reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Milagros :no2: nie wierze :-(tak mocno trzymałam za was kciuki :-(

Macie kochane uczucie przepełnienia ? Nic nie moge zjesc, bo robi mi sie niedobrze, a jak nie zjem to niedobrze mi z głodu, kolejny dzień się męczę :-( jeszcze ta temperatura :-( spac nie moge w nocy i cały dzień jestem wykończona :-( mam nadzieje że to mija z czasem

Ja mam wlasnie takie uczucie wiecznego przepelnienia.. jak nie zjem to mdlosci mnie zameczaja. A jak juz uda mi sie cos wcisnac to w ilosci mniejszej niz zjada moj 17 miesieczny syn..

Dziewczyny, czy ktoras z Was tez bierze duphaston? Jak sie czujecue po tym? Bo ja mam wrazenie, ze odkad to biore to dolegliwosci ciazowe zaatakowaly z podwojna sila.. i powiedzcie czy lekarz nie powinien wczesniej zrobic badania zeby sprawdzic poziom hormonu?

reklama
Ja biore duphaston bo miałam plamienie. Nie było czasu robic badan było albo probujemy i bierzemy albo czekamy az plamienie sie rozwinie. Raczej czuje sie dobrze nie zauwazyłam zeby objawy sie strasznie nasiły. Mi sie nasilaja za sprawa tych okrutnych upałów jak jest chłodniej to i ja inaczej funkcjonuje. No i plamienie ustało dwa dni po rozpoczeciu brania lekow i nie wrociły

Nie było widać bicia serduszka, stwierdzila ze to za szybko
Po niedzieli ide do innego lekarza.
Te 0.83 cm ona jakos dziwnie mierzyla bo caly pecherzyk widoczny na usg. Jak mi sie uda dodam fotke usg

Kkasiaa ja jestem mniej więcej na takim etapie ciąży jak Ty. W poniedziałek na wizycie byłam w 6 tc, fasolka miała 0,42 cm i widziałam serduszko, więc może dla pewności skonsultuj się z innym lekarzem. I głowa do góry na pewno będzie dobrze:-)

Kasia sprawdź sobie na tym zdj usg co masz napisane przy długości, czy crl? To na pewno szer pęcherzyka ciążowego a nie zarodka.

reklama
Dziewczyny może mi któraś doradzi.
Termin według miesiączki mam na 30 marca teraz jest 6 tydz i 2 dzien, byłam wczoraj u lekarza i dzidzia ma 0,83 cm. Lekarka stwierdziła ze do zapłodnienia musiało dojść pózniej i niby to początek 5 tygofnia
Niedała skierowania na nic, karte ciązy załozy na następnej wizycie 4 września.
Więc troche się obawiam i mam strach o ciąże. staraliśmy sie 3 lata.

Zastanawiam się nad wizytą u innego lekarza.

Dziwny lekarz. Ja w 6.1 dzień miałam 056.cm zarodek i powiedziała ze serduszko bije . Może ta lekarka ma gorszy sprzęt i serca nie widziała , ale wielkość przecież wg Twojego usg jest jak najbardziej prawidłowa moim zdaniem ☺

Do góry