reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Przeczytałam, ale napisałyście od wczoraj!
Mi totalnie dziś brak pomysłu na obiad, ale zjadłabym w końcu coś normalnego i po "mojemu".
Co do dźwigania, ja póki nie wiedziałam o ciąży, a jak już się dowiedziałam to jeszcze trzy dni pracowałam to też dźwigałam, starałam się unikać rzeczy cięższych niż 3kg, ale nie zawsze mi się udawało. No i chrześniak mojego narzeczonego waży 12kg,ma prawie 11 miesięcy, i niestety często zdarza mi się go wziąć na ręce jeśli jest u nas, chociaż chodzi już sam, czasami woła jak jest zmęczony. Boli mnie później brzuch więc staram się tego unikać, ale rodzina mojego narzeczonego jeszcze nie wie i czasami jest ciężko.

A co do badań też za wszystkie będę płacić, bo chodzę prywatnie, i u nas też obowiązkowo HIV badają.

reklama
U nas wszystkie badania sa na szczescie bezplatne. I chyba pojde juz do lekarza wlasnie na badania. Zawsze mialam problem z przyswajaniem zelaza. I moze znowu sie anemia przyplatala. Stad to zle samopoczucie i brak sil..

Misssoni ja moglabym nic nie jesc. Wrecz musze sie zmuszac zeby przelknac cokolwiek. Nawet mi sie gotowac nie chce ;)

Dziewczyny a pobolewa Was czasami brzuch ? Nie tak jak na okres tak łagodniej , ale odczuwalne to .. bo zaczynam panikować. N8e pamiętam jak to było w pierwszej ciąży.

U nas wszystkie badania sa na szczescie bezplatne. I chyba pojde juz do lekarza wlasnie na badania. Zawsze mialam problem z przyswajaniem zelaza. I moze znowu sie anemia przyplatala. Stad to zle samopoczucie i brak sil..

Misssoni ja moglabym nic nie jesc. Wrecz musze sie zmuszac zeby przelknac cokolwiek. Nawet mi sie gotowac nie chce ;)

Kubusiowi może spróbuj pić pokrzywę ktora ma dużo żelaza i jest zalecana dla kobiet w ciąży. Ja piję ją cały czas kubeczek dziennie i mam bardzo dobre wyniki.

Fruzka sliczna fasolka ;)

Jak ktos ma jeszcze zdjexia fasolek i chce sie pochwalic to jest zalozony odzielny watek na to ;) Zapraszam do wrzucania ;)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny a pobolewa Was czasami brzuch ? Nie tak jak na okres tak łagodniej , ale odczuwalne to .. bo zaczynam panikować. N8e pamiętam jak to było w pierwszej ciąży.

Edit1989 mnie czasem pobolewa ale to nie jest jakieś uciążliwe w poprzedniej ciąży miałam podobnie i wszystko było ok.

Cześć dziewczyny! Chciałabym dołączyć do Was, jestem w ciąży po raz pierwszy i wszystkiego się boję... Decyzję o dziecku podjęliśmy 2 miesiące temu i udało się za pierwszym razem :baffled: Pierwsze uczucia to szok, i szok w sumie do tej pory nie minął. Bo decyzja decyzją, ale spodziewałam się kilkumiesięcznych starań, w czasie których dojrzeję jeszcze bardziej do tego wyboru. Ale stało się jak się stało i powoli oswajamy się z myślą o dziecku. Piszę do Was ponieważ dzisiaj mam mieć wizytę u ginekologa o 20 i boję się. Boję się bo jestem całkowicie zielona, a mam wrażenie że objawy mi trochę ustały, piersi mnie nie bolą i dodatkowo przez 2 dni jakiś tydzień temu miałam bardzo delikatne brązowe plamienie. Plamienie było naprawdę nieduże, raczej po prostu śluz leciutko zabarwiony na brązowo. Pocieszcie mnie proszę, że wszystko będzie dzisiaj dobrze... Potrzebuję jakiegoś wsparcia... Dzisiaj jestem w 7 tygodniu i 6 dniu ciąży.

reklama
Ja właśnie położyłam moje bąki na drzemkę i gotuję kapuśniak! Jezu, ale mam na niego ochotę! Mam wrażenie, że dzisiaj mdłości jakby mniejsze i od razu mam lepszy apetyt ;). Podjadam z paczki kapuchę kiszoną hehe.
Z tego co pamiętam jak 4 lata temu chodzaiłam prywatnie to i tak większośc badań miałam bezpłatnie, bo było skierowanie od lekarza. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie...bo HIV i toxo też miałam w poprzedniej ciąży badane.

Do góry