reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

ja biorę takie witaminki + kwas foliowy i leki na receptę wypisane przez lekarza
1434093443apteka_internetowa_gemini_omegamed_pregna_60_kapsulek_comment.jpg

Załączniki

• 1434093443apteka_internetowa_gemini_omegamed_pregna_60_kapsulek_comment.jpg
    1434093443apteka_internetowa_gemini_omegamed_pregna_60_kapsulek_comment.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Ja biore Pregnaplus bo to glownie kwas foliowy plus omega. To nie jest cały kompleks witamin tylko jedynie te ktorych z diety trudno uzupelnic w 100 % :)

Mi lekarz nie kazał nic brać oprócz kwasu foliowego. Muszę się na następnej wizycie zapytać o magnez, bo odkąd jestem w ciąży nie biorę na własną rękę a zaczynają się znów skurcze w nogach :/.
Laski, odżyłam! Jem bułkę z masłem i popijam miętą :). Ale w końcu nie jest mi niedobrze! Hurra! Powiem Wam, że się cieszę, że to nie było ciążowe i że mi tak nie zostanie :p

Cześć, u nas z rana trochę chłodniej, aż chce się żyć :-D

Chrobek ja mam grupę krwi 0 rh -, mąż 0 rh +, córka ma krew po mężu.

Kubusiowa jest ustawa z 27 sierpnia 2004 gdzie jest zapis o darmowej opiece zdrowotnej dla kobiet w ciąży. Ale placówki różnie do tego podchodzą, pamiętam jedną historię o tym, że kobieta chciała chyba znieczulenie przy porodzie, (albo obecności męża przy porodzie, już nie pamiętam) to mimo tego że jest to bezpłatne szpital wystawia rachunek. Co ciekawe, na rachunku nie ma nazwy usługi, tylko adnotacja "cegiełka na szpital" na określoną kwotę :sorry: Oczywiście przy takim przypadku nikogo ścigać nie mogą, bo przecież cegiełki są dobrowolne ;)

Volka o masz, ale was dopadło, dobrze że to tylko jednorazowe :szok:

Sylvi ja z aftami nie pomogę :zawstydzona/y:

Malajka
ja biorę tylko kwas foliowy do 12 tygodnia i potem nie wiem. W poprzedniej ciąży nie brałam nic, bo od razu je zwracałam i córka urodziła się z wagą 3440, więc średniaczek. Brałam potem jeszcze żelazo. Ostatnio porównywaliśmy z P jakieś witaminy w aptece, ale też nie pamiętam co to było, magnez czy coś, i tylko dlatego, że miały napisane "mama" na opakowaniu były droższe o kilka zł, a składem i dawkowaniem nie różniły się od produktu dla zwykłych ludzi :sorry:

Siwa super że już po krwiaku :tak:

Arusiowa ja ani jednej gwiazdy nie zobaczyłam, mimo bezchmurnego nieba :zawstydzona/y:

Ironia super wieści :tak: To nasze dzieciaki podobne terminowo, u mnie wychodzi termin na 19 marca, ciekawe jak będzie faktycznie

Ironia świetne wiadomości :)

Volka dobrze, że już Ci przechodzi :)

u mnie też dzisiaj chłodniejszy dzień, aż chce się wszystko robić :)

Mój mąż pojechał dzisiaj na 3 dniowe obserwacje astronomiczne, ale nie będziemy sami z synkiem bo do mnie moja mama przyjeżdża :) to sobie trochę odpocznę :)

Dziewczyny podczytujecie jakies poradniki ciążowe, dotyczace wychowanie itd ? Ja dostałam " ciezarowka przez 9 miesiecy" własnie kończe i zakupiłabym cos nowego. Polecacie cos ?

Dziękuję bardzo za wszystkie rady, narazie zostanę przy kwasie foliowym a potem zobaczymy.
Mała Mi mogę polecić "W oczekiwaniu na dziecko". Bardzo dobra książka, dużo przydatnych informacji.

MalaMi ja wychowawczych poradnikow nie czytam, bo z wyksztalcenia jestem pedagogikem i stwierdzilam ze to mi wystarczy xd.

Ale sciagne sobie ta co malajka poleca ; )

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry