reklama
Mała_Mi_89
Fanka BB :)
Ja biore Pregnaplus bo to glownie kwas foliowy plus omega. To nie jest cały kompleks witamin tylko jedynie te ktorych z diety trudno uzupelnic w 100 %
Mi lekarz nie kazał nic brać oprócz kwasu foliowego. Muszę się na następnej wizycie zapytać o magnez, bo odkąd jestem w ciąży nie biorę na własną rękę a zaczynają się znów skurcze w nogach :/.
Laski, odżyłam! Jem bułkę z masłem i popijam miętą . Ale w końcu nie jest mi niedobrze! Hurra! Powiem Wam, że się cieszę, że to nie było ciążowe i że mi tak nie zostanie
Laski, odżyłam! Jem bułkę z masłem i popijam miętą . Ale w końcu nie jest mi niedobrze! Hurra! Powiem Wam, że się cieszę, że to nie było ciążowe i że mi tak nie zostanie
nailie
Cześć, u nas z rana trochę chłodniej, aż chce się żyć
Chrobek ja mam grupę krwi 0 rh -, mąż 0 rh +, córka ma krew po mężu.
Kubusiowa jest ustawa z 27 sierpnia 2004 gdzie jest zapis o darmowej opiece zdrowotnej dla kobiet w ciąży. Ale placówki różnie do tego podchodzą, pamiętam jedną historię o tym, że kobieta chciała chyba znieczulenie przy porodzie, (albo obecności męża przy porodzie, już nie pamiętam) to mimo tego że jest to bezpłatne szpital wystawia rachunek. Co ciekawe, na rachunku nie ma nazwy usługi, tylko adnotacja "cegiełka na szpital" na określoną kwotę Oczywiście przy takim przypadku nikogo ścigać nie mogą, bo przecież cegiełki są dobrowolne
Volka o masz, ale was dopadło, dobrze że to tylko jednorazowe
Sylvi ja z aftami nie pomogę
Malajka ja biorę tylko kwas foliowy do 12 tygodnia i potem nie wiem. W poprzedniej ciąży nie brałam nic, bo od razu je zwracałam i córka urodziła się z wagą 3440, więc średniaczek. Brałam potem jeszcze żelazo. Ostatnio porównywaliśmy z P jakieś witaminy w aptece, ale też nie pamiętam co to było, magnez czy coś, i tylko dlatego, że miały napisane "mama" na opakowaniu były droższe o kilka zł, a składem i dawkowaniem nie różniły się od produktu dla zwykłych ludzi
Siwa super że już po krwiaku
Arusiowa ja ani jednej gwiazdy nie zobaczyłam, mimo bezchmurnego nieba
Ironia super wieści To nasze dzieciaki podobne terminowo, u mnie wychodzi termin na 19 marca, ciekawe jak będzie faktycznie
Chrobek ja mam grupę krwi 0 rh -, mąż 0 rh +, córka ma krew po mężu.
Kubusiowa jest ustawa z 27 sierpnia 2004 gdzie jest zapis o darmowej opiece zdrowotnej dla kobiet w ciąży. Ale placówki różnie do tego podchodzą, pamiętam jedną historię o tym, że kobieta chciała chyba znieczulenie przy porodzie, (albo obecności męża przy porodzie, już nie pamiętam) to mimo tego że jest to bezpłatne szpital wystawia rachunek. Co ciekawe, na rachunku nie ma nazwy usługi, tylko adnotacja "cegiełka na szpital" na określoną kwotę Oczywiście przy takim przypadku nikogo ścigać nie mogą, bo przecież cegiełki są dobrowolne
Volka o masz, ale was dopadło, dobrze że to tylko jednorazowe
Sylvi ja z aftami nie pomogę
Malajka ja biorę tylko kwas foliowy do 12 tygodnia i potem nie wiem. W poprzedniej ciąży nie brałam nic, bo od razu je zwracałam i córka urodziła się z wagą 3440, więc średniaczek. Brałam potem jeszcze żelazo. Ostatnio porównywaliśmy z P jakieś witaminy w aptece, ale też nie pamiętam co to było, magnez czy coś, i tylko dlatego, że miały napisane "mama" na opakowaniu były droższe o kilka zł, a składem i dawkowaniem nie różniły się od produktu dla zwykłych ludzi
Siwa super że już po krwiaku
Arusiowa ja ani jednej gwiazdy nie zobaczyłam, mimo bezchmurnego nieba
Ironia super wieści To nasze dzieciaki podobne terminowo, u mnie wychodzi termin na 19 marca, ciekawe jak będzie faktycznie
Siwa88
Ironia świetne wiadomości
Volka dobrze, że już Ci przechodzi
u mnie też dzisiaj chłodniejszy dzień, aż chce się wszystko robić
Mój mąż pojechał dzisiaj na 3 dniowe obserwacje astronomiczne, ale nie będziemy sami z synkiem bo do mnie moja mama przyjeżdża to sobie trochę odpocznę
Volka dobrze, że już Ci przechodzi
u mnie też dzisiaj chłodniejszy dzień, aż chce się wszystko robić
Mój mąż pojechał dzisiaj na 3 dniowe obserwacje astronomiczne, ale nie będziemy sami z synkiem bo do mnie moja mama przyjeżdża to sobie trochę odpocznę
Mała_Mi_89
Dziewczyny podczytujecie jakies poradniki ciążowe, dotyczace wychowanie itd ? Ja dostałam " ciezarowka przez 9 miesiecy" własnie kończe i zakupiłabym cos nowego. Polecacie cos ?
natka90
MalaMi ja wychowawczych poradnikow nie czytam, bo z wyksztalcenia jestem pedagogikem i stwierdzilam ze to mi wystarczy xd.
Ale sciagne sobie ta co malajka poleca ; )
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Ale sciagne sobie ta co malajka poleca ; )
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
reklama
Mała_Mi_89
No to inna sprawa jak sie jest pedagogiem Ok dzieki poszukam tej ksiazki