyjnych ja robilam bad 13.5 tc czyli ostatni dzwonek bo mi się zapomniał :p a na wyniki krwi czekała 2 dni były w tym samym dniu co badania a wiem też że lekarze najpierw robią bad a potem na krew i czeka się tydzień co jest dla mnie bez sensu no ale czasem tak bywa musimy czasem sami się do kształcić :/

reklama
Ja nie piore absolutnie wszystkiego. Ale to co ma kontakt ze skora to tak. Body, pajace, skarpetki.. nie wyobrazam sobie tego nie wyprac przed zalozeniem. I posciel, reczniki itp. Tez nigdy bym nie uzyla nie piorąc.
I nawet nie o przymierzanie tu chodzi, ale o ta chemie w ciuchach. Brzydzi mnie to strasznie:/ Synkowi pralam absolutnie wszystko az do roczku. Ale to przez problemy ze skora.

Cocosh ja urodzilam w 37tyg+6dni :) i teraz niesamowicie Ci zazdroszcze, ze jestes tyle przede mna;D ja moglabym juz rodzic;D wrecz doczekac sie nie moge :-D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Ja już teraz dla Zuzki nie piore nowych ciuchów. W zasadzie to już dawno przestałam je prac. Swoich to już w ogóle nie piore. Ani od M... tzn chodzi mi o nowe ciuchy ;) tak samo nowej pościeli nie piore.
Za to jestem strasznie obrzydliwa jeśli chodzi o jedzenie...to jest dla mnie jakaś masakra. Teraz w ciąży to się już zastanawiałam czy w jakąś paranoje nie wpadłam ;) i wolę zjeść w donaldzie, pizza hut czy burger king niż w jakiejś małej restauracji. Wszystko jest ok, dopóki nie pomyślę kto to gotowal i jaki syf jest w kuchni. Zresztą ja w ogóle jestem strasznie obrzydliwa pod tym względem...

Chudnie? Raczej niknie w oczach[emoji14] U nas jak zawyrokowali skaze bialkowa to ja jesc praktycznie przestalam. Bo sie balam ruszyc cokolwiek. I wiadomo jak sie to skonczylo.. pokarmu coraz mniej, synus coraz bardziej zly.. i butelka. Ja naprawde do tej pory podziwiam Go, ze pil Nutramigen. Nigdy w zyciu nie probowlam nic bardziej obrzydliwego... jak przygotowywalam butelke to sam zapach odrzucal. 4 miesiace sie z tym meczylismy az w koncu wyszlo, ze to wcale nie skaza bialkowa... [emoji14]

A co do gofrow to jadłam pysznego mniam mniam w piątek w Zakopcu... z taką prawdziwą bitą śmietaną i musem truskawkowym...
Mniam mniam
Aaaaaa i jeszcze jedno... W centrum Katowic jakiś czas temu otwarli paczkarnie... robią tam tylko paczki ale z różnymi nadzieniami. Do tego trzy rodzaje kawy, jakaś herbata i to wszystko. Cena paczka to jakieś 2,50...chyba ;)
Byliśmy tam w czwartek i wiecie co? Tyłka to nie urywa, a ludzi po prostu mnóstwo... może dlatego że te paczki są gorące i naprawdę świeże... ale ja bym zjadła takiego domowego świeżego pączka ;)

Cocosh nowe ciuchy są dotykane przez rozne osoby na produkcji i w ogole tak jakos nie wyobrazam sobie ich nie wyprac,przeciez smierdza taka nowoscia. Młoda moj brzuch 96 cm,ale ja jestem o wiele ciezsza od Ciebie hehe. Teraz waze 66 kg. Bursztynek ja w h&m pracowalam i wiem o czym mowisz z tymi ciuchami. Cocosh ale co do jakosci h&mu jesli chodzi o dzieciece nie mialabym raczej zastrzezen. Ja mam cesarke umowiona na koniec lutego,pewnie po 20tym lutym o ile dotrwam.

Chudnie? Raczej niknie w oczach[emoji14] U nas jak zawyrokowali skaze bialkowa to ja jesc praktycznie przestalam. Bo sie balam ruszyc cokolwiek. I wiadomo jak sie to skonczylo.. pokarmu coraz mniej, synus coraz bardziej zly.. i butelka. Ja naprawde do tej pory podziwiam Go, ze pil Nutramigen. Nigdy w zyciu nie probowlam nic bardziej obrzydliwego... jak przygotowywalam butelke to sam zapach odrzucal. 4 miesiace sie z tym meczylismy az w koncu wyszlo, ze to wcale nie skaza bialkowa... [emoji14]

Kubusiowa a co się okazało?? Bo u nas było właśnie, że ma skazę białkową. Ale nie jadł mleka modyfikowanego tego z apteki ale położna zaproponowała żebyśmy spróbowali właśnie beblion że on właśnie jest taki, że może wyprowadzić nas ze skazy i nie pogłębiać jej ale z niej wyprowadzić..

Ja piorę wszystko nowe oczywiście mówimy o ubraniach. Brzydzi mnie to że ktoś mógł je wcześniej przymierzać. Jeżeli chodzi o jedzenie nie lubię jadać poza domem chyba że nie mam wyjścia. Dawno już nie łudzę się że ludzie myją rączki po toalecie.
Ja chcę jak najdłużej nosić synka pod sercem jsk urodzę to dopiero będzie hardcore. Jak sobie przypomnę co mój pierworodny wyprawiał to już się boję.
Bar Bra dalsza diagnistyka właśnie zależy od ryzyka dlatego zapytałam Lucy o ryzyko ja miałam 1:32 że mogę urodzić chore dziecko. Dość wysokie dlatego zdecydowałam się na punkcję.

reklama
Isia jak napisałaś o tej pączkarni to mi się od razu przypomniała taka właśnie w Gdyni.. pachnie ładnie, same pączki, na oczach ludzi smażone w głębokim oleju.. ale okropne w smaku bo sam tłuszcz.. nasiąknięte za bardzo.. fuj..

Do góry