reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Dziewczyny podczytujecie jakies poradniki ciążowe, dotyczace wychowanie itd ? Ja dostałam " ciezarowka przez 9 miesiecy" własnie kończe i zakupiłabym cos nowego. Polecacie cos ?

Jest kontynuacja tej książki jak juz jest dziecko. Jeśli chodzi o wychowanie to ja czytałam "język niemowląt " ale nie pamiętam autorki ☺

mała_mi ja mogę polecić to co czyta edit:"język niemowląt" jest super, naprawdę wiele rad wartych wprowadzenia, z tym ze lekturę polecam bliżej terminu porodu żeby nie zapomnieć książkowych wskazówek.

Witaminki... U mnie też narazie kwas foliowy tylko, potem wprowadze jakaś omege. Femibion jak dla mnie przereklamowany -skład jak wszędzie,a cena 4 x...

Heja kobietki, gratuluję wizyt. Sama bylam tez wczoraj: 12 tydzień, kość nosowa jest, przezierność karkowa w porządku, a krwiaczek już na marginesie ;-) .
Robilam też krzywą cukrową i nie mam powodów do niepokoju.
Zapomnialam pytać doktora czy dalej brać kwas foliowy, widzę że też o tym dyskutujecie.

MalaMi pedagogiem to bym siebie na nazwala xd

Bar Bra mnie tez zmiany cen czekaja :( tyle jeszcze tego przyszlo dzisiaj ze glowa mala :/

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Ja polecam książkę Jannette Kalyta- Położna- opisuje jak zmieniała się porodówka na przestrzeni kilkudziesięciu lat. Fajna i wzruszająca.

A tak po za tym to zostałam dzisiaj na godzinę sama z dwójką 1,5 rocznych urwisów i myślałam, że osiwieję. Jeden się wyspał- płacze, drugi jest śpiący też płacze. Volka podziwiam Cię, jak Ty dałaś radę z bliźniakami:rofl2:

reklama
Dziewczyny takie coś znalazłam o bezpłatnych prenatalnych, czyli tak jak mi się zdawało, mi jeszcze nie przysługują :/.
Będąc w ciąży masz prawo do badań prenatalnych, jeśli spełniasz chociaż jeden z poniższych kryteriów:

• Masz ukończone 35 lat.
  • W poprzedniej ciąży wystąpiły aberracje chromosomalne u płodu.
  • W twojej rodzinie występowały strukturalne aberracje chromosomalne.
  • Występuje u ciebie znacznie zwiększone ryzyko urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenicznie lub wieloczynnikowo.
  • Występuje nieprawidłowe stężenie biochemicznych markerów dobrostanu lub nieprawidłowy wynik badania USG w obecnej ciąży.
  • Jeśli w twojej rodzinie istnieje wysokie ryzyko genetyczne.
Jeśli masz wątpliwości lub obawy w związku z badaniami, które możesz lub powinnaś przeprowadzić będąc w ciąży , porozmawiaj o nich z lekarzem podczas najbliższej wizyty.
Jeżeli lekarz prowadzący twoją ciążę w trakcie kontrolnych badań stwierdzi niepokojące sygnały bądź wątpliwości w rozwoju płodu lub występuje jedno z kryteriów przedstawionych powyżej, to możesz zostać zakwalifikowana do programu bezpłatnych badań prenatalnych.

Do góry