reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
My mamy dwie. Malutka jest w Paulinki w pokoju zawsze wczesniej ubrana . A duza w salonie stawiamy :) Tutaj w niemczech wogole swieta widac w sklepach juz w pazdzierniku a w domach koniec listopada .Ja malej wczoraj ubralam ta malutka choinke. Paula podskakiwala z radosci he he

Ja jutro ide na glukoze i az sie boje reakcji mojego organizmu tym bardziej ze w tej ciazy slodycze jakos mi nie wchodza

Lewusek mi wchodza znakomicie :D
Ale Ta glukoza na mój pusty zoladeczek nie bardzo...
Więc i tak się dziwię żE lekarze każą robić a mi już nie ... co niby to jest bardzo ważne

Fanti- kazdy mowi, ze do 3 r.z :/ sama juz nie wiem
Lewusek- to u Ciebie juz swiatecznie :)
Ja mam jutro glukoze, i bardziej stracha przed wypiciem jej, niz przed wynikami.
Umylam dzisiaj okno u mlodej i na dzisiaj koniec. Zmeczylo mnie to bardzo.

Lewusek ależ nastrój zrobilas. Kurde trzeba powoli kupować prezenty :D bałwan pierwsza klasa :)

Szczawiany wapnia miałam w poprzedniej ciąży tez jakoś i powiedziała mi lekarka ,że mogą być ,ale krew to uz raczej nieciekawie. Alioalio zadzwoń do lekarza i powiedz jakie wyniki czy masz wizytę jakoś na dniach ?

Młoda mama to jest i z jednej strony dobry pomysł ,a zdrugiej nie żeby udać się do innego lekarza. Ja trzymam się swojej i jej się słucham. Moja koleżanka była w ciąży chodziła prywatnie -lekarz powiedział ze hipotrofia płodu i za malo wod plodowych miala za tydzień sie zglosic i jak tak dalej będzie to szpital. Ona poszła gdzie indziej tez prywatnie a tam mówią wszystko dobrze . Wymiary prawidłowe no to ona się uspokoiła ,ale poszła po tym tygodniu do tego swojego a ten mówi prędko do szpitala musi pani dziś rodzic . Pojechała i faktycznie zrobili jej natychmiast cesarke. .. urodziła w 35tygod iu i w szpitalu powiedzieli ze gdyby przyszła o parę dni później była by tragedia. Wiec ja wychodzę z założenia ,chodzę tam gdzie zawsze i ufam lekarzowi. Chyba ze to by było podejrzenie jakieś groźnej choroby itp to bym poszła gdzie indziej ,a z szyjka bym raczej słuchała swojej.

Jest wazne bo cukrzyca w ciazy jest niebezpieczna i dla matki i dla dziecka. Obysmy wszystkie jakos daly rade do tego marca dotrzymac nasze brzuszki zapakowane ;)

Lewusek moja kuzynka w Irlandii nie miała robionej glukozy...a ma termin na lutego to też dziwne dla mnie :) ja sie teraz modlę żeby mi sie nie skracala
A mala czuje strasznie nisko aż dziwnie mi

Kochana oszczędzaj się a wszystko będzie dobrze . Czasem ciężko nic nie robić ale jak mus to mus .Dzieciaczki najwazniejsze. Ja jutro oprocz glukozy wizyte mam i tez mam stracha troche bo mialam roznice w wymiarach dzidziusia. Glowka o tydzien starsza od reszty .Zreszta i tak ciaza wychodzi o tydzien starsza. Ale grunt to pozytywnie myslec ;)

reklama
No u nas tez bez badan na cukrzyce. Oby tylko było ok. Jutro mam wizyte u położnej. I jutro zaczynam juz 29 tydz.
jesli chodzi o wymiar lozka to wszystko zslezy ile masz miejsca w pokoiku. My mamy duże łóżko dla córci bo zawsze się wiercila a do tego zawsze można się z nią położyć.
Miłego dzionka! !
udanej wizyty Barbra!!

Do góry