reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Bar bra, pierwsze USG prenatalne w 13,5t ? Ja z synkiem miałam w 12t3d, a teraz kazał mi przyjść między 11t 2 i 11t5d, bo z USG maluch wychodzi starszy o prawie tydzień.Idę w piątek, bo w poniedziałek ostatni dzień wakacji syna i będę już dość zestresowana jego pierwszym dniem w szkole:)

reklama
Cześć dziewczyny :-):-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) Ja idę jutro na USG prenatalne - będzie to 12t5d :D

Sylvi1979 na to pierwsze usg prenatalne można iść do 13t6d :) Np moja pani doktor mówi, że najlepiej iść 12t...(ileś )d :) A jak dzwoniłam się zapisać to oni sami mi wyliczyli termin na podstawie OM kiedy mam przyjść.

Ja to przez weekend na dwudniowym weselu byłam :-) służą mi takie imprezy co chwilę coś nowego do zjedzenia było, więc czułam się super :) Ale dzisiaj za to bardzo zmęczona jestem, jednak te dwa dni późniejszego chodzenia spać i krótszego spania dają o sobie znać.

Sylvi ja gdyby nie fakt ze udalo mi sie dostac na usg wczesniej to dopiero 1 usg bym miala w 13t4d [emoji14]

A co do badan prenatalnych to ja nie bede miala ich wogole. Jezeli, ktos rodzi tak jak ja w Irlandii to moze tez byc przygotowamy na to, ze lekarz Irlandzki nie bedzie wiedzial o czym mowa.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

witajcie,
bylam dzis na usg genetycznym, wszystko na szczęście ok, ale stresik był duuuzy
na dodatek maleństwo cały czas wypinalo sie na nas pośladkami i nie chciało sie ułożyć inaczej, lekarz musial dosyć mocno pukać w brzuch i naciskać zeby sie obróciło i w końcu sie udało, ale tylko na 5 sekund i znów sie wypielo haha

wg lekarza wyglada, ze bedzie chłopczyk, ale na następnej wizycie za miesiąc dopiero tak naprawdę bedzie mógł określić płeć, ja tez mam przeczycie ze bedzie chlopak
pozdrowienia

I ja juz po wizycie.Dostalam skieeowanie na usg genetyczne.Dzidzia ma 4.5 cm wg usg tydzien starsza . Lekarz nic wiecej nie mierzyl.Niewiem czy w de to standard. Zmierzyl dlugosc i powoedzial ze jest super .Teraz ustalic termin na usg genetyczne .

Dzidziuś rośnie nawet nadrobił wiek z OM bo ma 10 tygodni i 4 dni ale obok niego jest krwiak...duphaston z 2 tabletek na 3 zwiększony, mam leżeć nic mi nie wolno podnosić...i mam na siebie uważać...nie wiem co dalej co z tym krwiakiem...jestem załamana..na moje pytanie czy może krwawić lekarz powiedział, że tak a jak zapytałam czy mam przyjechać do szpitala jakbym krwawiła, to powiedział, że na tym etapie szpital nic mi nie pomoże...3 września usg prenatalne które będę miała za darmo..oby na tym usg krwiaka już nie było...zdjęcie maluszka w galerii

reklama
Hej

Dziś miałam usg genetyczne. Wszystko ok. Lekarz pokazał nam również wszystkie narządy malca :) Dzidzia mierzy 6,5 cm. Widzieliśmy jak macha rączkami i fika nóżkami. Płci niestety nie znamy jeszcze. Następna wizyta 21 września

Do góry