reklama
Dziewczyny podczytujecie jakies poradniki ciążowe, dotyczace wychowanie itd ? Ja dostałam " ciezarowka przez 9 miesiecy" własnie kończe i zakupiłabym cos nowego. Polecacie cos ?
Jest kontynuacja tej książki jak juz jest dziecko. Jeśli chodzi o wychowanie to ja czytałam "język niemowląt " ale nie pamiętam autorki ☺
Mała_Mi_89
Fanka BB :)
Dzieki Siedze na L4 niestety wiec mam az nadmiar czasu pochłaniam ksiazki jak leci
arusiowa
mała_mi ja mogę polecić to co czyta edit:"język niemowląt" jest super, naprawdę wiele rad wartych wprowadzenia, z tym ze lekturę polecam bliżej terminu porodu żeby nie zapomnieć książkowych wskazówek.
Witaminki... U mnie też narazie kwas foliowy tylko, potem wprowadze jakaś omege. Femibion jak dla mnie przereklamowany -skład jak wszędzie,a cena 4 x...
Witaminki... U mnie też narazie kwas foliowy tylko, potem wprowadze jakaś omege. Femibion jak dla mnie przereklamowany -skład jak wszędzie,a cena 4 x...
balladyna
Heja kobietki, gratuluję wizyt. Sama bylam tez wczoraj: 12 tydzień, kość nosowa jest, przezierność karkowa w porządku, a krwiaczek już na marginesie ;-) .
Robilam też krzywą cukrową i nie mam powodów do niepokoju.
Zapomnialam pytać doktora czy dalej brać kwas foliowy, widzę że też o tym dyskutujecie.
Robilam też krzywą cukrową i nie mam powodów do niepokoju.
Zapomnialam pytać doktora czy dalej brać kwas foliowy, widzę że też o tym dyskutujecie.
natka90
MalaMi pedagogiem to bym siebie na nazwala xd
Bar Bra mnie tez zmiany cen czekaja tyle jeszcze tego przyszlo dzisiaj ze glowa mala :/
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Bar Bra mnie tez zmiany cen czekaja tyle jeszcze tego przyszlo dzisiaj ze glowa mala :/
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
La_Luna
Ja polecam książkę Jannette Kalyta- Położna- opisuje jak zmieniała się porodówka na przestrzeni kilkudziesięciu lat. Fajna i wzruszająca.
A tak po za tym to zostałam dzisiaj na godzinę sama z dwójką 1,5 rocznych urwisów i myślałam, że osiwieję. Jeden się wyspał- płacze, drugi jest śpiący też płacze. Volka podziwiam Cię, jak Ty dałaś radę z bliźniakami
A tak po za tym to zostałam dzisiaj na godzinę sama z dwójką 1,5 rocznych urwisów i myślałam, że osiwieję. Jeden się wyspał- płacze, drugi jest śpiący też płacze. Volka podziwiam Cię, jak Ty dałaś radę z bliźniakami
reklama
Dziewczyny takie coś znalazłam o bezpłatnych prenatalnych, czyli tak jak mi się zdawało, mi jeszcze nie przysługują :/.
Będąc w ciąży masz prawo do badań prenatalnych, jeśli spełniasz chociaż jeden z poniższych kryteriów:
Jeżeli lekarz prowadzący twoją ciążę w trakcie kontrolnych badań stwierdzi niepokojące sygnały bądź wątpliwości w rozwoju płodu lub występuje jedno z kryteriów przedstawionych powyżej, to możesz zostać zakwalifikowana do programu bezpłatnych badań prenatalnych.
Będąc w ciąży masz prawo do badań prenatalnych, jeśli spełniasz chociaż jeden z poniższych kryteriów:
- Masz ukończone 35 lat.
- W poprzedniej ciąży wystąpiły aberracje chromosomalne u płodu.
- W twojej rodzinie występowały strukturalne aberracje chromosomalne.
- Występuje u ciebie znacznie zwiększone ryzyko urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenicznie lub wieloczynnikowo.
- Występuje nieprawidłowe stężenie biochemicznych markerów dobrostanu lub nieprawidłowy wynik badania USG w obecnej ciąży.
- Jeśli w twojej rodzinie istnieje wysokie ryzyko genetyczne.
Jeżeli lekarz prowadzący twoją ciążę w trakcie kontrolnych badań stwierdzi niepokojące sygnały bądź wątpliwości w rozwoju płodu lub występuje jedno z kryteriów przedstawionych powyżej, to możesz zostać zakwalifikowana do programu bezpłatnych badań prenatalnych.