reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Ja biore luteine i tez wydaje mi sie, ze po nim mi sie wszystkie objawy nasilily :/ Paskudnie sie czuje... nocy przespac nie moge. Mam bardzo realistyczne sny i do tego zawsze mnie cos boli :/. Dzisiaj w nocy obudzila mnie mega zgaga. Chyba nigdy w zyciu mnie tak nie palilo :/.

Kkasiaa 0.83cm to wymiary na okolo 7 tydzien ciazy takze mozliwr, ze to wymiar czegos innego. Jak masz okazje to idz do innego lekarza.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

reklama
KubusiowaMama ja biorę duphaston praktycznie od początku ciąży jeszcze nie było widać pęcherzyka beta była na poz 767 o ile dobrze pamiętam, biorę bo miałam bóle jajników i w podbrzuszu bolało, ale nie czuje się źle po nim żadnych negatywnych odczuć, może dlatego że mi od początku nic nie ma żadnych mdłość, wymiotów, zawrotów itd. i duphaston nic nie spowodował żadnych zmian poza tym że bóle odeszły :-)

Witam wszystkie nowe mamy ;)

Moze ja za bardzo sie ciesze ta ciaza zeby narzekac na objawy. Nie wymiotuje i to jest dla mnie akurat super. A mdlosci czy zawroty glowy raz sa raz ich nie ma.

Cześć mamuśki, dziś córa nam jakiś dzień dziecka zrobiła, bo udało nam się pospać do 9.30, ale było fajnie :rofl2: Już nie pamiętam kiedy tak długo spałam.

Witam nowe mamy :tak:

Misssoni ja już mówiłam, bo jestem sama w gabinecie i jakby muszą się przygotować że za jakiś czas mnie nie będzie, poza tym dałam l4 z kodem ciążowym także wszystko wyszło.

Paulina ale duży maluch :tak:

Edit ja się niczym nie smarowałam, więc nie pomogę. Z kręgosłupem też mam problem, bo po porodzie co jakiś czas, czasem codziennie mnie boli w odcinku piersiowym, byłam w trakcie diagnozowania i się nie wyrobiłam :sorry: Póki co daje w kość o wiele mniej niż przed ciążą.

Barbra tylko się cieszyć ;-) Ja tylko jestem w szoku jak bardzo ciąże mogą się różnić, bo póki co mdłości mnie atakują znienacka, dopóki czegoś nie zjem :cool2: Z małą już nie mogłam jeść mięsa i 95% pozostałego jedzenia, a tak to nie mam ochoty na słodycze tylko

Kamilaasami uczucie przepełnienia też mam, już 3 kanapek jak na początku nie wmuszę, tylko 1,5 :sorry:

Kkasiaa
u mnie we wtorek usg pokazało 7t1d i maluch miał 1 cm, karty ciąży nie mam, padania mi zlecono tylko takie podstawowe, ale byłam u zastępczego lekarza, który jak dla mnie jest porażką, W poprzedniej ciąży kartę otrzymałam ok 11 -13 tygodnia, wpisywali wyniki od 9 tygodnia. To ta wielkość u ciebie to zarodka czy pęcherzyka? Bo jak mówisz że mierzyła cały pęcherzyk, a nie samego kropka to by się zgadzało, w poprzedniej ciąży już widziałam pikające serduszko, ale to wszystko zależy od sprzętu

Kubusiowa ja duphastonu nie brałam nigdy, ale wiem że może nasilać objawy :sorry:

Natka o zgaga masakra. Mnie też już próbuje atakować, proponuję łyk zimnego mleka, na mnie działało. Albo rennie

Ostatnia edycja:
Hej nie pisałam bo życie mi się wali dziecko odczulo i wylądowaliśmy w szpitalu nic nie wiem podtrzymują ciąże nie wiedząc czy dziecko zyje

Kkasiaa ja bym na Twoim miejscu poczekała kilka dni i dopiero poszła na do kolejnego lekarza. Mi wczoraj lekarka powiedziała, że najlepiej od 7 tygodnia oglądać malucha żeby się wcześniej nie stresować, że nie ma serduszka.

Ja wczoraj tez nie dostałam karty ciąży, mam dostać jutro jeśli wszystko będzie ok.

Witajcie mamuski. Dzisiaj rano mój dwuletni synek uderzył mnie dosc mocno zabawką w brzuch,teraz zauważyłam ze zaczełam lekko plamic. Jak myslicie czy cos mogło sie stac dziecku??

reklama
Nie zrobili dali nospe jakbym nie brala i zapytała czy mam luteine bo im zabrakło a apteke w poniedziałek. A teraz przyjęli dziewczynę zkrwawieniem i też dostala tylko nospe

Do góry