reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

Hello :)
La luna ja bym brała to większe łóżko żebyś mogła w razie czego położyć się u dziecka... moja Zuzka ma teraz 120×200 albo 140×200, nie pamiętam i jest o tyle fajne że że możemy w czasie czytania bajki wszyscy się w nim położyć:) a w razie czego jest normalne miejsce do spania ;) jak jej pokój odziedziczy Bartek to wstawiamy tam łóżeczko, to na którym śpi teraz Z idzie do pokoju zabaw na dół żeby mój ojciec miał gdzie spać jak przyjedzie do Polski a Zuzce kupimy 90×200 bo jej nowy pokój będzie mniejszy...
Albo jak będzie krucho z kasą to wstawiamy jej to łóżko do tego nowego pokoju... chociaż chciałabym żeby tam miała wszystkie mebelki nowe... W końcu dostanie mniejszy pokój a jej wielki zajmie brat :/ kurcze mam nadzieję, że nie będzie miała mi tego za złe:/

reklama
Jakie plany na dzisiaj? Wizytuje dzisiaj ktoś? Do mnie ma przyjechać kuzynka umyć okna ale ona jest strasznie nieslowna i już wczoraj miała być:/
Zuzce dzisiaj robię dzień wagarowicza:) znowu za późno wstalysmy :/ a na uczelnie jadę tylko na półtorej godziny to pojedzie że mną:) a potem na salę zabaw a ja po sweterek dla M na Mikołaja:)
Wczoraj wieczorem przyszła paczka od mojego ojca z Niemiec. Prawie wszystko dla Zuzki. Tzn jakąś barbie, ciastolina i słodycze. Ale powiem Wam, że dawno nie widziałam mojego dziecka tak szczęśliwego:) radość na maksa. I teraz dziadek musi częściej wysyłać jej paczki hihi
A ja dostałam od ojca to co po prostu uwielbiam:) jabłka w takiej połowie landrynkowej, czerwonej. Jadła to któraś z Was? Ja niestety jadłam to tylko w Niemczech na różnych odpustach czy w parkach rozrywki... U nas tego nie widziałam a po prostu uwielbiam to od dziecka:)

MlodaMama kobieto oszczędzaj się!!!!
A byłaś to sprawdzić jeszcze u jednego lekarza? Ja usłyszałam miesiąc przed porodem Zuzki że mam ciągle leżeć bo mam rozwarcie na 1 cm... poszłam do koleżanki ginekolog a ona mówi, że nie mam żadnego rozwarcia że pewnie mój lekarz chciał mnie nastraszyc żebym urodziła w terminie i się oszczedzala... a po drugie miesiąc przed porodem podobno już może być rozwarcie na 1 cm...

Ja już po kąpieli teraz kakao i do łóżka coś pooglądam bo w tej pozycji mi naj wygodniej a jutro na 11:15 wizyta ale po auto do teściów bo akumulator mi dziś padł :( ale jutro już będzie ok bo będę miała nowy :) coś mnie dziś zaparcia mecza :(

BarBra przykro mi z powodu auta... lubię takie wydatki przed świętami:/ chociaż z drugiej strony dobrze ze to tylko akumulator;)

A my dziś zaspalismy. Zawsze jestvtak ze zegarka nie nastawiam bo po co. Syn max do 7 sam się budzi, tak było od września ale wczoraj przez jego kaszel od miesiąca postanowiłam zmienić lekarza i tak to miałam na myśli od dłuższego czasu i zmieniliśmy. Pojechaliśmy na wizytę i na szczescie czysty. Zapisała inne syropy na 6 dni. I pozwoliła iść do przedszkola. Za 6 dni kontrola. I jak nigdy usnął mi o 20 i zero kaszlu w nocy i rano a obudził sie 7.45 i szybkie ubieranie do przedszkola bo on idzie i koniec.

Spoko teść ma dużo akumulatorów więc dostane zastępczego zanim mój się naśladuje:p
Ja dziś wizytuje właśnie jem sniadanko i będę powoli się zbierać :) właśnie pisała mi kolezanka że też jest w ciąży 5 tydz super to już chyba moja 5 lub 6 kolezanka ekstra bardzo się cieszę :)

BarBra przykro mi z powodu auta... lubię takie wydatki przed świętami:/ chociaż z drugiej strony dobrze ze to tylko akumulator;)

Hejka .Nam tez akumulator siadl.Wczoraj nowy przyszedl i 100 euro w dupie niestety .Jeszxze kase mamie musialam wyslac i corce starszej zeby na swieta przyjechaly do nas wiec kolejne 200 euro poszlo a gdzie tam reszta .Ja juz powoli ogarniam mieszkanko na swieta .Mama z córą beda 15 wieczorkiem u nas i chce miec do tego czasu wszystko zrobione .Chce miec czas dla nich przez te 2 tygodnie jak beda a nie sprzatac :) Potem tylko gotowanie swiateczne . W sobote zrobimy juz pierwsza partię pierniczkow z moim :).

Barbra no to Ci się udało:) rozmawiałam z M... i decydujemy się już na ten wózek że względu na jego cenę:) teraz muszę 'tylko' zadzwonić do mojego taty i poinformować go o tym fakcie ;) i w weekend jedziemy zobaczyć, zamówić materac do łóżeczka bo nie wiem jaki wybierzemy i czy będzie dostępny od ręki :)

reklama
Do góry