reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Dziewczyny podczytujecie jakies poradniki ciążowe, dotyczace wychowanie itd ? Ja dostałam " ciezarowka przez 9 miesiecy" własnie kończe i zakupiłabym cos nowego. Polecacie cos ?

Jest kontynuacja tej książki jak juz jest dziecko. Jeśli chodzi o wychowanie to ja czytałam "język niemowląt " ale nie pamiętam autorki ☺

mała_mi ja mogę polecić to co czyta edit:"język niemowląt" jest super, naprawdę wiele rad wartych wprowadzenia, z tym ze lekturę polecam bliżej terminu porodu żeby nie zapomnieć książkowych wskazówek.

Witaminki... U mnie też narazie kwas foliowy tylko, potem wprowadze jakaś omege. Femibion jak dla mnie przereklamowany -skład jak wszędzie,a cena 4 x...

Heja kobietki, gratuluję wizyt. Sama bylam tez wczoraj: 12 tydzień, kość nosowa jest, przezierność karkowa w porządku, a krwiaczek już na marginesie ;-) .
Robilam też krzywą cukrową i nie mam powodów do niepokoju.
Zapomnialam pytać doktora czy dalej brać kwas foliowy, widzę że też o tym dyskutujecie.

MalaMi pedagogiem to bym siebie na nazwala xd

Bar Bra mnie tez zmiany cen czekaja :( tyle jeszcze tego przyszlo dzisiaj ze glowa mala :/

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Ja polecam książkę Jannette Kalyta- Położna- opisuje jak zmieniała się porodówka na przestrzeni kilkudziesięciu lat. Fajna i wzruszająca.

A tak po za tym to zostałam dzisiaj na godzinę sama z dwójką 1,5 rocznych urwisów i myślałam, że osiwieję. Jeden się wyspał- płacze, drugi jest śpiący też płacze. Volka podziwiam Cię, jak Ty dałaś radę z bliźniakami:rofl2:

reklama
Dziewczyny takie coś znalazłam o bezpłatnych prenatalnych, czyli tak jak mi się zdawało, mi jeszcze nie przysługują :/.
Będąc w ciąży masz prawo do badań prenatalnych, jeśli spełniasz chociaż jeden z poniższych kryteriów:

• Masz ukończone 35 lat.
  • W poprzedniej ciąży wystąpiły aberracje chromosomalne u płodu.
  • W twojej rodzinie występowały strukturalne aberracje chromosomalne.
  • Występuje u ciebie znacznie zwiększone ryzyko urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenicznie lub wieloczynnikowo.
  • Występuje nieprawidłowe stężenie biochemicznych markerów dobrostanu lub nieprawidłowy wynik badania USG w obecnej ciąży.
  • Jeśli w twojej rodzinie istnieje wysokie ryzyko genetyczne.
Jeśli masz wątpliwości lub obawy w związku z badaniami, które możesz lub powinnaś przeprowadzić będąc w ciąży , porozmawiaj o nich z lekarzem podczas najbliższej wizyty.
Jeżeli lekarz prowadzący twoją ciążę w trakcie kontrolnych badań stwierdzi niepokojące sygnały bądź wątpliwości w rozwoju płodu lub występuje jedno z kryteriów przedstawionych powyżej, to możesz zostać zakwalifikowana do programu bezpłatnych badań prenatalnych.

Do góry