reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

BarBra trzymaj się dzielnie, oby wszystko było dobrze. Poproś Grzesia, żeby siedział w brzuszku jak najdłużej, Grześki to mądre chłopaki, więc powinien posłuchać :) Informuj nas na bieżąco co się z Wami dzieje.

Fanti no mój maluch w brzuchu też jak wypiłam tą glukozę to spokojny był :) Zdziwiłam się, bo prawie wszystkie mamy pisały o aktywności dzidzi po takiej słodkości, ale na mojego nie zadziałało. Jak cukierka bądź czekoladę zjem to też nie bardzo go to rusza. Więc możliwe, że też indywidualista mi rośnie w brzuszku :-D

Lewusek jak masz możliwość to dobrze, ze się wybierasz do lekarza, lepiej sprawdzić co się dzieje, niż niepotrzebnie denerwować. Daj znać co i jak jutro Ci powie :)

Sarna to obserwuj się i mam nadzieję, ze będzie u Ciebie dobrze. Ale podejście położnej zupełnie inne niż u nas ;/ Ciekawe czemu? Czy u ans niepotrzebnie panikę sieją, czy tam są zbyt pobłażliwi na część rzeczy..

Zdrówka dla chorowitych mam i ich pociech :)

Mój mężu też chory (w sensie przeziębiony), dzisiaj nawet został w domu, bo on pracuje na budowie, więc cały czas na dworze. Ale mam nadzieje, że nie rozwinie się nic poważnego. Zakomunikował mi nawet, że mam się nie zbliżać, zero przytulania i buziaków i możliwe, ze pójdzie spać do drugiego pokoju jak to stwierdził, że nie chce ale z troski o mnie i Fasola :)

Fanti z tego ci pisałaś o nowym wyglądzie to racja brak widocznych podstawowych informacji jest na minus.

reklama
kurde!!!!!!!!!!!!!!
nie moglam wejśc na forum od 16:30! ani na aplikacji pozniej na tel. właziłam przez stronke!
cały czas ze mam sie zalogować a dupa bo się nie dało! :( moj pojechal przed pracą na siłownie to na kompie w koncu udalo mi sie wejść :D
Któraś pytała o wózek ...
ja to mam jakiegoś pecha! jak wypłaty nie mam! tak samo kurier dzisiaj nie przyjechał :D
jutro po 12:00 maja meble byc i pewnie tez nie przyjadą :D
Do mieszkania mamy sie przenosić 28 grudnia... ale moj ma iść wcześniej malować sypialnie i te meble jutro zanieść co przyjadą.
Ogólnie tam jest skończone tylko mebli w kuchni nie ma :(
Przyszły farby dzisiaj :) różowy zamawialismy ( kuzyn mojego ma firme budowlaną i bez vatu nam załatwia ) taki z pigmentów do mieszkania ale z farb zmywalnych oni uważają ze to sa najlepsze farby ever! (dla mnie za mnie farba to farba) :D :p ale też swoje kosztują... i myślałam ze jednak taka farba co wybrałam nie bedzie duzo kosztować! a okazało sie ze wybrałam strasznie intensywny kolor ktory potrzebował duzo tego różowego ( we wzorniku nie był ciemny) i wyobraźcie sobie ze dwie farby rozowa i taka kremowa wyszły nas prawie 200zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2,5 l!

Fanti moja po glukozie skakała w kazda możliwą strone :D a jak puściłam pawia to tak jakby usneła i cały dzien nic :p

Dzisiaj jest baaaaaaardzo jakas spokojna nie wiem co jej jest :D

Cos miałam napisac ale nie wiem co jak przypomne sobie to dopisze :p

Sorki ale miałam gości cały czas :) mam leżeć sikam do basenu :p od 13 do 15 zero skurczy o 16 jeden o 18 jeden i o 19 jeden zapisuje a wcześniej było 5-6 na godz :) czekam na wymaz z pochwy ale to jutro i wtedy jak będzie ok to zaloza min cos na szyjkę wtedy zobaczymy ale jestem spokojniejsza bo skurcze ustały a Grześ szaleje w brzuszku :)
Dziękuje za wsparcie jesteście super :*

Bar Bra to świetne wieści!
Ja byłam u kuzynki, która jest w 35 tc szyjka 1,9 cm, przymusowe leżenie od 2 miesięcy, ale nic jej nie zakładali. Jutro jedzie do szpitala na kontrolę. A ona taki szczuplaczek, drobniaczek, tylko 6 kg w ciąży przytyła, niziutka chudzinka
A brzusio dosłownie piłeczka idealna

Barbra super wiadomości, że skurcze się usookoily :) no i fajnie, że Grzesiu szaleje!
Mój Bartuś też się odzywa:) brzuch mi skacze jak szalony!
Zuzka od 19 30 w swoim łóżku i zasnela dosłownie sekundę temu jak się położyłam obok niej. Chyba musimy wprowadzić regularne pobudki o 6 30 żeby spokojnie zasypiala wieczorem. Bo ona się wysypka rano, ja z resztą też i wieczorem ma problem żeby zasnąć:/ w ogóle zdecydowanie lepiej śpię jak M jest gdzieś w Polsce. On się budzi ok 4 czy 5 i robi coś na laptopie w łóżku i ja też się budzę... a jak go nie ma to potrafimy z Zuzka spać do 8...
MlodaMama a co z tą Twoją wypłatą?

Barbra super, że wszystko sie ustabilizowało :)

Lewusek lepiej dmuchać na zimne, zwłaszcza że nie chodzi tylko o Ciebie ale o szkraba :)

Młoda mama rzeczywiście trochę drogo... My za beckersa zapłaciliśmy 90 zl za 2,5l... No ale miejmy nadzieję, że okażą sie warte swojej ceny ;)

Barbra świetnie kochana że skurcze ustępują :* !!

Isia nikt nic nie wie...nikt nic nie widział... jutro znowu bede dzowniła do księgowej ale zapowiem ze jezeli do godziny 14 nie zobacze kasy na koncie zglaszam do pipu :) a za to jest kara finansowa ja sie denerwowac nie moge jest jutro 18 a rachunki wypadaloby pozaplacac do konca :/

aliaolio dla mnie farba za 50zł z duluxa wyglada tak samo jak ta ktora kupil moj... :)

Ja się melduję po wizycie. Dzidzia waży 890 gram i na 100% dziewczynka :-) :) chociaż ja to dopiero uwierzę jak zobaczę po porodzie;-) ;) Przez miesiąc przytyłam 3 kg:oo:
Barbra dobrze, że u Ciebie lepiej, oby tak dalej:yes:

reklama
Bar- super, ze skurcze ustaly. Oby tak dalej a nawet i lepiej!:) trzymamy kciuki! [emoji8]

Mloda- no to z farba poszaleliscie!!! [emoji16] oby byla warta swojej ceny.

Ja tez dosc sporo ostatnio leniuc h uje z powodu skurczy, ale to wszystko przez porzadki przedswiateczne. Mimo wszystko, chcac byc dalej uzyteczna tworze rozne ozdoby:)

ImageUploadedByForum BabyBoom1450383729.926261.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1450383738.028943.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1450383747.877273.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1450383758.777305.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1450383729.926261.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1450383729.926261.jpg
    131,7 KB · Wyświetleń: 105
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1450383738.028943.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1450383738.028943.jpg
    86,5 KB · Wyświetleń: 111
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1450383747.877273.jpg