reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Hello :)
La luna ja bym brała to większe łóżko żebyś mogła w razie czego położyć się u dziecka... moja Zuzka ma teraz 120×200 albo 140×200, nie pamiętam i jest o tyle fajne że że możemy w czasie czytania bajki wszyscy się w nim położyć:) a w razie czego jest normalne miejsce do spania ;) jak jej pokój odziedziczy Bartek to wstawiamy tam łóżeczko, to na którym śpi teraz Z idzie do pokoju zabaw na dół żeby mój ojciec miał gdzie spać jak przyjedzie do Polski a Zuzce kupimy 90×200 bo jej nowy pokój będzie mniejszy...
Albo jak będzie krucho z kasą to wstawiamy jej to łóżko do tego nowego pokoju... chociaż chciałabym żeby tam miała wszystkie mebelki nowe... W końcu dostanie mniejszy pokój a jej wielki zajmie brat :/ kurcze mam nadzieję, że nie będzie miała mi tego za złe:/

reklama
Jakie plany na dzisiaj? Wizytuje dzisiaj ktoś? Do mnie ma przyjechać kuzynka umyć okna ale ona jest strasznie nieslowna i już wczoraj miała być:/
Zuzce dzisiaj robię dzień wagarowicza:) znowu za późno wstalysmy :/ a na uczelnie jadę tylko na półtorej godziny to pojedzie że mną:) a potem na salę zabaw a ja po sweterek dla M na Mikołaja:)
Wczoraj wieczorem przyszła paczka od mojego ojca z Niemiec. Prawie wszystko dla Zuzki. Tzn jakąś barbie, ciastolina i słodycze. Ale powiem Wam, że dawno nie widziałam mojego dziecka tak szczęśliwego:) radość na maksa. I teraz dziadek musi częściej wysyłać jej paczki hihi
A ja dostałam od ojca to co po prostu uwielbiam:) jabłka w takiej połowie landrynkowej, czerwonej. Jadła to któraś z Was? Ja niestety jadłam to tylko w Niemczech na różnych odpustach czy w parkach rozrywki... U nas tego nie widziałam a po prostu uwielbiam to od dziecka:)

MlodaMama kobieto oszczędzaj się!!!!
A byłaś to sprawdzić jeszcze u jednego lekarza? Ja usłyszałam miesiąc przed porodem Zuzki że mam ciągle leżeć bo mam rozwarcie na 1 cm... poszłam do koleżanki ginekolog a ona mówi, że nie mam żadnego rozwarcia że pewnie mój lekarz chciał mnie nastraszyc żebym urodziła w terminie i się oszczedzala... a po drugie miesiąc przed porodem podobno już może być rozwarcie na 1 cm...

Ja już po kąpieli teraz kakao i do łóżka coś pooglądam bo w tej pozycji mi naj wygodniej a jutro na 11:15 wizyta ale po auto do teściów bo akumulator mi dziś padł :( ale jutro już będzie ok bo będę miała nowy :) coś mnie dziś zaparcia mecza :(

BarBra przykro mi z powodu auta... lubię takie wydatki przed świętami:/ chociaż z drugiej strony dobrze ze to tylko akumulator;)

A my dziś zaspalismy. Zawsze jestvtak ze zegarka nie nastawiam bo po co. Syn max do 7 sam się budzi, tak było od września ale wczoraj przez jego kaszel od miesiąca postanowiłam zmienić lekarza i tak to miałam na myśli od dłuższego czasu i zmieniliśmy. Pojechaliśmy na wizytę i na szczescie czysty. Zapisała inne syropy na 6 dni. I pozwoliła iść do przedszkola. Za 6 dni kontrola. I jak nigdy usnął mi o 20 i zero kaszlu w nocy i rano a obudził sie 7.45 i szybkie ubieranie do przedszkola bo on idzie i koniec.

Spoko teść ma dużo akumulatorów więc dostane zastępczego zanim mój się naśladuje:p
Ja dziś wizytuje właśnie jem sniadanko i będę powoli się zbierać :) właśnie pisała mi kolezanka że też jest w ciąży 5 tydz super to już chyba moja 5 lub 6 kolezanka ekstra bardzo się cieszę :)

BarBra przykro mi z powodu auta... lubię takie wydatki przed świętami:/ chociaż z drugiej strony dobrze ze to tylko akumulator;)

Hejka .Nam tez akumulator siadl.Wczoraj nowy przyszedl i 100 euro w dupie niestety .Jeszxze kase mamie musialam wyslac i corce starszej zeby na swieta przyjechaly do nas wiec kolejne 200 euro poszlo a gdzie tam reszta .Ja juz powoli ogarniam mieszkanko na swieta .Mama z córą beda 15 wieczorkiem u nas i chce miec do tego czasu wszystko zrobione .Chce miec czas dla nich przez te 2 tygodnie jak beda a nie sprzatac :) Potem tylko gotowanie swiateczne . W sobote zrobimy juz pierwsza partię pierniczkow z moim :).

Barbra no to Ci się udało:) rozmawiałam z M... i decydujemy się już na ten wózek że względu na jego cenę:) teraz muszę 'tylko' zadzwonić do mojego taty i poinformować go o tym fakcie ;) i w weekend jedziemy zobaczyć, zamówić materac do łóżeczka bo nie wiem jaki wybierzemy i czy będzie dostępny od ręki :)

reklama
Do góry